Un Summit cu cântec

scris de Marin Neacșu
2 afisari

Domnul Băsescu a plecat la marele Summit din Ţara Galilor după două declaraţii în care s-a contrazis singur vizavi de situaţia din Ucraina.

nato_summitMai întâi s-a poziţional împotriva opiniei generale că ar fi avut loc o invazie rusească asupra Ucrainei, apoi a dres busuiocul cerând infiinţarea de baze militare SUA în România şi oferind sprijin militar Ucrainei, deşi nu avea nici un drept  şi nici ce  să trimită,  având o armată aflată în stare de operativitate 40%. Dar pe cine a mai mirat şi cine să se mai uite în gura lui când a devenit proverbial pentru declaraţiile fără suport real, date aşa ca să se bage în seamă şi să facă praf?

Că domnul Băsescu vorbeşte ori fără să gândească ori pus de alţii, când pomeneşte de baze militare americane în România şi de intervenţii sau ajutoare militare în Ucraina, a dovedit-o şi intervenţia preşedintelui Finlandei care a spus ceea ce ştia orice soldat NATO, numai Băsescu, marele expert în politică externă, nu, şi anume că Ucraina nu e ţară NATO, deci este exclusă o implicaţie directă cu armament sau trupe fără a se încălca principiile alianţei. Că bazele militare ar constitui o provocare la adresa Rusiei, aşa cum spuneam şi eu, a recunoscut-o chiar Unchiul Sam care după ce i-a pus pe Băsescu şi  Poroşenko să ceară înfiinţarea de baze SUA  în state vecine cu Ucraina, acum spune că nu se poate, fără a fi considerate provocări la adresa Rusiei.

Întoarcere de condei a la Unchiul Sam

De fapt această renunţare nu este venită chiar din partea SUA, această întorsătură de condei s-a făcut ca urmare a refuzului categoric al Germaniei care, se şopteşte pe surse,ar fi dat de ales SUA între bazele din Germania şi cele pe care vrea să le înfiinţeze. Discuţiile între Obama şi spionata Merkel au fost dure. Abia acuma se  fac simţite urmările interceptărilor NSA.

Văzând că nu poate să îşi stabilească noi baze militare permanente  în cele 5 state,  Obama a căutat alte soluţii pentru o prezenţă militară şi provocare în zonă, iar acestea poartă denumirea de Comandament NATO şi Centru de pregătire pentru trupele SUA. Cine putea să îi cânte în strună, dacă nu Băsescu, cel care pe de o parte declară la Newport că toate obiectivele cu care a plecat la Summit au fost îndeplinite, deşi plecase cu mandat pentru bază militară şi sprijin militar acordat Ucrainei, ambele neatinse Pe de altă parte, Băsescu anunţă că Obama a făcut o propunere directă la Summit, deci nediscutată anterior cu partea română, deci nici în  în CSAT,  privind Centrul de antrenament şi Comandamentul NATO. Aşadar, Băsescu nu se lasă, vrea neapărat să arunce România în război, sperând că drept răsplată va fi păstrat la conducerea ţării  sub o formă sau alta şi în prostia lui nemăsurată recunoaşte că a acceptat propuneri care nu fuseseră discutate iniţial,  deci nu erau incluse în mandantul acordat de CSAT.  Grav, foarte grav, mai grav decât  intervenţia la Juncker.  Ăsta da motiv de demitere.  La rândul său, Ponta merge şi el pe acelaşi drum, mai subtil dar cu acelaşi scop. Să nu uităm că spre exemplu Cehia, tot o ţară NATO, cu aceleaşi obligaţii faţă de NATO ca şi România, a avut puterea să declare că nu este de acord cu noile sancţiuni împotriva Rusiei pentru că îi afectează situaţia economică. Deci se poate şi aşa, nu numai târâş.

Plata în sânge

Tot târâş ne-am poziţionat şi faţă de viitoarea misiune în Afganistan, unde România a acceptat cea mai grea misiune, apărarea aeroportului din Kandahar, obiectiv strategic pentru misiunea de acolo, fără de care toată misiunea e compromisă. Inutil să mai amintesc faptul că forţele luptătoare NATO  dislocate nu vor mai fi aceleaşi ca înainte  şi că de data asta nu va mai exista aceeaşi supraveghere pe drumuri şi în localităţi. Deci românii cu o prezenţă de 400 de militari, va avea şansa să dea cei mai multe victime din toate ţările participante atât datorită numărului mare de militari cât mai ales misiunilor şi locului unde sunt dislocate.  Ca şi până acum, cum spuneam, scaunele de preşedinte şi premier se plătesc de către ocupanţi cu sânge nevinovat, dar al altora, nu al lor.

Vin bani la apărare, dar pentru americani

Tot la Summit s-a stabilit ca fiecare stat să aloce cel puţin 2% din PIB pentru armată, indiferent de situaţia economică din ţară. Dar aceşti vbani nu se vor orienta către dezvoltarea armatelor naţionale ci spre susţinerea eforturilor NATO, asta este clar ca lumina zilei, că doar nu o să mă convingă Obama acum, că după 25 de ani, în care Armata României a fost lăsată să ajungă la 40% stare de operativitate, tocmai acum, când SUA îşi face un centru pe pregărtire şi un nou comandament în România l-a prins grija de înzestrarea, salariile şi nivelul de trai al militarilor români. Să creadă asta cine vrea, I DON’T BUY IT!   Nu ştiu ce va însemna acest obiectiv pentru ţările care nu sunt atât de angajate cu trupe în Afganistan şi care nu trebuie să suporte un centru de instrucţie şi un Comandament pe teritoriul lor, dar pentru noi asta înseamnă că acel surplus la Apărare va fi destinat înfiinţării şi întreţinerii acestor baze. Deci, armata română va rămâne la fel de prost echipată, militarii cu aceleaşi salarii ne-NATO ca şi până acuma, rezerva armatei la fel de inexistentă ca instruire şi organizare şi la fel de călcată în picioare ca drepturi şi respect. Aşadar nu înţeleg de ce se bucură conducătorii noştri dragi şi care sunt marile câştiguri ale României obţinute la acest Summit. Să fie faptul că va creşte numărul şi contul prostituatelor, numărul scandalurilor, al accidentelor de circulaţie şi victimelor nevinovate ale beţiilor militarilor americani  în zonele unde vor acţiona? Sau să fie faptul că în cazul unui eventual război al NATO sau SUA cu indiferent cine, fie el deschis sau rece, România va fi printre primele obiective lovite? Centrele de antrenament, comandamentele SUA vor fi primele atacate, pentru a dezorganiza conducerea NATO. Deci români, bucuraţi-vă domnii Băsescu şi Ponta tocmai au primit asigurări că vor fi protejaţi pentru pupincurismul lor,  în timp ce voi veţi plăti cu bani şi  sânge scaunnele abia obţinute.

Lui Poroşenko i-a murit vaca

Ciudat este că deşi toată lumea declară că măsurile luate se datorează situaţiei din Ucraina, nimeni nu pomeneşte nimic despre perioada cât se vor păstra aceste baze şi măsuri. Nimeni nu spune pe ce termen vor fi luate aceste măsuri şi nimeni nu întreabă. Dacă mâine se încheie conflictul în Ucraina şi încetează luptele ce rost mai au aceste măsuri, centre şi comandamente? Să fie americanii atât de nesăbuiţi încât să investească atâta, pe o perioadă scurtă  doar de dragul unei ţări care nu este nici măcar membră NATO,  pentru un conflict sau atac din partea Rusiei doar bănuit, doar clamat dar nedovedit şi umflat de declaraţii unilaterale fără dovezi? Nu cred, este absurd şi total ne-americănesc. Ei investesc numai pe termen lung şi numai când sunt siguri de profit. De aici rezultă clar că SUA nu numai că nu vede, dar nici nu doreşte încheierea conflictului în următoarele … zeci de ani, cu atât mai mult cu cât ştie că acest conflict  a fost iniţiat nu de acei amărâţi de maidanezi ci de cei care i-au plătit şi infiltracii occidentali. De fapt dovada cea mai vie o constituie moaca preşedintelui Ucrainei în momentul în care anunţa semnarea unui armistiţiu cu rebelii din Estul Ucrainei. Urmăriţi mimica feţei şi tristeţea cu care anunţă acest armistiţiu, ca şi când i-ar fi murit vaca, nu i-a fătat capra.

Acţiune cu dublu efect

Este cert deci că situaţia din Ucraina este nu cauza ci mijlocul prin care se urmăreşte nu apărarea unor state neameninţate de altfel de nimeni ci expansiunea americană în zonă şi deschiderea şi menţinerea unei noi zone de conflict, de data asta în Europa, pentru a putea ţine în frâu pretenţiile UE şi ale Germaniei care nu prea mai accepta hegemonia SUA, dar şi pentru a salva o economie americană aflată în colaps, prin revigorarea industriei armamentului şi vinderea tehnicii expirate. Acţiunea americană nu este îndreptată aşa cum s-ar crede împotriva Rusiei, cu care în mod cert nu va intra în conflict direct, ci împotriva Europei pe care o ţine astfel în frâu cu chibritul aprins pe fitilul Ucraina gata oricând să arunce Europa în război. Cam asta voia să însemne acel memorabil FUCK  UE  al doamnei Nulland, înregistrare deja dispărută de pe Internet. Curând se vor lua măsuri ca înregistrarea să fie ştearsă şi din memoria noastră. Astfel, SUA ţine în şah şi Rusia şi Europa în timp ce ea îşi hrăneşte militarii pe pământuri străine, continuă să  aprovizioneze piaţa europeană cu opiu din Afganistan şi să se joace cum vrea cu criza pe care a exportat-o în Europa cu succes. Bucuraţi-vă fraţi români, vin americanii. Este cazul să se legalizeze prostituţia, cea feminină că cea politică a fost deja legalizată pentru 45 de zile.  Băsescu deja se bucură. Are cumva cetăţenie americană şi nu ştim noi, că altfel nu se justifică bucuria lui ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult