Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Săptămâna pătimiţilor: Victor(i)e!

Săptămâna pătimiţilor: Victor(i)e!

scris de Marin Neacșu
1.946 Afisari

A mai trecut o săptămână peste biata Românie. În spiritul tradiţiei ultimilor 25 de ani, românii nu au avut parte de bucurii. Până şi natura sau Dumnezeu a trecut de partea duşmanului sau a fost duşmănoasă.

Săptămâna pătimiţilor: Victor(i)e!

Săptămâna pătimiţilor: Victor(i)e!

Feriţi sectorul 3

În Bucureşti primarul Negoiţă s-a transformat în meteorolog de serviciu. Când am văzut prima oară mesajul său la tv am crezut că era un montaj, o glumă a unui realizator, cu vorbe puse în gură, dar se pare că momentul e real, primarul sectorului 3 la fel de real iar absurdul depăşeşte orice realitate. Să apari pe post cu moaca aia de cioclu amator şi să spui că va fi viscol anunţând apoi că bieţii copaci nu mai mor în picioare, ca să parafrazez titlul unui celebru film, ci se culcă fiecare când vrea, unde vrea, necontrolat, mi se pare deja de domeniul absurdului ridicol. „NU AVEM NICI O GARANŢIE CU PRIVIRE LA NICI UN COPAC

Dar, cu privire la ţânţari, aveţi domnule Robert Negoiţă? Domnul Negoiţă a demonstrat ceea ce Einstein spunea cu mult timp în urmă : Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul.”

Independenţa lui Ponta

Domnul Ponta a devenit patriot. Pentru cei care cu ocazia semnării angajamentului în 11 puncte al lui Barroso, al actului de colaborare cu UDMR prin care se angaja să îi bage la guvernare numai pentru a se asigura el că rămâne premier şi după ce îl elimină pe Antonescu din joc, al actului de supunere faţă de Băsescu căruia el inconştient îi spune coabitare, au crezut că domnul Ponta este dependent de putere a venit momentul adevărului. Domnul PONTA VREA SĂ FIE ŞI DACĂ EL VREA NOI TREBUIE SĂ NE BUCURĂM, INDEPENDENT. Dar nu politic, aşa ceva nu se poate, ci doar energetic. I-a şoptit lui o păsărea nu se ştie care, ornitologii încă o caută, că dacă va da el liber societăţii Chevron să se bage unde vrea ea, ţărişoara noastră România, va deveni independentă energetic. Eu nu îl mai ânţeleg vrea să se sinucidă ? A mai fost unul care a vrut să facă din România o ţară independentă economic şi a sfârşit sub gloanţe la Târgovişte. Domnia sa chiar nu învaţă nimic din istorie, nu i-a povestit nimeni cum a fost în 89? Acuma nici eu nu sunt Negoiţă, să cred tot ce spune Ponta şi să cred că furtuna= viscol sau Chevron = bunăstare, lapte şi miere, sau nu pentru mine, dar l-aş întreba pe domnul Ponta, dacă încă nu au început nici măcar prospecţiunile deci nici nu ştim dacă avem gaze de şist sau nu şi în ce cantitate sunt, DE UNDE ŞTIE DOMNIA SA CĂ VOM DEVENI INDEPENDENŢI ENERGETIC? A intrat în contact cu Nostradamus, sau a avut întâlnire cu mama Omida? Până şi Vosganian este mai poderat, el spune că “este posibil ca până la exploatare să apară tehnici şi procedee noi care să ne ferească de problemele create de metoda fracţionării.” Săracul om bogat, nu şi-a dat seama că făcând această afirmaţie şi arătându-e pe geam această variantă ca posibilă, consfiinţeşte ca reală şi distructivă, distructiv de reală şi real de distructivă metoda fracţionării. Ce îţi e cu politicienii ăştia, cum spun ei lucruri trăznite doar doar or pune fraierii botul. Antonescule, ia aminte, Ponta vrea independenţă. Hai capito? Victor(i)e!

Bucuraţi-vă, am mai dat nişte bani degeaba!

Domnul Şova, ministrul fără treabă dar cu putere din guvernul Ponta, ne anunţă cu mândrie că a reuşit să salveze România şi a anulat sau reziliat contractual cu Bechtel. Ca să avem o imagine clară a motivelor de bucurie similare cu cele privind independenţa energetică, să amintim că Proiectul de construire a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov – Bors, a început în anul 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat companiei americane Bechtel, semnat de guvernul Nastase în anul 2003. Până în prezent au fost realizaţi 52 de km de autostrada din totalul de 415 km, finalizati pentru 1,4 mld. euro .La despărţire, mirele, adică România a plătit miresei, adică Bechtel, conform contractului prenupţial, încă 37,2 milioane euro. Cum vi se pare, nu e aşa că este un motiv de bucurie, o mare victorie a guvernului Ponta şi a celor ce ne-au tot condus spre independenţă de 24 de ani încoace? Nu e aşa că domnul Şova a ales calea cea mai bună şi în loc să tragă compania la răspundere pentru că a realizat în 10 ani doar 52 km de autostradă şi să ceară banii înapoi, s-a rugat de ei să mai ia nişte bani de pomană şi să plece, ca nu cumva să se trezească cineva să îi întrebe ce s-a întâmplat cu banii,cine a păpat investiţiile, unde s-a dus asfaltul, pentru cine au lucrat utilajele, ce partid a tras sforile, cine a menţinut timp de 10 ani această afacere deuzastruoasă pentru România? Domnul avocat Şova a făcut în aşa fel încât toată lumea să fie mulţumită şi cei care au încheiat contractul şi cei care l-au reziliat şi cei care au păpat banii şi cei care i-au primit. Şi uite aşa, am devenit independenţi din punct de vedere al transportutilor, nu mai depindem de Bechtel. Cine crede că de aici a câştigat doar Bechtel crede şi că din afacerea ALRO au câştigat doar ruşii. Victor(i)e!

România este neguvernabilă

Cine a spus că Europa, sau mă rog parlamentarii europeni cărora le plătim salarii babane de 9000 euro pentru a ne conduce sunt crema cremelor să ia pe loc repaus. Sunt înapoiaţi, anacronici, înceţi la minte, naivi. Mister Günther Oettinger, comisarul european pentru Energie a descoperit şi el acuma, în anul de graţie 2013 că România este neguvernabilă. “Mă îngrijorează ţări care, fundamental privind, sunt pur şi simplu aproape neguvernabile: Bulgaria, România, Italia”,spune domnia sa. Păi bine Herr Gunter, noi românii ştim asta de mii de ani, de 20 de ani chiar cu certificat, iar matale vii acuma şi spui asta ca şi cum ai fi descoperit apa caldă. E adevărat, apa caldă va redeveni un lux în România, dar încă mai ştim şi noi că există. Şi alţii ştiu chestia asta cu guvernarea, dacă aveaţi dubii trebuia să îi întrebaţi pe domnii Gittenstein, Barroso, madam Merkel, că ştiu şi ei cine şi cum conduce ţara asta. Vii tălică acuma şi pleosc, dai cu bâta în baltă, ca să superi înaltele feţe ale UE şi să îi faci să deschidă gura ca să transforme porumbelul ieşit din gura domniei tale în cioară. Nici un apropo ! Dar replica săptămânii o dă domnul Ponta, care încercând să ne convingă că herr Oettinger greşeşte, declară:

Nu ştiu dacă suntem chiar neguvernabili, cum consideră unii. Mie mi se pare că suntem guvernabili şi gazde bune, din moment ce anul acesta s-au aflat deja sau se vor afla presedinţii tuturor instituţiilor financiare internaţionale: Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, BERD, BEI. “

Să moară Ceacanica dacă pot înţelege ce treabă are faptul că unii vin şi ne vizitează, cu guvernarea. Păi domnule Ponta, oamenii ăia nu vin aici nici ca să îşi petreacă concediile şi nici ca să ne de drept model sau să înveţe din ştiinţa guvernării la români, ci ca să vă înveţe să guvernaţi şi să vă arate ce şi cum în problema guvernării. Nu puteaţi da un exemplu mai prost, oricât v-aţi fi străduit. Sau vrea domnul Ponta să insinueze că cei care vin, vin de fapt să guverneze? Atunci da, are dreptate, suntem guvernaţi şi guvernabili, dar nu de guvern, ci de cei despre care spunea şi demonstra chiar domnul Ponta că ne guvernează: Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, BERD, BEI. Cu asta vă lăudaţi domnule Ponta?Cum spuneam, politicienii spun lucruri trăznite. Victor(i)e!

Români, vă ordon, ieşiţi din UE !

Acum ceva timp constatam că e prea aglomerat pentru luna Mai şi mă întrebam ce i-a apucat pe toţi să ne viziteze şi să ne dea sfaturi. Saphiro, Soroş, Friedman se călcau în picioare să ne vadă şi să ne vorbească să ne dea sfaturi şi să ne împingă în braţele Americii şi a fraţilor evrei, pentru că toţi erau –întâmplător sau nu evrei. Nu se putea termina luna fără un alt brânci. Sir James Mirrlees, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, a spus că România este într-o încurcărură destul de mare și singura salvare este să iasă din Uniunea Europeană. Te poți gândi cum să schimbi lucrurile, dar e greu să oferi un sfat, sunteți într-o încurcătură destul de serioasă. Răspunsul radical ar fi ieșirea din UE” spune Sir-ul şi nu putea spune altfel de vreme ce perfidul Albion nu a văzut niciodată cu ochi buni prosperitatea Germaniei sau a Franţei, de-a lungul istoriei. Că are sau nu dreptate nu pot spune, nu sunt economist, nu am toate datele la dispoziţie, dar prea mulţi spun acelaşi lucru, iar datele statistice pe care le cunosc par să confirme teoria conform căreia UE este un mare bluff. Ce bine se lipeşte îndemnul ăsta pe recomandările lui Friedman. Ar rămâne o întrebare majoră: de ce acuma, de ce toţi pe România? Prea s-au aglomerat sfătuitorii. Români, vi se pregăteşte ceva. De fapt vi se spune asta de 2000 de ani şi degeaba.

Europa importă războiul de secesiune?

După ce a exportat criza bancară care a dat peste cap economia şi finanţele Europei, după ce au au avut grijă să creeze suficientă panică încât toate băncile modiale să strângă din buculiţe şi să înceapă recesiunea, America mai poate oferi Europei ceva ce nu le mai trebuie: Secesiunea, lupta dintre nordişti şi sudişti. La ei se spune că această luptă a făcut bine, aşa s-au întărit şi au înflorit Statele Unite ale SUA care erau abia la stadiul de boboc. Acuma prin anumite palate se vorbeşte despre Statele Unite ale Europei şi dacă vrem să avem succesuri ar trebui să începem şi noi tot ca ei, printr-un mic conflict între nordişti şi sudişti. În timp ce unii se tem de faptul că statele din nordul Europei sunt “trase înapoi” de ţările mai sărace şi mai “puturoase” din sud, plângând pe umerii Germaniei, alţii îi îndeamnă pe sudişti să nu se mai lase conduşi de cei care se cred stăpânii inelelor. După ce un studio al Pew Research Center făcea un clasament al leneşilor Europei în care românii îşi disputau locurile fruntaşe alături de Italieni şi greci, italienii au luat foc iar Romano Prodi fostul preşedinte al Comisiei Europene voebeşte foarte indignat despre eşecul politicii de austeritate si ce ar trebui sa faca Sudul Europei, inclusiv România, faţă de politica impusă de Germania.” Cred că trebuie sa cadă împreună de acord pentru o strategie comună. Nu pentru ca să fie împotriva Germaniei, ci pentru că e necesar pentru viitorul nostru. Cu un an în urmă puteai spune că există cercetări care afirmau că austeritatea aduce mai multă crestere, că FMI-ul spune că austeritatea e cel mai bun medicament pentru lume. Acum avem alte cercetari care spun pur şi simplu că asta nu e adevarat. FMI-ul spune că aplicarea austeritatii în Europa a mers prea departe şi că trebuie să ne schimbăm strategia. Nu doar Sudul trebuie sa cadă de acord, căci Franţa nu e Sudul. Trebuie să cadă de acord Franţa, Irlanda, Italia, Spania, România. Ele trebuie să prezinte o platforma comună” spune domnul Prodi şi iată că déjà avem cel puţin la nivel teoretic sau declarativ, o sămânţă de scandal între Nord şi Sud. O singură întrebare aş avea: cine joacă rolul negrilor în acest război?

Gata, mă opresc, intrăm în weekend şi nu vreau să stric sfârşitul de săptămână rumunilor. Atâta bucurie au şi ei, să dea cu buretele la sfărşit de săptămână, să se urce în jeepane şi să plece undeva unde nu văd şi nu aud nimic, dau drumul la mici şi bere (doamne ce repede s-a mobilizat guvernul pe problema micilor, de credeai să am rămas fără aurul de la Roşia Montana, nu fără bicarbonat) îşi încarcă bateriile şi vin luni la servici curaţi şi plăcut uscaţi „ca când” nimic nu s-a întâmplat.

De aici concluzia: Români nu mai investiţi în aur, nu are valoare, investiţi în bicarbonat, este mai scump decât aurul şi mai ales este garantat de guvern, dacă se leagă cineva de el, aveţi protecţia guvernului şi a parlamentarilor europeni!

1 comentariu

Pribeagul 02-06-2013 - 20:12

Consider ca ideea de a prezenta si analiza succint principalele evenimente ale sapataminii merita apreciata.

Asemenea articole ofera posibilitati mari de a comenta diversele aspecte ale realitatii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult