Săptămâna șchiopilor

scris de Marin Neacșu
9 afisari

Săptămâna care abia s-a încheiat a fost a șchiopilor. La propriu sau la figurat, mulți și multe au șchiopătat în această săptămână și nu doar așa de ochii lumii, ci serios.

Marin NeacsuIubirea se ține legată de scaune

Premierul Ponta, pentru că conduce destinele guvernului a șchiopătat cel mai profund, adică și la propriu și la figurat. Prins șchiopătând de o presă atentă la toate tonurile și inflexiunile vocii, domnul Victor a șchiopătat chiar și când a fost întrebat de ce șchioapătă, ca și cum ar fi fost rușinos să ai o astfel de afecțiune de moment, urmare a unui accident banal. Domnule Ponta, să te doară piciorul nu este rușinos, rușinos este să te doară în partea dorsală de soarta neamului, să conduci guvernul pentru propășirea unei găști de repetenți. Tot șchioapă a fost și intervenția domnului VVP în CD când a menționat că PNL-ul ar fi condus de doamna ”Udrea”, o insinuare deloc elegantă, aproape la fel de neelegantă ca și aprecierea domnului Rus vizavi de nevestele celor plecați la muncă peste hotare. Tot șchioapă a fost și ideea de a își ține deputații legați de scaune la moțiunea de cenzură. Pe lângă faptul că i-a dat ocazia doamnei Gorghiu să îi facă de râs cu expresia folosită de chiar domnul Ponta când pedeliștii erau legați de glie la moțiunile anti Boc, ordinul arată nu doar o lipsă de elementar bun simț ci și faptul că în coaliție și chiar PSD, ceva șchioapătă la capitolul încredere. Cârmaciul nu a vrut să riște lăsându-și colegii să se joace cu bilele. Or fi ele mici, dar bila mică răstoarnă guvernul dacă cel care o ține în mână o scapă unde nu trebuie.

Pietrosu, fabrica de candidați

Nici în opoziție lucrurile nu stau pe roze, pe acolo unii merg de-a dreptul în cârje, ca și partidele. Doamna Udrea se ia de văru Predoiu, îl aduce lângă ea în dosarul Gala Bute încercând astfel să îl țină departe de scaunul de premier. Veri -veri, dar funcția doboară gradul.. de rudenie. Acum să fiu sincer, ca opțiune pur personală, dacă nu aș avea alte variante, aș prefera să o văd pe Lenuța premier decât pe Predoiu, chiar dacă amândoi vorbesc în vârful limbii, ca la Pietrosu. Cum Predoiu nu are chiar nimic care să mă atragă, Elena măcar ar fi o prezență estetic acceptabilă.

Buldogul latră, dar nu mușcă

Buldogul șchioapătă de mult, la el a devenit atât de normal șchiopătatul încât aproape că nu se mai bagă de seamă, ai impresia că este mersul lui naturel. De ziua lui Iohannis,  acesta comentează de la prezidiu, pe sub mână,  dar cu microfonul deschis, contribuția lui Iohannis la munca de înlăturare a lui Ponta și spune că a făcut mai multe cu Alina decât cu Klauss. Acum sincer vorbind, Klauss și DNA-ul au făcut mai multe pentru PNL decât tot PNL-ul la un loc în ultimul timp și,  culmea, chiar dacă constituțional nu au nici un drept. Dar lui Blaga nici că-i pasă, el știe că șchiop sau ciung, Iohannis va face tot ce ține de el, de justiție și de servicii ca să îi aducă partidul la putere, dacă vrea să aibă sprijin și să o facă pe doamna Carmen prima doamnă. Și cum în familia Iohannis comandă cel care a adus primul milion, este clar că sfântul Klauss se va zbate din răsputeri pentru a schimba guvernul și majoritatea parlamentară chiar dacă va trebui ca pentru asta  să dea Transilvania ungurilor, cu Hermannstadt cu tot, lemnul austriecilor și să îl facă pe Oprea mareșal.

Rusul mic, turbinca mare

Rus, și-a fracturat din nou piciorul stâng,  acum merge doar pe dreptul. Nici nu e de mirare, pentru unul cu coloana vertebrală în pioneze, care merge de la nașterea politică cu curul în două luntre, este de mirare că mai merge, așa cum este de mirare cum de mai este primit la masă, locul lui ar fi sub mese acolo unde se aruncă ciolanele. Băsescu știe de ce. Dacă lumea politică nu se schimbă, conform viziunii lui Rus, România se va transforma într-o țară plină de curve, așa cum este de fapt și lumea politică dâmbovițeană, dar acolo cel puțin curvele sunt și de sex masculin că doar trăim în democrație și bărbații au aceleași drepturi cu  femeile nu?

Iohannis și-a pierdut țara la păcănele

Depre Iohannis ce să mai spun, el șchioapătă pe mutește. Dacă Băsescu ieșea pe post periodic și ne mai colora ceaiul de la ora 18 cu esență de mentă,  domnul Klauss vorbește în fața națiunii doar când vrea să lovească în Ponta  sau când vrea să se laude, dar scurt și îndesat. În schimb, în scris nu se mai oprește, de când e președinte a scris deja două cărți, mai are puțin și îl depășește pe Becali. Mă mir că mai are timp să facă sau să primească vizite oficiale, sau să meargă în concedii, la cât de mult scrie. Asta ca să nu mai spun cât se laudă pe Face Book, acolo unde orice întâlnire cu chiar cel mai umil șofer al unui șef de stat ne este prezentată ca o mare realizare a noului geniu în fașă al neamului săsesc. Încercând să fie ironic, dar și sagace, atroce și rapace, domnul Iohannis îl critică pe Ponta după ce Parlamentul i-a spart nasul și se întreabă patriotard, patetic și retoric,  dacă cumva România este împărțită în două, cea a lui Ponta și cea a celorlalți români, oropsiții. A uitat oare domnul Ionannis de vremea  când afișa pe același blog personalizat la care muncesc din greu slujbașii cotroceni, o fotografie mare cu domnia sa și steagul românilor,  sub care scria ”ne-am luat țara înapoi”? Păi domnule președinte, ori în ultimele șase luni ați pierdut ce ați luat, sau mai bine spus ce vi s-a dat la alegeri, ori v-ați pierdut memoria , ori ne credeți proști? Ceva șchioapătă aici și riscă să facă cangrenă.

Oprea șantamenințătorul

Până și coaliția a început să meargă șontâc. Nu că nu ar fi fost de așteptat, cu un Oprea care sare, farfurisian, dintr-o barcă în alta, după cum o cer interesele ”statului” dar să apari la câteva zile după ce ai votat menținerea guvernului și să șantameninți că dacă se schimbă ceva prin codurile penale fără acordul tău, nu primești și îți iei jucăriile, parcă nu e chiar așa cosher. Asta rămâne de regulă un fel de gentlemen’s agreement, dar de la unul care știe din engleză doar ”yes săr” și ”tip pliz”, nu poți ridica pretenții. Oricum informația nu era pentru urechile lui Ponta, care cică ar fi fost informat de pretențiile nașului, ci pentru urechile opoziției care tot caută motive de cenzură. Deci atenție, amatorilor de la PNL, dacă viitoarea moțiune de cenzură va avea ca subiect modificările la codul penal, vor avea votul UNPR. Ei ce vreți mai mult stimați impotenți? Oprea, șchiop sau nu, face joc de glezne  și bate șaua să priceapă nu doar iepele,  ci  și gloabele din penedele.

România pe brânci

Din păcate nu doar susmenționatele personaje șchioapătă. Apărarea este pe butuci, economia nu mai respiră, degeaba se laudă Ponta cu realizările sale, banii la buget vin din impozite și taxe, cele mai multe de la pălmași, singurele afaceri care merg sunt cele de comerț, sau mai bine spus bișniță,  dar asta atâta timp cât banca mondială va mai considera că are ce jupui de pe noi, justiția și-a pierdut echilibrul și merge în vrie, România nu doar șchioapătă, merge pe brânci și nu știu când se va mai ridica, dacă se va mai ridica, pentru că românii au capul unde le sunt picioarele și nu mai are cine să dea comanda drepți.

Și când te gândești că totul a pornit de la un alt Victoraș cu piciorul în ghips…

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult