Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roJurnal de Sărindar Soarta Aurei şi României . De ce nu a intervenit armata?

Soarta Aurei şi României . De ce nu a intervenit armata?

scris de Marin Neacșu
28 afisari

Mulţi istorici sunt de acord că Debarcarea în Normandia ar fi avut poate altă soartă dacă Rommel nu s-ar fi găsit la Paris în momentul invaziei,  Hitler nu dormea şi dacă ar fi fost introduse în luptă cele două divizii de tancuri pe care nu le putea disponibiliza decât Hitler sau Rommel. Aşa se scrie istoria.

Multe s-au spus, se spun şi se vor spune despre cauzele accidentului aviatic din data de 20.01.2014,   dar mai ales cauzele pierderii celor două vieţi omeneşti. Iniţial s-a dat vina pe incompetenţa celor aflaţi pe diferite posturi cheie. Cei vizaţi au scos repede alt motiv, imposibilitatea tehnică. Ministrul demis care zâmbea şarmant cu gura până la urechi  în timp ce se învinuia că este contemporan cu accidentul avea răspunsul salvator, „ localizarea” care credea el, nu i se putea imputa. Apoi a găsit repede doi iepuri din subordine care au recunoscut că sunt mistreţi. Domnul Ponta, primul ministru care se ascunde de fiecare dată când se ia o decizie importantă în Parlament, când se votează legi mătrăşite şi neconstituţionale la 11 noaptea şi când îl caută partenerii strategici, a găsit şi el vinovaţii lui, şeful ROMATSA şi şeful STS, pentru că nu făceau parte din guvern şi din PSD. Nici Stroe nu face parte din PSD aşa că l-a „maurit” şi pe el. Şeful ROMATSA la început, ca şi şeful STS au dat vina pe sistemul de telefonie sau pe doctorul Zamfir care nu ar fi dat coordonatele corecte sau complete şi aşa mai încolo. Toţi cei implicaţi şi cu atribuţiuni în genul acesta de incidente au găsit pe cineva pe care să dea vina. Unii au început să dea vina chiar şi pe cei care nu erau prezenţi în ţară pentru că dacă ar fi fost ei, alta ar fi fost situaţia, dar aşa nimeni nu a avut boaşe să ia o decizie.

Nu au scăpat de vină nici condiţiile meteo, nici avionul, procurorii investighează acum condiţiile în care s-au dat aprobările de zbor, cine a stabilit componenţa echipajului şi a membrilor echipei medicale, nu m-ar mira să fie găsită vinovata biata studentă pentru că a ţinut să facă parte din echipă pentru a învăţa meserie şi astfel a contribuit la creşterea greutăţii sau sarcinii avionului. Nu este imposibil ca mâine să auzim că de fapt era vorba de o mafie a traficului de organe deci atât cei morţi cât şi cei rămaşi în viaţă (dar nu datorită autorităţilor) sunt vinovaţi.

Nimic nu mă mai miră cu această conducere politica gata să dea vina pe oricine numai pe jocurile lor politice nu. Culmea culmilor, primul ministru l-a numit pe domnul Oprea să cerceteze cazul , un caz în care el, Oprea,  trebuia să fi fost vioara 1 pentru faptul că toate structurile care au participat sau trebuiau să participe şi nu au participat îi sunt oarecum subordonate pe linie guvernamentală el fiind „expertul” desemnat de premier să coordoneze din partea sa aspectele care ţin de apărare şi siguranţă naţională, inclusiv cooperarea dintre ele. A făcut domnul Oprea aşa ceva ? Nu ! Dar a fost numit să investigheze de ce nu a făcut asta. Bineînţeles că nu era prost să se raporteze singur şi nici pe PSD-istul Duşa care şi el a stat să îşi facă freza în timp ce un subordonat de-al domniei sale, studenta la medicină militară, murea de hipotermie. Şi ca o ironie a sorţii, după demisia ultimului PNL-ist rămas în guvernul instalat în Decembrie 2012, exceptându-l pe cel de la finanţe care nu mai este de mult PNL-ist decât cu numele, acum domnul Oprea este numit interimar la Interne ca să ascundă şi ultimele greşeli sau incompetenţe care ar mai fi putut fi constatate de o eventuală comisie sau ziar ostil.

Între timp, unele posturi de televiziune făcând şi ele investigaţii şi anchete cu adresă scot la iveală vinovaţi peste vinovaţi, dar nici unul din grădina PSD. Deşi s-a amintit tangenţial,  nimeni nu încearcă să afle mai multe despre contractele şi rapoartele firmelor lui Ghiţă, specialistul în softuri şi echipamente de interceptare, captare, etc ,etc cu care au fost dotate structurile guvernamentale sau private care colaborau cu guvernul, nici despre contractele şi promisiunile companiilor de telefonie fixă sau mobilă şi nici despre contractele şi afilierile pe care guvernul le-a semnat sau nu a dat voie sau bani să se semneze de către autorităţile naţionale. Se spune despre un contract care trebuia semnat cu ruşii pentru depistarea avioanelor dispărute, dar nimeni nu spune cine se face vinovat de nesemnarea acelei afilieri care depăşeşte competenţa ROMATSA.

Se vorbeşte despre lipsa de coordonare a acţiunii de salvare, dar nimeni nu spune dacă exista un plan de acţiune comun, dacă exista cu adevărat stabilită la nivel naţional o echipă de criză pentru astfel de cazuri, iar  dacă exista un ordin în acest sens, cine nu l-a pus în aplicare , pentru că dacă exista şi nu s-a aplicat nu mai vorbim de neglijenţă ci de încălcarea prevederilor legale  şi aşa cum mai spuneam, management cauzator de moarte, chiar dacă termenul nu există. Dacă acest plan cu responsabilităţi şi mod de coordonare a existat, cel care nu l-a pus în aplicare este pasibil de puşcărie pentru că cele două morţi îi sunt imputabile.

Ei bine, nici asta nu e de ajuns, situaţia pare să fie mult mai gravă, pentru că nu e vorba numai de incompetenţă ci de  lipsă de interes şi delăsare, sau mai bine spus de abandon. Aceşti oameni au fost abandonaţi efectiv.

–          În primul rând au fost abandonaţi pentru că auzind din informaţiile tv că toţi membrii echipajului şi echipei medicale sunt în viaţă după accident, toţi factorii de răspundere şi-au spus: „ a, dacă nu a murit nimeni, e ok, să meargă nişte salvări acolo”. Dar nimeni nu s-a întrebat unde;

–          Şi aici intervine al doilea abandon, pentru că auzind tot din presă că au fost transmise şi coordonatele prin telefon şi că avionul are sistem de detecţie automat şi GPS, toţi au spus, gata, îi localizează în 15 secunde şi pleacă cineva după ei;

–           În al treilea rând au fost abandonaţi pentru că STS ştia că avionul are sistem propriu de  detectare şi este totul ok, ISU ştia că există poliţie locală şi SRI, STS cu aparatură de detectare pe cm/p a infractorilor, dar nu ştia că pentru aia e nevoie de aprobarea unui judecător şi nimeni nu a vrut să fie judecător în acest caz, ROMATSA ştia că în astfel de cazuri acţionează armata şi jandarmii, ca la inundaţii, cutremure şi înzăpeziri aşa că s-a mulţumit să anunţe incidentul şi basta. Toţi au contat pe ceilalţi convinşi fiind că treaba e simplă, se descurcă ăia şi fără ei;

–          În al patrulea rând, au fost abandonaţi pentru că la conducerea acestor structuri se găseau oameni din partide diferite care chiar dacă sunt la conducerea ţării, răspund  doar în faţa conducerii de partid, aşa că au urmărit interesele de partid, nu cele ale cetăţenilor, aşa cum se întâmplă şi când se votează sau când se fac legile. Aşa se face că dacă cineva de la Apărare să zicem, nu spun cine, a auzit că cei de la Interne sau STS sau ISU au făcut-o lată şi nu se descurcă cu localizarea sau trimiterea echipelor, nu s-au obosit să dea o mână de ajutor, au spus” lasă-i să-şi rupă gâtul, sunt de la PNL, o să le frece şeful ridichea şi poate le luăm portofoliul”.

Nici unul din aceste exemplare, şefi, şefuţi sau şefuleţi nu au luat în calcul că nişte oameni îngheaţă, aşteptând ca cineva, oameni cu orgoliu de partid să dea mână cu mână să îi salveze. Dar cei cu atribuţiuni  nu au luat nici unul în calcul faptul că oamenii aceia, răniţi, unii cu sângele şiroind, pot fi în 15 minute victimele animalelor sălbatice care pe o astfel de iarnă simt sângele de la km, fără telefoane celulare sau sisteme electronice de detectare. Măcar de ar fi dat cuiva prin cap să urmărească lupii, urşii sau mistreţii poate ar fi dat de epava avionului. Spre norocul celor în cauză, nu au ajuns animalele primele la locul accidentului, poate au avut şi ele GPS-ul defect sau nu şi-au introdus corect datele, căci altfel am fi asistat la un carnagiu. Dar sunt convins că s-ar fi găsit câţiva experţi să declare că „oricum victimele au fost moarte  când au fost găsite de animale, era imposibil să supravieţuiască accidentului” şi nu s-ar mai fi spus că totuşi victimele au telefonat după accident. Acest gen de conduită este caracteristic conducerii politice.

Dar nici unuia din şefii ăştia cu gulere scrobite şi degrabă zâmbitori la televiziuni nu le-a dat prin cap să anunţe din primele minute ale accidentului  primăriile din zonele apropiate accidentului care să trimită localnici călare sau pe jos să cerceteze zona. Nici măcar echipele de salvamontişti nu au fost înştiinţate decât târziu, iar acestea nu sunt incluse în planurile de căutare salvare de parcă ar fi duşmani. Doar Sibiul are acest lucru şi sunt convins că este din cauză că şeful salvamontiştilor sau cineva din grup este membru de partid în partidul celui care a inclus salvamontiştii în echipa de intervenţie pentru că până şi aici locurile se dau pe bază de simpatii, nu din necesitate. Poate apartenenţa aduce ceva finanţe grupului şi nu e aşa, dacă nu fac parte din partid, nu merită.

Ei bine, despre toate astea s-a mai amintit ceva. Mai rămâne un subiect neatins şi Antenele se fac că nu îl ştiu, la fel şi România lui Ghiţă. Armata. Ce a făcut armata şi de ce ? Ne lăudăm că avem o armata NATO, care este gata să îndeplinească orice misiune la fel ca şi partenerii noştri nord atlantici. Parcă aşa spune domnul Duşa cu toate ocaziile. Nu e unul să nu fi văzut cel puţin un film cu Rambo. Îmi amintesc de unul în care a fost trimis sau a plecat singur să scoată din captivitate un grup de militari. Trec peste scenariul fantastic şi valenţele super-eroului,  ce era de reţinut de acolo era ce fac militarii, respectiv armata americană pentru salvarea vieţii unui militar. Nu contează faptul că prin acţiunea respectivă pot muri 2 sau 3, important este că un om, un camarad, un coleg aşteaptă şi ştie că cineva vine să îl salveze pentru că aşa spune codul onoarei militarilor. În cazul nostru, un militar, o studentă la medicină militară,  a aşteptat zadarnic ca armata să vină să îl salveze şi a murit cu lacrimi pe obraz, sunt convins nu de durere sau de frig, ci pentru că s-a simţit abandonată de colegii săi, pentru că a văzut şi simţit că armata nu a făcut nimic pentru ea, nu a trimis pe nimeni să o caute, armata aia în care ea credea şi de al cărui drag îi îmbrăcase uniforma, deşi se putea face un medic civil acolo cu un cabinet particular şi cu bani în buzunar. Armata noastră sau armata domnului Duşa a abandonat această fată extraordinară care şi-a abandonat la rîndul ei  familia ca să slujească un crez, o haină, o onoare. Ce a făcut domnul Duşa ? S-a dus la înmormântare, a lăcrimat Băseşte şi a mai bifat o activitate de succes ca şi de ziua lui Enache Florinel. Atâta ştie, atâta face. De ce nu a trimis armata nici un om, nici un utilaj, nici un elicopter, nici un schior să caute măcar, dacă nu să salveze?  să vă spun  eu de ce:

  1. Pentru că ministrul Duşa nu este militar, el este civil şi nu ştie ce este aia camaraderie, tovarăş de luptă, onoarea militară, omul de lângă el, decât dacă primeşte ordin de la partid;
  2. Pentru că nu se ştie cine conduce armata, Duşa e ministru cu numele  şi e civil, Oprea o coordonează, dar se bagă numai la numiri în funcţii şi avansări, vânzări de terenuri şi locaţii militare, contracte,  dar nu şi la muncă, nu la semnat hârtii, iar Dănilă e motan, el face doar ce spune unchiu, în rest nu se bagă;
  3. Pentru că au fost desfiinţate unităţile de vânători de munte. Ceea ce nu au reuşit, dar au încercat ruşii  după „eliberare” pentru că fuseseră bătuţi măr de vânătorii de munte, au reuşit ai noştri după „revoluţie”, pentru că partenerii noştri strategici se speriau şi ei de luptătorii munţilor. Din 6 brigăzi de VM au mai rămas două, ambele masate în Braşov – Covasna. Pe vremuri era una şi la Alba Iulia, dar a fost desfiinţată, aşa că acum prin zonă fluieră vântul.  Dacă ar mai fi fost ceva unităţi de VM prin zonă, la cât îi cunosc eu, aceştia ar fi plecat în căutarea epavei şi a colegei cu sau fără aprobare sau ordin, pentru că vemiştii ştiu ce înseamnă un om abandonat pe munte. Duşa nu ştie şi nici Oprea. Poate dacă s-ar fi rătăcit un ospătar prin Mariot, Oprea ar fi trimis Poliţia Militară să îl caute să îi aducă cafeaua, dar aşa, nu s-a băgat. Îmi amintesc că întrebat pe vremea când era ministru dacă a fost în Afganistan, acesta a replicat: „ Eu sunt ofiţer de justiţie, dacă sunt probleme de justiţie militară mă duc,  dar aşa..” Aşa îi place lui să spună că este ofiţer de justiţie, sună mai bine decât intendenţă, sau „manutanţă”.
  4. Pentru că armata la ora actuală este operativă 40% aşa cum spune şi Carta Albă a Apărării şi chiar dacă să zicem că ar fi fost unităţi prin zonă, poate nu ar fi avut resursele moto să plece în căutare, dar ar fi avut dacă erau vânători, măcar schiuri şi poate cai. Ce să faci cu unităţile militare dacă tehnica are funcţională o roată din 4, dacă din 10 maşini, 6 nu sunt operative? Ce să faci domnule Duşa? Eu zic să îţi dai demisia şi ia-l şi pe Gabriel cu tine;
  5. Pentru că armata este condusă la vârf de beizadele de partid, ajunse secretari de stat, în faţa cărora generalii  bat din călcâie  şi nu îndrăznesc să ridice ochii pentru că îşi pierd gradele şi scaunele obţinute cu „sudoare”;
  6. Pentru că militarii de carieră cu onoare şi demnitate care au mai rămas rătăciţi prin armată nu se mai văd din grămada de militari introduşi prin metode  semilegale, abuzive, la limita sau sub limita legilor, legi făcute de civili şi oameni de partid pentru favoriţii lor. Aşa a ajuns un caporal neinstruit general cu 3 stele, primar de sector, un neica nimeni care nu scapă nici o ocazie să se îmbrace cu uniforma făcută cadou de şeful de partid, fost ministru, „ospătar” care nici el nu ştie pentru ce a primit ce de-a patra stea de general în rezervă. Aşa a ajuns şi domnul Zisu  general, servind şi aducând cafele coloneilor şi generalilor pe vremea când era şef de hotel militar la  Cap Aurora.
  7. Pentru că în fostele şcoli militare ajunse „academii” nu se mai face şcoală militară, se fac studii „ioropene”, acestea nu mai scot militari, scot manageri care vin la unităţi fără linia de miră şi o caută câte 5 ani până se pun pe direcţie.
  8. Pentru că până şi în unităţile militare au început să se facă simţite racilele societăţii şi militarii, cei care mai ştiu meserie şi ţin la onoarea şi demnitatea lor, văzându-se marginalizaţi şi depăşiţi „pe turnantă” de ageamii şi pupilele susţinute politic au început să spună „ dar de ce să mai trag eu, dacă tot pe limbiştii ăia îi promovează? Să se ducă ei, că ei sunt avansaţi şi promovaţi”. Şi uite aşa din cauza politicii de partid se duce pe râpă şi spiritul de corp, şi respectul pentru haina militară şi demnitatea militară şi iată şi vieţile militarilor.
  9. Pentru că armata a ajuns cenuşăreasa societăţii, pusă şi trimisă să salveze cururile şi averile companiilor  şi firmelor de deszăpezire ale acoliţilor politici şi s-a săturat şi ea să tot tragă fălcelele de la tunurile altora;

10.  Pentru că toţi politicienii şi pilele sunt îngropate cu onoruri militare, în cimitire militare iar pentru militarii de carieră nu se găsesc cartuşe de manevră pentru 3 salve;

11.  Pentru că aşa cum spuneam regulamentele şi legile militare sunt făcute de civili, iar militarii sunt invitaţi în bătaie de joc ca în 10 zile, din care 5 libere să îşi dea cu părerea cu privire la proiectul Statutului Cadrelor Militare. Nici nu putea găsi o perioadă mai bună  şeful DLAJ pentru a pune în discuţie noul statut, decât perioada 18-28 Decembrie. Să nu îţi vină să îl abandonezi în pădure la – 45 grade Celsius cu sângele şiroind?  De ce nu a fost trimis proiectul în teritoriu pentru dezbateri şi completare? Pentru că unii şefi  de direcţii, numiţi de ministrul civil, care la rândul său este numit politic, execută ordinele secretarilor de stat şi miniştrilor  civili şi apără interesele civililor nu ale militarilor. Pentru că armata nu mai este condusă de militari, ci de fanfaroni cu 4 clase   care îşi câştigă funcţiile de secretari de stat cu sponsorizări de partid. Cineva a înţeles greşit sau a răsturnat sintagma” controlul armatei de către societate”. S-a interpretat greşit atât termenul control cât şi cel de societate. Controlul a fost tradus prin conducere, iar societate  cu partid.

Pentru că … am obosind tot aducând argumente. Cred că sunt de ajuns. Toate astea s-au întâmplat şi se întâmplă în România şi fac parte din ceea ce se numeşte sistem, sistem condus nu de un ministru, nu de un şef de serviciu, nici de un şef de post, ci de un prim ministru, un şef al Senatului, unul al Camerei Deputaţilor, un preşedinte. Aceşti 4 oameni conduc sistemul şi abia aşteaptă câte un eveniment ca să îşi arunce în cârcă unul altuia câte un mort, câte o catastrofă. Catastrofe sunt ei, iar  românii ar trebui să îi demită pe toţi pentru că ei ne omoară prin management cauzator de moarte pe toţi, unul câte unul, avion cu avion, autobuz cu autobuz. Credeţi că se va schimba câte ceva acum ? Da de unde. Doar câte un om acolo, un uselist în locul unui pedelist, un pesedist în locul unui penelist un Pontist în locul unui Băsist, pentru că acum Ponta îşi freacă mâinile sperând să scape de Opriş şi să pună acolo un om de-al lui. Iarăşi vor începe ghionţii între Ponta şi Băse, iarăşi vom asista la jigniri şi bălăcăreli de doi lei şi până la urmă vine primăvara şi uite aşa va creşte  iarba pe mormântul bieţilor nevinovaţi şi uite aşa se sapă groapa României.

Am revăzut zilele astea filmul Mihai Viteazu cu nemuritorul Amza Pelea. Ştiu că nici Mihai Viteazu nu a fost domnitorul ideal, ştiu că şi el a cam umblat după averi şi putere, dar în film are o replică pe care românii trebuie să nu o uite:

„Dar ce ai crezut micuţă? Aşa m-ai crezut pe mine, că îmi vând ţara străinilor? Şi voi? Ce aţi crezut , că eu, Mihai Voievod  voi înghiţii paharul ruşinii până la capăt? De azi înainte mă liberez înaintea lui Dumnezeu şi a voastră de orice îndatoriri şi închinăciuni. Şi tot aşa îi voi libera pe acei supuşi ai mei care mă vor urma. O viaţă avem români, şi o cinste. DEŞTEPTAŢI-VĂ, CĂ AM DORMIT DESTUL! Vreau ca acest popor să ştie din ce în ce mai mult ce vrea şi să îşi dea sama ce poate!”

Poate nu a spus el aşa, doar scenaristul, poate nici nu a gândit aşa, dar noi cam aşa trebuie să gândim.

Pe lângă toate astea, se adaugă televiziunile care fac fiecare jocul câte unui partid sau şef de partid prezentând numai ceea ce convine conducătorului iubit. în plus, toate vin cu amănunte „ senzaţionale despre” sau cu „primele imagini şi fotografii ale”  sau „dezvăluiri  în exclusivitate din partea” sau cu „martori” la. Şi tot acest circ numai pentru a câştiga un ban şi a arăta concurenţei că ei au jupuit mai bine subiectul. Îmi este aşa o greaţă încât aş sparge televizorul, dar nu am bani să iau altul. Dar la ce să mă uit?

Duşa a făcut-o pe Aura locotenent în rezervă şi cu asta şi-a adormit conştiinţa. A mai pus nişte poze la albumul de familie : „eu la întoarcerea trupurilor  fără viaţă ale cadavrelor celor morţi”  „eu la ziua lui Florinel” „eu la felicitarea lui Ana Maria Brânză”,  „eu la avansarea lui Aura” . Pe 24 ianuarie va mai pune o poză, „eu la fasolea lui Onţanu”. Şi apoi va aranja locul încrezător pentru poza pe care o visează deja  în album „ eu în  Parlamentul  European”.  Hai că merge. Antena 3 luând exemplul şefului ei de suflet, a dat şi ea diplome de merit fără valoare ţăranilor care au salvat viaţa a 5 oameni, încercând astfel să liniştească oamenii, gata, totul s-a rezolvat, Stroe a fost demis, şeful STS urmează să fie înlocuit, Aurelia a fost avansată post mortem, ţăranii au fost „recompensaţi” cu nişte bucăţi de hârtie pentru ratingul adus postului, se poate trece la pregătirea alegerilor, Ponta a rămas în picioare, Băsescu este neatins de incident, ura ura la boscheţi.

Soarta Aureliei şi a colegilor ei este împărtăşită de întreaga Românie abandonată de conducătorii ei, lăsată să plângă în frig şi aşteptând în zadar să vină cineva şi să o salveze. Degeaba. Feţi Frumoşii României călare pe maşini de curse, vapor sau tronuri parlamentare nu văd, nu aud, nu recepţionează, nu localizează mesajele României, au sistemul GPS închis, urechile le sunt deranjate de semnalul de avarie al României şi au dat ordin să fie închis.

118 comentarii

IV 25-01-2014 - 10:34

Mare adevar graiesti coane Marin.

Titircă Inimăbună 25-01-2014 - 15:39

S-A ZIS CU ROSIA MONTANA, GATA!

Avionul s-a prabusit la o aruncatura de bat de Rosia Montana, deci acum nu putem lasa exploatarea aurului sa continuie, ar fi ca si o profanare de morminte!

UnUL 25-01-2014 - 10:41

Un articol cam prea lung – cum are obiceiul domnul Neacșu – dar care scoate în evidență niște adevăruri incontestabile. Pentru prima (sau poate a doua) oară sunt perfect de acord cu domnul Neacșu în aproape tot ce spune (chiar dacă este evidentă în articol o doză de subiectivitate inerentă fostului ofițer). Ați pus cu curaj punctele pe i, domnule Neacșu. Întrebarea e : au guvernanții urechi de auzit și creier ca să priceapă?

neacsum 25-01-2014 - 10:51

Sori, stiu ca nu ma mai opresc din scris, dar in cazul asta, am incercat sa ma opresc, ma mir ca am reusit. Mai sunt multe, f multe de spus. Numai la capitolul de ce nu a intervenit armata, nu am ating nici jumatate din realitati. Cunosc din surse sigure ca au fost pregatite subunitati pentru a pleca in cautare, dar au fost anuntati tarziu, cand asteptau ordinul de plecare, li s-a spus ca s-a gasit avionul. Un lucru este cert si il afirm cu responsabilitate: daca nu s-ar fi desfiintat unitatile de vanatori de munte din zona, nu am fi vorbit de victime.

UnUL 25-01-2014 - 10:57

Da, dar chiar dacă – explicabil prin formație – te-ai lungit nițeluș la apologia armatei de odinioară și la critica degradării armatei actuale, nu pot contesta nimic din ce ai scris dumneta acum. Totul este corect, exact și argumentat. DIN PĂCATE, ai perfectă dreptate în tot ce scrii aici, domnule Neacșu.
P.S. Se pare, totuși, că armata avea coordonatele cele mai exacte ale locului accidentului. De ce nimeni nu s-a folosit de ele?

UnUL 25-01-2014 - 10:58

Erată: „dumneAta”

Pkly 25-01-2014 - 20:18

Mey,mey,,neacsum”cam mult l-ai tavalit pe Dusa…am si eu o intrebare-intrebatoare–privind unele zvonuri din media–de ce amerlocii nu-l vroiau,in vara,ca partener pentru discutii geo-strategice bastinase ?!?
Eu sper sa fie doar o gogoasa…?

UnUL 25-01-2014 - 10:42

EVZ, Thursday, 23 January 2014.
România fără Băsescu
Autor: Tudorel Urian

Pentru a veni în întâmpinarea finilor observatori ai publicisticii din zona politicului, care vor sări ca arşi să mă acuze că „îl linguşesc pe Băsescu” sau, mai rău decât atât, mă grăbesc să precizez că nu despre Traian Băsescu este vorba în acest articol, ci despre un potenţial regim controlat cap-coadă de Victor Ponta şi prietenii săi de idei politice şi economice.Traian Băsescu are, în cazul de faţă, doar rolul bolovanului care le stă în drum.
La fel ca marii lideri comunişti din vremea lui tata-socru, Victor Ponta ne promite o lume mai bună. Nu ne-o poate oferi acum când conduce autoritar guvernul, tot ce ţine de viaţa economică a ţării şi controlează parlamentul cu o majoritate zdrobitoare de 80%, dar să fim siguri că ea va veni, după încheierea celui de-al doilea mandat de Preşedinte al României al lui Traian Băsescu. Adică, peste numai câteva luni.
A fost nevoie de numai o jumătate din ceea ce specialiştii consideră a fi cea mai deprimantă săptămână a anului (20 – 26 ianuarie) pentru a ne face o idee destul de clară despre cum ar putea arăta România într-o perioadă în care, vorba lui Dan Voiculescu, USL ar deţine TOATĂ puterea.
Aşadar, în vreme ce preşedintele se află într-o vizită oficială în Israel se anunţă la ştiri că un avion de mici dimensiuni, cu şapte oameni la bord, a aterizat forţat într-o pădure din Munţii Apuseni. Avionul a fost distrus, ca urmare a impactului cu brazii, unii dintre pasageri au răni destul de grave, dar toată lumea este în viaţă. Informaţia a fost dată prin telefon chiar de una dintre persoanele aflate la bord, medicul Radu Zamfir. Câteva minute mai târziu instalat confortabil în studioul postului de televiziune B1 TV, jovial şi cinic, premierul Victor Ponta le explică românilor că deşi preţul benzinei s-a scumpit la pompă, în realitate el s-a ieftinit şi că numai oamenii simpli (mă exprim delicat) nu înţeleg că s-a ieftinit în euro, dar s-a scumpit în lei pentru că între timp leul s-a devalorizat în raport cu euro. Că românii primesc salariile în lei şi că ele nu au crescut (dimpotrivă, profesorii nici măcar nu şi le-au luat la timp), este o chestiune cu totul secundară care nu are legătură cu activitatea premierului.
Competent, superior, relaxat, sigur pe el, fără să zâmbească, Victor Ponta ne-a demonstrat cu cifre că trăim mai bine decât în anii precedenţi şi asta numai şi numai datorită priceperii lui. În faţa unei asemenea focalizări pe probleme ce ţin de binele comun, reporteriţa Mădălina Puşcalău nu l-a mai hărţuit cu întrebări tendenţioase şi ireverenţioase despre presupusul său plagiat (aflat pe rolul instanţelor de judecată exact în ziua respectivă) sau despre Raportul MCV ce urma să fie dat publicităţii şi despre care se ştia deja că are serioase nuanţe critice, în primul rând cu privire la activitatea parlamentului. În privinţa accidentului aviatic, după ce şi-a consultat preţ de câteva secunde iphone-ul, prim-ministrul a ridicat capul senin şi a spus privind direct în cameră: „Gata! I-au găsit!”
În orele care au urmat s-a declanşat haosul. Victimele accidentului au fost cu adevărat găsite, dar la vreo cinci ore după anunţul liniştitor al premierului (între timp, unele echipe de salvatori alcătuite din localnici, anunţate prin telefon în legătură cu anunţul făcut de premier de către rudele rămase în faţa televizoarelor, ar fi renunţat la căutare) şi nu de autorităţile statului, ci de un ţăran din zonă. Două dintre ele muriseră din cauza frigului. Autorităţile au început să-şi paseze responsabilitatea de la una la alta. Nimeni nu şi-a asumat vreo vină în gestionarea catastrofală a cazului. Până la urmă au fost găsiţi pe post de acari Păun nişte oameni din eşaloanele inferioare care au fost demişi, în vreme ce marii vinovaţi: ministrul de interne (fascinant în insolenţa declaraţiilor sale), ministrul transporturilor şi chiar ministrul sănătăţii au rămas, cel puţin într-o primă fază, în posturile lor (e posibil ca sub presiunea uriaşă a opiniei publice ei să fie destituiţi până la urmă).
Culmea este că şi din această tragedie, care a demonstrat cu asupra de măsură dezorganizarea, incompetenţa, iresponsabilitatea, nesimţirea, lipsa de iniţiativă şi de asumare a răspunderii care domnesc în structurile guvernamentale, Victor Ponta a încercat să-şi tragă partea sa de folos cerând cu insistenţă demiterea generalului Marcel Opriş, şeful STS deşi în raportul asupra evenimentului, realizat chiar de unul dintre oamenii apropiaţi prim-ministrului, vicepremierul Gabriel Oprea, nu sunt menţionate culpe majore imputabile acestuia. Dar controlul asupra transmisiunilor speciale este esenţial pentru deţinerea puterii totale.
Dacă accidentul aviatic a relevat care sunt nivelurile de (in)competenţă şi de (i)responsabilitate ale echipei USL, Raportul MCV, dat publicităţii în ziua imediat următoare tragediei, pune în evidenţă o altă faţă a ceea ce ar putea să fie România de după Băsescu. Să facem un exerciţiu contrafactual. Să acceptăm pentru o clipă ideea că în ziua referendumului pentru demiterea preşedintelui, Liviu Dragnea ar fi reuşit să mobilizeze la vot şi morţii din alte câteva judeţe şi că referendumul ar fi fost validat. Cu siguranţă, dosarele aflate în prezent pe rolul instanţelor de judecată privind fraudarea referendumului nu ar mai fi existat, iar metoda de succes la referendum ar fi fost aplicată şi în alegerile pentru postul de preşedinte rămas vacant.
Indiferent de adversar şi de opţiunile celor prezenţi la vot, Crin Antonescu ar fi devenit noul preşedinte al României.
În contextul anului 2012, cu o majoritate parlamentară zdrobitoare şi cu Crin Antonescu la Palatul Cotroceni, USL şi-ar fi permis orice fantezie legislativă fără ca cineva sau ceva să-i poată sta în cale. Şefii parchetelor ar fi fost alţii, presiunile pe CSM şi CCR ar fi devenit copleşitoare, nicio lege ajunsă spre promulgare la Palatul Cotroceni nu ar fi riscat să fie returnată parlamentului sau trimisă Curţii Constituţionale. Legislaţia ar fi suferit modificări dramatice şi toate legile şi Ordonanţele declarate neconstituţionale de către CCR în ultimul an ar fi fost în prezent acte legislative funcţionale. Superimunitatea parlamentarilor, care a stârnit groaza Europei civilizate ar fi fost astăzi consfinţită prin lege (de fapt, nici nu ar mai fi fost nevoie de ea în cazul în care USL reuşea să impună controlul asupra justiţiei, pentru că, oricum, nimeni nu s-ar mai fi luat de parlamentari), legea descentralizării, ar fi consfinţit dreptul baronilor locali de a tăia şi spânzura în judeţele lor.
Cam aşa ar putea arăta România de după Băsescu: cu un nivel de trai aflat pe trendul descrescător, pe care îl simţim dramatic, pe propria noastră piele, dar despre care premierul ne-ar „demonstra” din când în când că este în creştere, prezentându-ne grafice şi statistici numai de el înţelese. Cu nişte mass media în care alternativa la Antena 3, RTV şi TVR o reprezintă interviurile de complezenţă, gen Mădălina Puşcalău care nu vorbeşte de plagiat nici măcar în ziua în care acesta a fost în atenţia organelor de judecată. Cu un parlament care votează pe bandă rulantă orice i se cere şi un preşedinte care promulgă totul ca primarul, fără să citească. Cu procurori care deschid şi închid dosare în urma solicitărilor făcute în şedinţele de partid. Cu rude, fini, prieteni, devotaţi politic în cele mai bine plătite posturi publice a căror lipsă de competenţă s-a văzut strident zilele trecute, din felul în care a fost gestionată criza incidentului aviatic din Munţii Apuseni. Cu un fel de esprit des corps la scară naţională care să ia atitudine la comandă şi să condamne prompt orice ingerinţă a Uniunii Europene sau a SUA în treburile noastre interne.
V-ar plăcea să trăiţi într-o asemenea Românie? Mie, nu! Dacă nu ne ţinem bine de firul de democraţie care ne-a mai rămas, acolo vom ajunge!

Antibasistul 25-01-2014 - 10:46

Dispari porc basist, cu propaganda mincinoasa de la ziarele basiste, ptiu satano!

UnUL 25-01-2014 - 10:53

De ce nu dispari tu, p o r c antibăsist, eu nu am făcut decât să reproduc un articol care mi s-a părut excelent.
P.S. Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2550-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!
AM PUTEA ANIVERSA (sau comemora!): ai ajuns la o cifră rotundă și impresionantă, echivalentă cu vreo 2 hârdaie de scuipat.

neacsum 25-01-2014 - 11:05

Intre Basescu si Ponta nu e nici o diferenta. Amandoi urmaresc si profita de orice ocazie sa scape de niste oameni din ograda celulilalt. Ponta vrea acuma sa scape de Opris, Basescu vrea sa se razbune pe Arafat, Antena 3 si B1 le fac jocul, iar romanii se uita ca prostii. Asteptati sa vedeti ce va urma.

UnUL 25-01-2014 - 11:12

De data asta nu mai suntem de acord, domnule Neacșu. Nu există nicio comparație posibilă între Băsescu și Ponta, nici între B1 și Antena 3

neacsum 25-01-2014 - 11:30

Daca nu ai fi partizanul unuia din ei, ai vedea ca nu este. Intre Badea si Turcescu nu e nici o deosebire, doi circari fara caracter care fac sluj in fata sefilor si latra la cei impotriva carora primesc ordin sa latre. In ceea ce priveste Basescu si Ponta, hai sa fim seriosi, au semnat un act de coabitare care spune totul, amandoi la fel de setosi de putere, gata sa vanda tot si principii si dogme si prieteni si doctrine si partide, numai sa ramana ei in scaun. S-au legat pe viata.

UnUL 25-01-2014 - 12:16

Turcescu este un ziarist inteligent, documentat (face de multe ori dezvăluiri remarcabile bazate pe argumente și documente), care își exprimă propriul punct de vedere. Cum scrie Ion Cristoiu:
„Există o Propagandă a sistemului Traian Băsescu?
Evident, nu.
Există însă jurnalişti, intelectuali, membri ai societăţii civile care au luat poziţie faţă de Lovitura de stat din vara lui 2012, care au denunţat Marţea neagră a democraţiei româneşti, care denunţă abuzurile PSD ca Partid-Stat.
Multe dintre poziţiile lor coincid cu cele ale lui Traian Băsescu.
Nu pentru că Traian Băsescu le-ar comanda contracost ce să spună, ci pentru că multe dintre poziţiile lui Traian Băsescu sînt pro-occidentale, ca şi cele ale personalităţilor respective.”
Badea este un gunoi, de o vulgaritate ieșită din comnun, și orice altceva decît jurnalist: e un simplu mercebnar de presă care îndeplinește ordinele patronului care îl plătește, aruncînd cu gunoaie. Cred că amenda de 9000 de euro pe care tocmai a primit=o este mult prea mică pentru lipsa lui de caracter și ticăloșia lui funciară.

UnUL 25-01-2014 - 12:18

Scuze : m-am enervat : „mercenar”

UnUL 25-01-2014 - 12:22

Și, domnule Neacșu, nu neg partizanatul meu politic : dar el nu e bazat pe pe minciuni inculcate de o contemplație tâmpă și fără discernământ a unor ecrane de televizor ce toarnă lături, ci pe propria informație, reflecție și analiză a faptelor și vorbelor unor politicieni (că „oameni politici” nu prea avem!).

neacsum 25-01-2014 - 12:32

UnUl, e dreptul tau sa simpatizezi pe cine vrei. Nu tin sa te conving ca gresesti tu si eu am dreptate. Nu ma intereseaza ce scoli sau talente literare are Badea sau Turcescu. Cert este ca amandoi fac circ. Si la fel de cert este ca unui se afla de o parte a baricadei , celalalt de cealalta, nici unul din ei nu este echidistant. Altceva nu ma mai intereseaza. Nu sunt jurnalisti independenti sau corecti nici unul, de fapt badea nici nu poate fi numit jurnalist el este biciuscar, marditor, orice, dar nu jurmnalist. El comenteaza pentru manelisti si tractoristi, cu ghilimelele de rigoare. Admit ca Turcescu are o clasa deasupra lui, profesional, dar moral sunt la fel amandoi .

Antibasistul 25-01-2014 - 13:34

un NUL nebunul, Turcescu-i sluga lui Basescu, asa ca tine, ptiu!

UnUL 25-01-2014 - 13:54

Bășinel, vezi că te apucă iar pandaliile !

Antibasistul 25-01-2014 - 14:05

Asta-i realitatea, amindoi sunteți slugile lui Basescu!!!!!!!!!!

Titircă Inimăbună 25-01-2014 - 15:32

@ Antibasistul

USL-ul scufunda flota de avioane mici, deci nu numai Basescu, asa ca sa-ti tii clantza bai!

Antibasistul 25-01-2014 - 15:37

Titirica Cretinica, SI TU EȘTI SLUGA A LUI BASESCU!

UnUL 25-01-2014 - 16:51

Bășinel, tu ești sluga lui Felix, noi nu suntem și nu am fost niciodată slugile nimănui.

urbos 25-01-2014 - 17:06

Necsulica, matale nu pricepi esentialul, presupunand ca Turcescu si Badea ar face la fel, ceea ce e o afirmatie imbecil de incorecta, dar sa presupunem, diferenta e ca unul e la ordinul unui asa zis presedinte, in tip ce alalalt e la ordinul patronului lui. Pricepi ma caraghiosule care- diferenta?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 17:07

@ Dobitockul de Somes ;
Despre capacitatea de ziarist a … koilonelului turcitu , citeste parerea in acest sens a monstrului de Gagesti , Ardei Umplut !
Esti o scursoare infecta care de tampit ce esti , ai ajuns sa ne copiezi si greselile de exprimare , ca de cuvinte si expresii , nici nu mai discutam !
Fa-ti un bine – cu un sepuku !

Antibasistul 25-01-2014 - 17:15

Jeg basist, ca toți basiștii, un NUL, PTIU ptiu ptiu basiștilor!

UnUL 25-01-2014 - 17:19

@Tâmpanghel
☼ ﷲ ﷼ ﺥﺱ ﺶ ﻍ ﯔ שּׂ ♯ ♠ ‡ ???? ۞ Ѿ Ѽ Ѡ ҉ ҈

UnUL 25-01-2014 - 17:20

@Bășinel
Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2552-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3819-3820

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 17:26

Nu trebuia sa dai in delir asa in direct !
uite , ai un PREMIU de CONSOLARE ;
Frumos , sa nu lepede gravidele
http://3.bp.blogspot.com/-QeREEbTGnpQ/UuDQ1EGxGXI/AAAAAAAAQ-s/u1Jg8GZ0fcw/s1600/Traian+Basescu+asteapta+delegatia+FMI+!.jpg

UnUL 25-01-2014 - 18:09

Pârțanghel
????????? !!!!!!!!

ancuta 25-01-2014 - 18:24

@scarna original, copypaste gheorghe calin specialist in operatiuni arabe,

„necsulica, matale … ”

nu e nicio diferenta dintre a-l linge-n c u r pe base si a suge suge suge suge puroiul hemoroiDANVIOREL???

esti tampit?
esti nemultumit/
esti nesatul/
jinduiesti la linsul lui base?

NU TE LASAM?
iti e destul danviorel puroi!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 20:45

@ Peer Pullis Dominis ot Somes

România, riscă izolarea pe plan internațional !

http://4.bp.blogspot.com/-pJ0aOxFpZvA/UtZOsPZ5EpI/AAAAAAAAQ9w/U-FlkG3M59s/s1600/Basescu+singur.jpg

ionisus 25-01-2014 - 20:10

antibasistule, habar nu am cine esti, dupa cum nici tu nu stii cine sunt eu, deci nu se pune problema vreunei ranchiune sau rafuieli personale.Am citit multe din postarile tale si desi nu stiu cine esti, inteleg CE ESTI si pot spune fara ezitare ca esti UN „INTELIGENT” AUTENTIC! Nu te osteni sa ma injuri si sa ma porcai, caci desi pentru tine asta e un mod de viata, pe mine nu ma deranjeaza catusi de putin si nici nu ma ating mizeriile ce se revarsa necontenit din preaplinul zoaielor ce-ti ineaca sufletul si mintea!. Fac aceste afirmatii doar pentru ca, indiferent de subiectul discutiilor de pe forum, ai acelasi fix ca si ponta,felix, crin si altii din aceiasi tagma-Basescu! Sigur, sunt si alti „inteligenti” pe forum si in general, in lume, dar majoritatea mai au si cate un moment de luciditate iar uneori chiar le e rusine de ei.Si nu sunt de acord nici cu afirmatia d-lui Neacsu, ca intre basescu si ponta nu e nici o diferenta, ceea ce ii diferentiaza, in primul rand, dupa parerea mea, este nivelul de inteligenta si simtul ridicolului, evidente la Basescu, nedetectabile la ponta! Sunt de acord ca ambii sunt nocivi pentru Romania, dar asemanarile cred ca se termina aici!

Antibasistul 25-01-2014 - 20:33

Ptiu, ptiu, ptiu…basistule…!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 21:01

Ba’h dobitockule , nu-l mai skuipa atata !
Asta nu deconteaza toata flegma !
Inghite o ..parte !

urbos 25-01-2014 - 20:38

Numai cand ai mintea unui vierme poti vorbi de inteligenta la greata umana, manelistul securist, lepra betiva, taratura ramolita, Traian Basescu. Cat despre simtul ridicolului… Hahaha!
Spanzura-te ma cacatule!

ancuta 25-01-2014 - 20:54

„Reaua credinta este, ca intotdeauna, vigilenta. Specialitatea ei este sa stea la panda, sa insinueze, sa denigreze.
Ori, poate, e vorba doar de opacitate, de ignoranta, de incapacitatea de a deslusi intentia reala.”

UnUL 25-01-2014 - 20:49

Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2555-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3822

Antibasistul 25-01-2014 - 20:55

Ptiu ptiu ptiu ptiu porcilor basiști in frunte cu chiorul, ptiu ptiu…!!!!!

UnUL 25-01-2014 - 21:05

2559

UnUL 25-01-2014 - 21:05

Pardon: 2561!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 21:30

2 flegme ai vrut sa …deturnezi !
Hotzu dreaq de pedelepra , furati , orice !
E …timpul f l e g m e l o r !

DREDD 29-01-2014 - 01:47

Te bagi in vorba ca musca in…

Ghita Bizonu' 25-01-2014 - 11:37

Baiete in timpu lu Ceasca ASA CEVA NU SE PUTEA INTAMPLA!!! Fiindca indiferent ce faceesa sir Nae (dormea sau era ub Zimbabwe) „aia” de „atunci” STIAU ce trebuie sa faca!! „Sistemul” intra iun „biteza” de la sine si apoi rapirta ca s-a rezilvat!!! Se rezolva in timo ce stabrimea de partoid su de stat dormea !

Uite imi aduc aminte de o poveste mai ciudata de prin ani 80 .. La un spital de copii din Bucuresti, mai pe seara a fost adus un copil care zicea ca a fost muscat de “vipela” si prezenta unele simptome … si venea dintr-o zona in care in anul precedent 2 maturi fusesera muscati de vipere.

Spitalul a intrebat (telefonic) “mai sus” de ser antiviperin .. Nu era in Bucuresti . “Problema” a ramas la Ministerul Sanatatii . Ofiteru’ de serviciu’ de la Ministerul Sanatatii plictisindu-se a cerut ajutorul CC al PCR. Gagiu’ care era telefon la CC se pare ca a fost cuprins de entuziasm si a bagat , scuzati, tara in draci.

Pe la ora 22 la spital au inceput sa curga telefoanele de la directile de sanate judetene .. nu era.
Apoi incep “rapoartele” – divizia nu stiu care nu are ser antiviperin. Si erau .. Brigada se securitate nspe nu are ser antiviperin .. Corpul de vanatori de munte regreta dar nu are ser antiviperin. Directia forestiera din Suceava nu are. Graniceri raporteaza ca nu au ser antiviperin. Graniceri revin – nici graniceii iugoslavi nu au ser antiviperin (aici a fost exces de zel.. un sef de punct a intrebat la vecini. Vecinii au intrebat pe ai lor). La un moment dat o directie silvica da telefon ca ar fi la un canton .. se va raporta direct spitalului. Se primeste telefon de la un sef de post ca a trimis niste oameni cu un camion spre o un parchet forestier .. insa naspa ca mai trebuia si mers pe jos vreo 2 ore !!
Dimineata , pilotul avionului care venea de la Timisoara avea in cabina serul

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 17:01

@ghitza bivolutzu de Arad ;

Tu pe vremea respectiva te juisai cu putzulika, serul antiviperin era distribuit in toate zonele cu impact . Intereseaza-te si la Siria se gasea la dispensar , si la Sebis .
Vorbesti in necunost inta de cauza , ca deobicei !

mircea 25-01-2014 - 13:28

mare este lumea,bine domnule bou dupa ce ca te-ai sculat si nu te-ai trezit;cin plateste datoriile pe care lea facut luminatii Boc,Basescu,Videanu,Berceanu,Boureanu,Anastase si …….Eba,nu cumva PONTA??? si ma vad ca faci referire la armata,care Armata???mai asa ceva poate o multime de intretinuti cu niste pensii enorme,umilitoare pentru cei care au adus plus valoare industriei,pe care au praduito odraslele militarilor,militienilor,securistiloe si activistilor de partid.M area majoritate se gasesc in PDL in frunte cu Basescu

UnUL 25-01-2014 - 17:02

Ortografia, săraca: „cin[E] plateste datoriile pe care lea facut luminatii Boc, Basescu, Videanu, Berceanu… (în loc de „LE-AU făcut” !!).

Antibasistul 25-01-2014 - 21:02

Porc basist, baga-ți ortografia-n cur ia toți basiștii de mina si in frunte cu chiorul cara-ti-va-n IAD, ACOLO-I LOCUL VOSTRU VEȘNIC, AMIN!

UnUL 25-01-2014 - 21:18

„Cărați-vă
Antibăsistul – greşeli:
• „Sti bine” (cu un singur i în loc de 2 !); „nu ști” (tot cu un singur i!); Sti de la pretinul tau (tot cu un singur i !!!); „tu nu ști” (tot cu un singur i !!!); „NU STI SA CITESTI?” (tot cu un singur i !!!);
• „vor murii” (cu 2 i în loc de unul!!!); variantă : „vei crăpa, murii” (tot cu 2 i!). GREȘEALA REVINE DE ZECI DE ORI.
• „acei monştrii” (cu 2 i în loc de unul, cum e corect!!!)
• „sînt ” (cu î din i !), de altfel folosirea lui î din i este generală la Bășinel.
• „persoana nongrata”
• „intrii pe net” (cu 2 i în loc de unul, cum e corect!!!)
• „poliția argentinEană”
• „să scri”, respectiv „ scri” (cu un singur i în loc de 2 !), „scri cu mai multe nick-uri” (tot cu un i !!!)
• „ mai bine te omora-i”
• „ Tu ţi şi foarfeca-n creier” (?!)(cu un singur i în loc de 2 !)
• „ar trebui sa fi” (cu un singur i în loc de 2 !)
• „dacă scri în englezeste, nu e bine, se poate crede ca vrei sa codifici mansoneria” (?) [de altfel „scrii” e adesea scri cu un singur i !!!]
• „toţi banii care-i aveţi” (corect „PE CARE”)
• „Porcii si puii care-i cumperi” (corect „PE CARE”)
• „şase raţe au scapat vi” (VII scris cu un singur i în loc de 2 !)
• „i-al dracului pe Băsescu la voi” (în loc de „IA-L”)
• „TOMI v-a veni” ( VA scris cu cratimă !!!)
• „înapoi să nu mai vi!” (conjunctivul „SĂ VII” scris cu un singur i în loc de 2 !)
• „Tare bine le sti tu (ÎTII scris cu un singur i în loc de 2, cum e corect!)
• „…esti un prost, susti niste teorii imbecile” (SUSŢII scris cu un singur i în loc de 2, cum e corect!)
• „împușcați vor sfârșii” (SFÂRȘI scris cu 2 de i în loc de unul, cum e corect!)
• „Postarile două de deasupra-s scrise” (???!!)
• „Evreii bolsevici a creat și impus cu forța comunismul” (în loc de AU creat)
• „Polul prostiei și marii ticăloși” (în loc de « ticăloşii », cu 2 i !!!)
• „Toți basisti-s cretini, NU ve-ți găsi NICIODATA inteligența la ei!” (VEȚI scris cu cratimă !!??)
• „A MINȚII” (infinitivul scris cu 2 I !!)
• „Ve-ți vedea” („VEȚI” scris cu cratimă !!!)
• „nu ai voe să vorbești urît” (în loc de „nu ai voie să vorbești urât”)
• „aș fugii de acolo (FUGI scris cu 2 i !!)
• „am avut cetațenia australiana care am pierdut-o” (în loc de PE CARE am pierdut-o, cum e correct !!!)
• „Pupo” (scris fără cratimă!)
• „ei au provocato” („Provocat-o scris fără cratimă !!!)
• „numerele astea (c)are le scri” (în loc de „Numerele astea PE CARE le SCRII !!!)
• „China poate venii” (VENI scris aiurea cu 2 i !!)
• „L-E CUMPĂRĂ” (LE scris aiurea cu cratimă !)
• „ au pus stapînire forumul” (în loc de „PE FORUM” !!!, bașca î din i în loc de â din a !!!)
• „SE VA DOVEDII” (ortografiat aiurea cu 2 i !!!)
• „ Indivizi care cred orbeste în Basescu, toate minciunile și prostiile care [corect „PE CARE”!!!] le vorbesc, scriu pro Basescu se numește băsism!” [FRAZĂ FĂRĂ CAP, FĂRĂ COADĂ, FĂRĂ LOGICĂ, FĂRĂ ACORD ÎNTRE SUBIECT ȘI PREDICAT, etc. !!!???]
• „băsiștii… nu au umor pentru ca nu-i duc mintea!” (correct : „nu-I DUCE mintea”)
• „va putrezii” (scris aiurea cu 2 i !!!)
• „nu mai minții” (scris aiurea cu 2 i !!)
• „Moartea te va infășca” (în loc de ÎNȘFĂCA, cum e corect)
• „Vorbesti prosti” (cu un singur i – în loc de „Vorbești PROSTII”)
• „POPORUL ROMAN NU-I CRETIN, NU-L PUTEȚI PĂCĂLII” („păcăli” ortografiat tâmpește cu 2 i !)
• „ființele vi (în loc de „VII” cu 2 i, cum e corect).
• „SUA are datori ENORME la China” (în loc de DATORII”, cu 2 i!!)
• „din burta m ă-t i” (scris aiurea cu un singur i !)
• „ADEVARUL VA IESII LA LUMINĂ („IEȘI” scris agramat cu 2 i!)
• „Veți înghiții („înghiți” scris agramat cu 2 i!)
• „PORCII BĂSIȘTI VA-ȚI NĂSCUT” (corect – dar infect ! : „Porci” nearticulat, adică cu un singur i, și V-AȚI – adică „v” liniuță „ați” și nu „va” – liniuță „ți”)
• „Afimația de deasupra postari tale, ramîne valabila!” (Dacă „afimația” poate fi doar o eroare de tastare, genitivul „POSTĂRII” scris cu un singur i e un agramatism clar, iar virgula între subiect și predicat e o aberație.)
• „inapoi sa nu mai vi!” (VII scris aiurea cu un singur i!)
• „ve-ți fi chinuiți de Satana” („VEȚI” scris cu cratimă !!!)
• „vorbesc patru limbi fluent, nu le poate stapinii NIMENI PERFECT” („STĂPÂNI – infinitivul scris aiurea cu 2 I !!)
• „ Pupați, va reciproc in cur” ( „PUPAȚI virgulă VĂ” în loc de PUPAȚI-VĂ”)
!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 21:27

Dobitockule , o parte din flegme asta le inghite !
Insa cu o parte i-si face decorul facial ,
Si se lauda ce ten frumos are la 70 de
codolani !

Antibasistul 26-01-2014 - 09:32

Carați-va-n IAD, BESTILOR BASISTE, ACOLO-I LOCUL VOSTRU VEȘNIC, baga-ți ortografia-n cur, nebunule un NUL!

Mircea 25-01-2014 - 11:03

„Informatia – cheie scoasa din raportul Guvernului despre accidentul aviatic: Ministerul Apararii a determinat distanta dintre ultima pozitie cunoscuta a avionului si locul prabusirii – 2 km, dar datele nu au fost folosite.”

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16474202-exclusiv-informatia-cheie-scoasa-din-raportul-guvernului-despre-accidentul-aviatic-ministerul-apararii-determinat-distanta-dintre-ultima-pozitie-cunoscuta-avionului-locul-prabusirii-2-romatsa-nu-cerut.htm

neacsum 25-01-2014 - 11:10

Ce inseamna nu a fost folosita? Nu a fost transmisa, a fost transmisa gresit sau nu s-a tinut cont de ea? In al doilea rand MApN a declarat oficial ca nu avea cum sa depisteze avionul pentru ca „armata nu urmareste zborurile civile” , o ineptie cat Casa Poporului. Pe radare se vede orice miscare, indiferent daca este civila sau militara, radarele nu le elimina. Astfel de informatii sunt date cu adresa. Da gastelor boabe de mei ca sa uite de grau.

neacsum 25-01-2014 - 12:21

Este insa posibil ca radarele unitatilor de radiolocatie sa fi putut observa locul unde a disparut avionul de pe radar si prin triangulatie sa determine cu o aproximatie de maxim 2-3 km locul prabusirii, sau zona. Intrebarea este de ce nu s-a actionat asa, cine nu a vrut si de ce , sa fie folosite toate posibilitatile? Intrebare :daca STS spune ca datele trimise de doctorul Zamfir nu erau corecte de ce nu le publica odata cu cele corecte luate de la locul accidentului acuma, pentru a demonstra ceea ce au afirmat? De ce nu vine nimeni sa spuna acuma, priviti astea sunt coordonatele corecte, nu cele date de doctorul Zamfir???????

Mircea 25-01-2014 - 13:02

Ar putea exista o explicatie de ce nu s-a actionat:
– nu a existat o celula de criza in care cineva sa ceara informatii, sa le analizeze si sa ia decizii. Fiecare a actionat in mod independent iar in momentul cind primul-ministru a aparut zimbitor la B1TV si a anuntat „i-au localizat, sunt toti in viata” sefii s-au dus la culcare (sau la sindrofie).
Din start se stia despre un avion micut, cu 7 persoane la bord, nu parea ceva demn de mare atentie.
Mai apar multe intrebari dar deocamdata fiecare autoritate se spala pe miini tocmai deoarece nu exista o celula organizata caci atunci raspunsurile erau clare si raspunderea la fel.

Mircea 25-01-2014 - 13:04

Unde trebuia sa existe aceasta celula si cine era autorizat s-o formeze e o alta intrebare la care se poate raspunde usor.

neacsum 25-01-2014 - 13:59

Incepi sa vii de acasa. Si cine trebuia sa asigure cadrul legal pentru asta ? Cine trebuia sa raspunda din partea guvernului de aceasta celula?
Avem 2 viceprimministri care isi dau cu pararea peste tot, nu au nici o atributione, vamntura vand si fac rapoarte… Iar primul ministru cel care trebuia sa se ocupe de asta, face comisii si trimite controale. El e primul care trebuia sa zboare

Mircea 25-01-2014 - 14:13

neacsum
Nu pot decit sa-ti dau dreptate.

Bla-mbla 25-01-2014 - 13:45

Vreau sa il informez pe autorul articolului ca toti romanii cunosc si simt realitatea crunta din Romania- colonia, mai bine ca domnia sa. Romanii asteapta din partea ziaristilor solutii care sa ii scape de aceasat plaga neocomunista care a pus mana pe putere in1989.

Titircă Inimăbună 25-01-2014 - 15:21

ARTICOLUL E PLIN DE PARERI SI POTRIVIT DIN LUNGIME

Dar, cum ValVerde inca nu s-a exprimat, nu e cazul sa ne repezim cu felicitari, sa mai asteptam, sa mai vedem ce si cum.

Pe de alta parte, paralela sugerata intre Ponta si Hitler, nu stiu daca e potrivita, caci Conducatorul USL nu are o mustata cat de mica si nici freza in ochi. Sau am interpretat io gresit si fuhrer-ul care dormea este referire la Antonescu (si care are freza in ochi!).

neacsum 25-01-2014 - 16:29

Nu era nici o paralela intre Ponta si Hitler, nici nu ai cum sa ii compari .Hitler voia Allemania Uber Alles , Ponta vrea Romania unter Alles. COMPARATIA ERA LEGATA DE FAPTUL CĂ DACA NU EXISTA UN OM CARE SA CONDUCA SI SA IA O DECIZIE,. DEGEABA AI TOATA TEHNICA DIN LUME PIERZI RAZBOIUL.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 21:35

val este la …alaptat !

digital 26-01-2014 - 20:06

corect, vitta e la adăpat !

Pribeagul 26-01-2014 - 16:30

🙂

ValVerde 26-01-2014 - 20:03

E-n regula, puteti sa va repeziti cu felicitarile.
Nu ma intereseaza ce zice Neacsu aici, pentru ca spune foarte putin, in ciuda lungimii textului.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-01-2014 - 15:51

Relatarea faptelor : BUNA ; analiza : GRESITA, sau incompleta, sa prea blinda.

Asta este esenta acestui editorial „curajos”.

Mie, una, imi plac editorialele lungi. Nu ma obosesc pentru ca sunt obisnuita cu cititul. Citesc mult. Cititul imi mentine neuronii intr-o stare normala. Cel care se pinge ca ai scris mult, isi reveleaza prostia. De ce ? Pentru ca, oricine doreste sa analizeze „ceva” nu-si punte intrebarea : cum pot sa spun mai mult in cuvinte mai putine. Cind faci o analiza, lungimea textului nu mai conteaza ci argumentele pe care le aduci in sprijinul opiniilor tale. Pe acest forum avem niste colaboratori, genii in prostie, care nu au timp, nu au dexteritatea, nu au capacitatea intelectuala sa citeaasca mai mult de patru rinduri de text. Pe mine, una, nu ma deranjeaza lungimea textului pentru ca, dupa opinia mea, cu cit textul e mai mulg, cu tit autorul inseamna ca a incercat sa isi faca treaba mai bine. Numai Ceausescu a spus despre „Cel mai iubit dintre paminteni” ca : „am pe masa mea un roman in trei volume care se putea scrie intr-unul singur!”, desi, pentru oricine care mai are creieri in cap, stie ca ceausescu nu citise acea carte ci i s-a povestit de ce era scris in ea. Deci, de la incput consider ca d-l Neacsu a facut bine ca „s-a” lungit, si foarte rau ca are remuscari ca a facut-o. Nu, d-le Neacsu, eu as fi fost mult mai bucuroasa daca textul d-tale era dublu si nu te opreai in a aduce mult mai multe motivatii pentru a-ti argumenta opiniile.

Acum,

Unde nu sunt eu de acord cu d-l Neacsu, este analiza modului de comportament al politicienilor. Si nu as putea sa spun ca „nu sunt de acord” in totalitate, ci, observ la d-lui, la D-l Neacsu un fel de „sfiala” in a fi acid, si asta, cred eu, se datoreste faptului ca d-lui „NU traieste” in mijlocul politicienilor, si de aceea, „informatiile” pe care le are privind viata minunt cu minut a acestor cataclisme umane le are numai din mass-media sau din gura vreunor prieteni. Altfel, sunt sigura, d-l Neacsu ar fi mult mai precis in analiza si mult mai acid, asa cum ii sta bine unui militar de cariera cu onoare si simt moral. D-l Neacsu „atinge” doar „carapacea” siub care se morfolesc aceste ridicole personaje. Parlamentul Romaniei este alcatuit in totalitatea lui numai de persoane care NU STIU SA FACA nimic. Aceste persoane sunt, IN TOTALITATEA LOR, creaturi incapabile sa FACA CEVA. Ele au dat din coate si din buzunare cu u n singur scop, pentru ei, a intra in Parlament reprezinta un singur lucru : a accesa Cascavalul National in care ei pot sa-si infiga coltii lor de lupi flaminzi, fara instincte umane, fara moralitate, fara personalitate. Acolo, in Parlament vine cascavalul „fresh”, abia scos din putineie si gata pentru coltii si balele lor. Acolo, la parlament, nu mai exista partide, ideologii, onoare ci, cumetrii, susanele, aranjamente, pornocratie.

Fondul problemei acestui dezastru aviatic, deci vorbesc de FONDUL ei il reprezinta faptul ca TOATA, absolut TOATA vbiata si acticcitatea Romaniei este politixzata. Partidul care cistiga alegerile, imediat, in citeva saptamini rade tot, de la ministru pina la portar, de la director pina la femeia de serviciu pe toti cei care sunt membri partidului care a pierrdut alegerile si isi instaleaza proprii lor „viermisori”. Asta face ca, la toate nivelele in instituttiile statului sa gasim NUMAI iliterati, oameni care nu au nimic de-aface cu pozitia pe care o ocupa, ei aflindu-se in aceste pozitii NUMAI PENTRU CA APARTIN PARTIDULUI CARE A CISTIGAT alegerile. Atit si nimic mai mult. A incercat Boc – PRIN LEGE – sa numeasca in pozitii ministeriale si nu numai persoane cu contracte pe cel putin 12 ani, NUMAI pentru ca sa se asigure ca dupa ce ei pleaca de la putere, cei care vin (cu foamea in git, curgindu-le balele dupa cascavalul si ciolanul care-i asteapta) sa nu-i poata schimba. Deci ? Descpe ce vorbim noi aici. In institutiile statului, cei care sunt cu adevarat competenti au plecat demult in occident, Canada, Australia sau SUA, lasind acasa numai cozile de topor. Acesti viermi de oameni din institutiile statului nu sunt nimic altceva decit oamenii de partid sau rudele celor aflati in functiile celel mai inalte ale administratiei, invirtind sume de bani imense, primind cecuri babane de zeci de mii de euro pe luna, se handralesc zi de zi intr-un suav si induiosator anonimat, singurele lor realizari fiind numai de ordin PERSONAL.

Despre televiziuni, acum, d-le Neacsu. Degeaba va stricati televisorul. Nu merita. Sunteti gresit de data asta. Trebuie spus un singur lucru despre televiziunile romanesti care au participat la acest eveniment tragia : cum, necum, au reusit un lucru extraordinar, au reusit sa energizeze o intreaga tara, au reusit sa faca unscandal monstruos din aceasta tragedie, reusind sa nu lase acest eveniment nepedepsit, fara urmari, fara ca noi, astia mmulti si platitori de taxe sa nu vedem inca o data ca cine ne conduce nu apartin tarii noastre ci tarii lor. Televiziunile romanesti, in totalitatea lor au reusit sa ne dezvaluie, de fapt sa ne REdezvalui faptul ca Romania de fapt este impartita in DOUA romaniii : una a noastra, tragica si distrusa, si una a lor, fericita, prospera si indestulata. Sensul relatiei dintre aceste doua romanii este ca noi muncim pentru ei, iar ei se caca pe noi ! Asta este sensul relatiei dintre cei care ne conduc si noi, care ne lasam condusi.

Romanii, acum, la acest ceas de cumpana istorica nu ar trebui sa se uite dupa niste modele de morlaitate civica in istoria occidentului sau prin cine stie ce gauri istorice ci sa ia exeplul fratilor nostri ucrainieni care intr-un numar extraordinar de mare, de sute si milioane de amariti LUPTA pina la moarte cu autoritatile de la ei, autoritati pe care ei le urasc, in care ei nu mai au incredere, pe care ei s-au saturat sa le tot suporte pornografia. La ucrainieni ar trebui sa ne uitam acum si sa le urmam exemplu. Chiar daca este iarna, nu ar trebui sa mai stam in case. Stind in case, mincind seminte si floricele si bind pepsic cancerigen nu facem altceva decit sa le dam alt vot, cel mai mizerabil vot, votul nepasarii si al lehamitei, pe care ei, boraturile de politicieni il vor transforma in „certitudini”. Ati vazut ce-a spus nemernicul de Sirbu, tatal Dacianei lui Ponta : vom raspunde numai unor manifestanti care vor de pasi ca numar numarul de oameni care ne-au votat pe noi in 2012. Cu alte cuvinte, bestia de Sirbu si celelalte bestii din casa lui si din partidul lui, vor in strada peste 5 milioane de romani, altfel ei vor considera ca orice manifestatie este DOAR o „manifestare” a democratiei.

E timpul luptei de strada, rascoalei, sa dam foc tuturor vilelor din Pipera, Snagov, Cornu, Predeal, Sinaia, Busteni, imprejurimilor Brasovului, in general a tuturor viloaielor imprejurate cu ziduri groase de beton inalte de cel putin ppatru metri si cu porti glisante de fier la intrare. Trebuie sa stergem acest puroi care ne-a innecat pur si simplu, si numai dupa aceea sa ne faceom o tara ca „afara” ! Alta cale NU EXISTA !!

neacsum 25-01-2014 - 16:13

Si unde vi s+a parut ca ii menajez eu_ Ati spus aceleasi lucru ca si mine, dar cu alte cuvinte. Clasa politica este vinovata de tot ce s+a intamplat. Numai ca eu nu am spus TOATA, pentru ca totusi mai sunt si oameni integri scapati printre ei, printre cei alesi, nu cei numiti.Este gresit sa spui TOTI sunt buni sau toti sunt rai.
In ceea ce priveste televiziunile, da, au facut un scandal dar nu cu scopul de a rezolva ceva cu adevarat ci de a gasi un vinovat, cel pe care voia fiecare sa il scoata vinovat. Antena 3 l+a vanat si il vaneaya pe Opris, iar B1 in impusca pe Arafat. Asta nu e televiyiune, ci instrumente de razbunare. Eu nu sunt multumit cu asta, pentru ca ceea ce fac ei acuma este numai sa profite de moartea unor oameni pentru a+si atinge sccopurile politice, respectiv pedepsirea sau matrasirea dusmanilor. Nu asta vreau, eu vreau masuri reale prin care sa se evite astfel de situuatii. Lupta de strada nu incepe de la televiyor, televizorul doar o manipuleaya.

Pribeagul 26-01-2014 - 17:08

„E timpul luptei de strada, rascoalei, sa dam foc tuturor vilelor…”

Si eu vreau sa facem o tara ca „afara”, dar nu mai vreua sa dam foc la nici un bun, si inteleg prin bun ceva util. Focul poate curata, dar a distruge bunuri este o apucatura barbara, care este doar un simbol al neputintei.

Cineva, inca nu stim cine, a considerat ca poate face o tara „ca afara” prin canalia Basescu. Este clar ca acel cineva a gersit. Noi, constienti de acesta eroare, neavind altceva deocamdata la indemina, consideram ca putem face o tara „ca afara” avindu-i conducatori pe Antonescu si Ponta. Daca ei nu vor intelege ca vrem „o tara ca afara”, si-si vor bate joc de lege, si ne vor impune impozite ca sa-si ghiftuiasca nenorocitii care-i inconjoara, gresesc grav si n-au nici o sansa sa se mentina in fruntea tarii.

Inainte de toate, toti acei care au regizat „martea neagra” trebuie sa dea socoteala. Idiotul ala de Zgonea, care mai acum un an a mai incercat sa faca nu stiu ce statut care sa-i fereasca pe alesi sa dea socoteala promt de incalcarea legii si dovedeste ca nu a invatat nimic din idiotenia facuta si bataia primita, trebuie sa dispara din viata publica.

Pontad’orule, fii atent!, afara cu ciocanarul Zgonea din politica!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 18:10

Like’s ! Pribeje
Like’s !

pathfinder 26-01-2014 - 20:11

Lungimea conteaza!
Stii tu bine…

In ceea ce priveste „lungimea” unei grohaituri esti in eroare.
Dar mai monologam (sic) despre asta…

ValVerde 26-01-2014 - 20:15

Da, asa mi-a zis mie cineva…nu spui cine !

„De lunga poa’ sa fie cit de groasa, de tare sa nu fie prea acra….”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 16:08

Hay,
…Hay sa o luam sistematic , ca …nenea nea … nu mai are capacitate de sinteza!
(Atinge , toate punctele esentiale , dar nu diferentiaza si in special nu sintetizeaza)
Fara sa am pretentia ca voi atinge toate punctele nevralgice, in masura timpului , voi incerca cateva sublinieri ;
Erwin Rommel feldmaresalul cu cele mai mari rezultate din campania militara din nordul Africii a fost sabotat de catre O K W -ul german si de catre caporalul dement austriac, recte fuhrerul paranoic,
Exista si supozitia ca cele 2 avioane care l-au mitraliat pe drumul de intoarcere , au fost nemtesti , neavand insemnele trupelor aliate .
Nu am cunostiinte de performante in radare, dar prin analogie cu un domeniu cunoscut , amintesc ca la ora actuala exista un aparat chirurgical DaVinci, care in timp real analizeaza si conduce interventia la tumorile maligne , capacitate pe care nici un chirurg oncolog nu o are.
Si atunci , cel mai performant radar aflat la 40/50 secunde de avionul in cauza , nu este , nu a fost folosit pentru depistare si identificarea locului posibil de impact . C T P a emis o parere perfect plauzibila, se pare ca a fost urmarit discreditarea factorilor de decizie .

digital 25-01-2014 - 21:27

lasă, neacsum, nu mai fi nervos așa, bea un pahar de zaibăr pe viscolu ăsta că și eu beau o pălincă de la maramu, și mă uit la proști cum behăie pă drumurile țării , strigând la ajutor !

Tache 26-01-2014 - 09:53

Soarta Aurei şi României . De ce nu a intervenit armata?

Pentru ca Romania este inraita in Rele. Pentru ca Romania are propriul ei drum spre IAD ! Coruptia sufletelor este generalizata si romanii isi inchipuie ca un confort temporar te ajuta si te poate salva.

Pentru ca Romania are legamant cu Dracul, din 1859. În urmă cu 155 de ani, în anul Unirii Principatelor, la Sibiu se inaugura Podul Minciunilor, primul pod de fontă din România…. Asta si este Romania, un pod de minciuni, in istorie….

UnUL 26-01-2014 - 10:06

Vorbești aiurea, Tăchiță! Parcă ești un popă de ăla ortodox fanatic. Armata nu a intervenit pentru că suntem guvernați mizerabil. Dar România aceea „înrăită în rele” de care vorbești – reprezentată prin oamenii simpli din Apuseni – a intervenit și a salvat 5 vieți.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 10:10

…RECIDIVEZI … EMBECIlle !
Iarasi , ai treaba cu ORTODOXIA !
Iara , te EXPUI la ,,,introduceri repetate
IN block-startul …initial !
D E M E N T u -DREAQ !

UnUL 26-01-2014 - 10:14

???!!!!

UnUL 26-01-2014 - 10:15

Ortodocși, Metadocși și Paradocși.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 10:20

PARDON !
Valabil ra,mane ;
(in cazul de fata, doar ;
MeTTa’N-Quizzda)

UnUL 26-01-2014 - 11:42

☻☺☼☻☺☼☻☺☼☻☺☼ † ‼ !! † ‼ !! † ‼ !!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 11:50

Toje kuk!
Metta’N- ….izda!

UnUL 26-01-2014 - 11:55

??????????????????? !!!!!!!!!!!! Beurk !!!

Ad 26-01-2014 - 11:54

Cu ce naiba vrei sa intervina armata? A fost adusa la nivel de trotineta fara avioane, elicoptere, tancuri si blindate de Basescu ,Boc, MRU si USL incat in caz de razboi o sa defileze armata transnistriana in Bucuresti in cel mult trei zile. Cumea nerusinarii din partea celor care au dat unitatile militare la licitatie pentru rubedenii sa stea cu mana pe inima ca americanii la intonarea imnului national. Bine au facut ca nu au intervenit si bine ar fi sa cada toate avioanele cu parlamentari si sa se faca bucati dupa ce au vandut copii(adoptii internationale) si acum vand femei si minore(legalizarea prostitutiei pe ascuns) si se inchina de Craciun alaturi de patriarh si arhiepiscopul Tomisului plin de hoteluri.

Pribeagul 26-01-2014 - 17:13

Esti treaz, sau biiguiesti?

ancuta 26-01-2014 - 17:25

@Prostache,
Ma uimesti!
Doamne, cat am gresit neobservand calitatile tale!
Totusi, nimic despre vinovatul cel mai mare ca armarta n-a intervenit: base?

Mr Bobby 26-01-2014 - 16:02

De acord intru-totul cu dvs, Dn-le Neacu,

1.Era clar ca, in zonele muntoase, greu accesibile, pe vreme defavorabila fortele MAI – ISU – SMURD etc vor avea mari dificultati in a interveni operativ!
Luare aminte pe viitor!
2.Salvamontistii sunt intr-o reducere a efectivelor, urmare a lipsei de fiinantare (asa cum au marturisit la TV) si drept consecinta nu pot acoperi zone montane atat de intinse.
3.Idem pt Jandarmeria montana – cateva posturi trebuie sa acopere sute de km.
4.DESFIINTAREA UNITATILOR DE VANATORI DE MUNTE – Bg Alba Iulia si Bg Bistrita; astia daca ar fi avut locatia exacta sau o aproximare mai buna cert in 2 ore erau cu ranitii coborati la masinile SMURD. Dupa 24 ani de reforma in armata si in totul ne trezim cu o asemenea situatie?! Pai Romania are 1/3 din relief muntos, v.m au ramas numai la Brasov si Miercurea ciuc?!! Ata de asimetric dispusi?! Pai..Apusenii?
5.Elicopterele PUMA – SOCAT, alte mijloace ”speiale” pt lupta in conditii speciale, in care s-au pompat bani, nu puteau decola decat pe vreme favorabila?! Hahahahah..PAI CE NE FACEM IN CAZ DE RAZBOI, LA UN DESANT IN MUNTI, LA ATACAREA UNUI BARAJ .. Doamne Fereste ?!

UnUL 26-01-2014 - 16:50

Liviu Iolu, A picat prost 26 ianuarie, Adevărul, 26 ianuarie 2014

Avionul cu echipaj medical din Apuseni a picat prost pentru toată lumea. A picat fix în mandatul domnului Stroe, care a picat examenul de bun simţ, şi a picat apoi din funcţia de ministru. Prost a mai picat domnul Stroe din situaţia asta, cum i-a fost tot mandatul. De acelasi autor România regăsită pe străzile Londrei Mai uşor cu petiţiile pe scările jurnalismului Moara dracilor de presă.
E clar pentru toată lumea, a picat prost avionul acesta fix în munţi. Putea să pice mai bine la câmpie, că – vorba domnului Ion Burlui de la Inspectoratul de urgenţă, „iarna nu-i ca vara iar la munte nu-i ca la câmpie“. A picat prost şi fraza asta aşa că a picat şi domnul Burlui „spiritualu′“.
A picat la fel de prost avionul acesta şi pentru parlamentari, care se aflau în vacanţă şi nu s-au înghesuit să facă o comisie de anchetă a accidentului aviatic. Dacă pica pe terenul preşedintelui, mai la câmpie, poate era o şansă să pună la treabă „Comisia Nana de investigare a catastrofei aviatice din mandatul şi de pe pământul lui Traian Băsescu“. Dar avionul a picat prost, fix în pădurile din Apuseni unde pământul nu rodeşte suspendări constituţionale.
Prost a picat avionul ăsta şi pentru servicii, într-o zonă neacoperită de crâşme urmărite operativ. În cârciumile din Apuseni nu se întâlnesc politicienii aşa că, pentru localizare, a fost nevoie de mai mult efort decât de obicei. Nici infractori nu se aflau în avion, aşa că a picat prost avionul asta care zbura necontrolat fără mandat de interceptare şi localizare.
A picat prost avionul ăsta şi pentru Guvern în întregime, care încă nu activase Comandamentul de Urgenţă pentru zăpezi iar şefii nu apucaseră să-şi cumpere puloverele de situaţii de urgenţă televizate.
Prost a picat avionul acesta şi pentru presă care nu mai are la îndemână echipe de investigaţii aşa că utilizează doar arsenalul de fraze patetice şi emoţionale standard în situaţii grave. Presa surprinde ultima „înălţare la cer a pilotului“ dar caută prea puţin motivele coborârii sale accelerate fără avertizarea „Mayday“.
Prost a mai picat avionul ăsta şi pentru proiectele ratate ale coaliţiei de la guvernare precum Regionalizarea, care ar fi şters graniţele zecilor de „unităţi administrative“ înainte ca şefii locali plus echipele din subordinea lor să se dea cap în cap pentru că prăbuşirea a avut loc pe graniţa a trei judeţe.
A picat prost avionul ăsta şi pentru opoziţia parlamentară care aşteaptă doar la greşeala adversarului, fără vreun proiect alternativ, şi cere acum motivat jertfa „copilotului“ puterii.
Prost a picat acest avion în Apuseni pentru toată România care, se vede, şi-a pierdut nu doar busola ci şi încrederea că va supravieţui unui accident oricât de mic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 16:59

In sfarsit , Sputar-nickul ot Somes a citat pe ..UnUL mai normal, desi am o rezerva la fraza urmatoare; ”Dar avionul a picat prost, fix în pădurile din Apuseni unde pământul nu rodeşte suspendări constituţionale.”

The game not finnish !

UnUL 26-01-2014 - 17:09

Dan Cherciu Pe cont propriu, Adevărul, 25 ianuarie 2014
Primul ministru îşi frecă cu un gest reflex rădăcina nasului. Mii de ace îi înţepau ochii, iar rama ochelarilor îl strângea ca o menghină. Nu dormise mai mult de trei ore în ultimele patru zeci şi opt, dacă dormit se putea numi moţăială din scaun între două apeluri pe firul direct cu Şova sau cu Antonescu, poreclit de secretară ceasornicul elveţian pentru că suna întotdeauna la 6:30 înainte de a pleca la Senat.
Privi în jur şi zâmbi protector privindu-şi secretara cu zece ani mai tănără, dar care adormise cu capul în piept răpusă de oboseală. Semnă pătruns memorandumul cu Rompetrol. Reciti a suta oară planul de măsuri de relansare a economiei, copilul lui de suflet, pe care Chiţoiu şi Voinea îl finisaseră pornind de la propria lui viziune inspirată de New Deal-ul lui Roosevelt. Nu era egolatru, dar nu-şi putu reprima fiorul pe care i-l crease stupoarea admirativă în priviri a specialiştilor FMI când lecturaseră prima oară materialul “Noua Învoială USL”. Până la urmă experienţa lui în macroeconomie câştigată în timpul celor “vreo două săptămâni cât dormise în gara din Paris” îşi spusese cuvântul şi se întrebă dacă revista “Nature” va mai îndrăzni vreodată să-l acuze de plagiat.
Când terminaseră prima variantă, îşi reaminti privirea descumpănită a lui Voinea că deficitul este încă prea mare, iar Chiţoiu era deja cu buzunarele întoarse pe dos a disperare. Îl lăsă câteva minute să fiarbă în deznădejde, era încă pre tânăr şi avea nevoie să se călească, după care silabisi mantra: Gra-pi-ni! Se gândi căt de nedrepţi sunt unii care judecă oamenii doar după cum scriu sau se exprimă, de parcă inteligenţa cognitivă ţine cont de câtă gramatică ştii. Oare câţi dintre cei care o calificaseră “tută” vor afla vreodată că tocmai se întorsese din Malaezia unde semnase acordul prin care tot deficitul bugetar va fi acoperit de cheltuielile turiştilor malaezieni care abia aşteptau să dea năvală. Rememoră cu plăcere promisiunea ei înainte de plecare: „Am vorbit la summitul miniştrilor cu ministrul din Malaezia. Malaezienii nu au nevoie de viză ca să vină în România şi mă duc să semnez un acord, pentru că sunt foarte mulţi malaezieni care doresc să vină în România şi au bani”.
Pentru o clipă se simţi bătrân. Purta pe umeri grija acordului cu FMI, iar acum primise de la Stroe un SMS scurt că un avion se prăbuşise în munţi. Conţinutul care pe alţi i-ar fi paralizat, pe el parcă îl supuse la electroşocuri: “Avion prabusit. Munti. Habar n-am unde”. Acţionă automat. Ştia procedurile pe dinafară după ce le citise de zeci de ori. Aruncă dosarul FMI şi formă 666, numărul scurt al lui Duşa. Acesta răspunse după primul apel. Rosti telegrafic: Ia legătura cu Stroe şi cu Mănescu. STOP. Mănescu să afle coordonatele de la Frăncu şi să i le transmită lui Burlui urgent. STOP. Dacă pe radarul de la Câmpia Turzii ai date suplimentare, faceţi o interpolare GIS să reduceţi zona de căutare. STOP. Vezi că Burlui e prea încrezător în capacităţile pe care le are la dispoziţie. STOP. Sunt buni cei de la ISU, dar în caz extrem ridică elicopterele cu termoviziune. STOP. Nu dăm medalii, victimele trebuie salvate. STOP.
Roti butonul de teleconferinţă cu preşedinţii Consiliilor Judeţene. Erau toţi prezenţi, cu excepţia lui Nicuşor care plecase în America. Oricum nu conta că prăbuşirea era în Apuseni. Vocea îi răsună în birou ca o poruncă: “Pregătiţi-vă hărţile militare”, făcu o pauză de respiraţie şi adăugă pentru a evita vreo confuzie, “cele care semănă cu un pliant turistic”. Apăsă obosit, dar cu satisfacţia datoriei împlinite, butonul “Mute”. Simţi că dacă nu bea o cafea amară nu mai rezistă. Tocmai atunci sună Dragnea: domnule Prim ministru, ne-am strâns cu toţii la Trattoria. Haideţi că se răceşte ciorba de… Îl întrerupse răstit, Dragnea, avem “ground zero” în Apuseni. Dragnea, înlemni: şi eu nu ştiu nimic? Staţi liniştit, vin în cinci minute la dumneavoastră şi vă preiau cu avionul Spartan. Luaţi-vă doar izmene groase Paul&Shark că mergem la faţa locului.
Aţipisem în fotoliu cu mâna sub mine. Mii de ace mă treziră din somn. Cu greu m-am dezmeticit şi am realizat că visasem. Televizorul îmi face trecerea de la vis la realitate cu imagini de film mut cu un premier autoritar doar pentru că este îmbrăcat în bluză Paul&Shark. Văd o scenetă proastă care îmi aduce aminte de brigăzile artistice care se produceau la Casa Sindicatului. Microfonul trece de la Oprea la Plumb, de la Plumb la Mănescu şi înapoi la Arafat. Vor să pară stăpâni pe situaţie, iar mie îmi inspiră doar nerăbdare. Bănuiesc că după conferinţă aşteaptă să plece cu toţii la “Trattoria Il Calcio” că le-a spus Dragnea că au ciorbă bună. De burtă.
Ce se întâmplă pe ecran îmi dă o senzaţie acută că în ţara asta fiecare suntem pe cont propriu. Nu contează dacă îţi plăteşti sau nu taxele, dacă plăteşti mult sau puţin, statul nu este decât instrumentul prin care un grup îşi exersează puterea în propriul folos. Să nu fiu nedrept sau nerecunoscător, mă consolez cu „succesul organizatoric” obţinut de Primul ministru în Muntenegru.
Dacă va fi să mor într-o catastrofă, pot fi liniştit că sicriul îmi va ajunge acasă la timp cu o aeronavă Spartan şi sub supravegherea competentă a unui ministru cam prea supărat că m-am găsit să mor în mandatul lui. Sunt prea puţine trupuri neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi pentru un guvern pe care nu îl merităm.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 18:17

Ce -i ma ‘h cu dobitocia asta !
pe Arafat l-ati teleportat de la Conf . Nato din Budapesta la ,,,
Dobitocia la PEDELEPRE este PROVERBIALA !
Va agatati de orice sa SCAPATI !
Va cunoaste o TARA INTREAGA pe care ati INFOMETAT-o SISTEMATIC , si intre timp ,voi
ATI facut AVERI !

Antibasistul 26-01-2014 - 19:19

Dispari Nătărăule băsist un NUL cu propaganda ta mincicinoasa basista din presa mincinoasă băsistă, ptiu!

ancuta 26-01-2014 - 20:18

Carpatianule,
Omul a postat o „istorioara” a altui om!
Atat.
Care-i legatura cu averea lu’ videanu, codrin, voiculescu, a ta, a mea, a lu’ rusanu, ionut popescu etc?
Parca ai inceput sa o iei pe banda de rezerva!
Uite, par exemple, mi se pare ca mongoloidul -pe care-l injurai vartos pana saptamanile trecute- trebuie cercetat penal cu invinuirea de neindeplinire a atributiilor functionale si ca principala cauza a gasirii victimelor de catre localnici!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 20:38

Intradevar ? Nineaca !Swe poate , sa fi inteles gresit !
desi ,ma indoiesc !
Pwe vio Lelu , doar l-am …apeciat ! ? ! ?
Ma , mentzin in schimb , doar la …s c h i m b a r e a
in A N S A M B L U a acestor actori ai absurdului !
Care doar … mimea za , actul CONDUCERI !

De la …cel cu b a r b a , s u r a pina la ceea cu
aya’n gura !
A F A R A !
R O M A N I A trebuie sa ….t r a i a s c a !

ancuta 26-01-2014 - 20:48

Nu stiu mai Carpatiene, dar parca ne ducem dracului de rapa!
Sau om fi blestemati?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 20:53

Nu mergem , santem !
Dar avem capacitatea de
REGENERARE !

ancuta 26-01-2014 - 21:00

Asa sa fie!
In ce crezi ca ne regeneram?

pathfinder 26-01-2014 - 21:06

A nu se confunda biologia cu cruda realitate!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 21:39

In ceva , VIABIL !
Nu in ce exista !

pathfinder 26-01-2014 - 21:42

Si celulele canceroase au impresia ca se … regenereaza. Si ca-s viabile!
Depinde cine si din ce unghi priveste…

Titircă Inimăbună 26-01-2014 - 21:49

pai nu vezi canceru asta de urbos, cum da tăchei si digitali prin inmugurire, dar daca ungi o pastila de fi 7.62 si lunguiata cu dezinfectant si le-o administrezi, alta e situatia!

Antibasistul 26-01-2014 - 21:50

DA, VOI BASIȘTII SUNTEȚI CELULELE CANCEROASE ALE ROMANIEI!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 21:59

Findere , esti un dolby,
Celulele maligne se pot reactiva, dar asta presupune oncogeneza , ori parasirea din starea de situ !
Celulele canceroase nu se pot ….regenera neavand decat nucleu, aparatul golgi neexistand , nu se poate reconstitui din elementele primordiale ale celullei. Poate ai cunostiinte medicale , dar nu de domeniul oncologiei (moderne)…
PST !

pathfinder 26-01-2014 - 22:06

De unde stii tu ma ce cred celulele despre ele insele?
Or fi mai proaste decat curbosii??
Io ma indoiesc!

P.S.
1. Nu mai lua asa in serios.
2. Sunt inginer.
3. Tu chiar vrei sa te cinstesc cu un visichi.
Right…? 😉

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 22:10

over , dolby ! Over for ever !

pathfinder 26-01-2014 - 22:18

?!?
!!!
???

Pribeagul 26-01-2014 - 17:40

Mi se pare o stupiditate din partea Primului ministru sa afirme ca nu exista proceduri pentru astfel de situatii.

Ait au modificat cretinii astia structurile si legile statului incit acum habar n-au cum sa actioneze, adica pe ce lume traiesc.

Situatia actuala dovedeste ca au facut un aparat de stat monstros si total aiurea, de nestapinit.

Sapte servicii secrete, ministere, ROMATSA, STS, ISU, MAI, MAN, softuri, programe, GPS, sateliti, tot ce vrei si nu vrei, tot felul de inutilitati care sug resursele tarii.

Avem datoria de a pune ordine in tot acest haos planificat. Daca Antonescu si Ponta nu inteleg acest lucru, vom scapa de ei, la fe ca de javra ordinara de la Cotroceni.

ValVerde 26-01-2014 - 20:18

Dar tot n-ai sa poti sa-l clonezi pe Ceausescu…stiu eu ca tu intr-acolo bati… 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-01-2014 - 21:38

Dolby , la ora asta , oricine se poate clona ,daca exista interes !
Pe …ceasca ti-ai gasit ! ? !
Un alt Trex , nu ai gasit !
wakka dreaq .pe ceasca si sinistra !

ancuta 26-01-2014 - 21:16

Daca Antonescu si Ponta nu inteleg acest lucru, vom scapa de ei, la fe ca de javra ordinara de la Cotroceni.

Pai, mai baiatule, de base ati scapat?
Aaaaa, a promis anUSuL ca va scapa de base anul asta. La sfarsit de an. Si de mandat.
Ba’ sa stii ca anUSuL se tine de cuvant: fix anul asta, la sfarsit, va scapa!
A zis-o si crizantenescu!
Si asta-i om serios!
Se va tine de cuvant!
SA NE FEREASCA DUMNEZEU SA SCAPAM DE anUSuL CUM ATI SCAPAT VOI DE BASE!!!
😉

digital 26-01-2014 - 22:49

tu ești…inginer?!
hahaha!

pathfinder 26-01-2014 - 22:53

Ftiu, ftiu … trosc, pleosc…
Zbangggggg!

Cam asa si cu tine…

Antibasistul 27-01-2014 - 06:44

E inginerul curului basist, ptiu!

pathfinder 26-01-2014 - 21:21

Cine „avem datoria”?
Poporulu’? (Sic)
Sau Marea Adunare Nationala?
Nu e foarte clar…

marius 26-01-2014 - 21:47

De ce nu a intervenit Armata?

Pentru ca la conducerea MAp.N sunt numai politruci iar militarii care se afla in functii cheie nu au curajul sa puna piciorul in prag.
Pentru ca nu a interesat pe nimeni ce se intampla cu oamenii aceia. Daca ii interesa aveau o multitudine de mijloace care se puteau folosi pentru a veni in ajutorul victimelor accidentului aviatic din Apuseni.
Armata dispune de detasamente de salvare care sunt dispuse in unitati din mai multe zone ale tarii, in cadrul Brigazii de FS de la Tg. Mures exista Detasamentul de Cautare Salvare prin Lupta (Combat Search and Rescue Detachment) http://romanianspecialforces.com/dcsl.html, exista unitati de cercetare in zona, se putea apela la parteneri pt. identifica locul cu ajutorul satelitului (ca doar ne laudam ca suntem in NATO si parteneri strategici cu SUA), etc.
Se spune ca nu se putea zbura cu elicopterul din cauza vremii. Pilotii de pe elicoptere sunt antrenati sa zboare numai cu ajutorul aparatelor iar daca din cauza conditiilor meteo chiar nu puteau ajunge in zona accidentului, macar ca transportau pana in apropiere echipele de militari profesinisti specializati in asemenea operatiuni de cautare-salvare.
Dar de ce sa se complice dl. ministru politruc sa intervina pentru salvarea unor oameni printre care se afla si un militar al Armatei Române, cand este mai simplu sa stai frumos la caldurica sa mai activezi cateva pile si neveste.
Daca se va continua in ritmul acesta cu activarile numai armata de profesionisti nu va mai fi. Si nu stiu cum se face ca marea majoritate a celor activati lucreaza numai in structurile centrale al Armatei fara sa fi stat o secunda intr-o unitate militara la trupa. Dar asta este este o alta tragedie care se intampla de cativa ani buni in Armata Romana si pe care nimeni nu o baga in seama.
Pacat de tanara sublocotenenta si de pilotul care si-au pierdut viata. Dumnezeu sa-i ierte!

pathfinder 26-01-2014 - 21:52

Aha!

pathfinder 26-01-2014 - 22:46

Citeste cu atentie!

ancuta 26-01-2014 - 22:52

ba plotonere, ba debilule,

Lumea si viata ar fi mai complicata si mai … atipica fara bucatile de oameni, precum voi scarnele (scarna original, scarna copypaste si scarna zglobie).
Voi neterminatilor (ovulul matern debil si prematur, iar spermatozoidul fara coada, debil, lenes, fara vlaga) simplificati si tipizati vietile noastre, dorind sa fie asemenea traiului vostru, asemenea unui kkt.
Ce e mai simplu si mai tipic decat un kkt?
Poate doar scarna (tot un kkt, dar primitiv, neelaborat, moale, puturos, plin de viermi si cufureala/kkt cu stropi).
Ma, voi nici kktzi nu sunteti, ma’ SCARNELOR!

Ce-mi plac glumele mele!
Hahahahahaha

ancuta 26-01-2014 - 22:59

scarno copypaste, ai simtit ca-n tine dau!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult