Acasa Exclusiv ZiuaVeche.ro Moscova-Tiraspol-Budapesta-Belgrad:Axa distrugerii României

Moscova-Tiraspol-Budapesta-Belgrad:Axa distrugerii României

scris de Marius Bâtcă
73 afisari

Axa anti-românească slavo-maghiară este mai activă ca oricând. Şi, aşa cum ne-am obişnuit de-a lungul timpului, cei pe care-i considerăm prieteni poartă, din păcate, alt hram. Lupta dirijată de la Moscova pentru deznaţionalizarea conaţionalilor noştri nu se duce doar în Basarabia, ci şi în Serbia şi, mult mai grav, chiar în România.

Romania-gheare

Moscova-Tiraspol-Budapesta-Belgrad: Axa distrugerii României

Este evident că un guvern responsabil nu se poate implica oricum în atingerea scopurilor politice…acţiunile împotriva românilor din nordul Transilvaniei pot fi executate de patrioţi maghiari fără calităţi oficiale, spijiniţi în secret de guvernul ungar responsabil…(Cei implicaţi) in acţiunile îndreptate împotriva românilor trebuie asiguraţi că vor beneficia de imunitate”. “Transilvania a fost mereu ungurească… limba maghiară şi cultura ungurească sunt predominate acolo”. Sunt două citate care apar în cartea lui Larry Watts, “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România”. Primul se referă la un plan al guvernului maghiar din 1941. Al doilea este un fragment dintr-o declaraţie făcută de Nikita Hruşciov în 1964.

Oricât ar părea de incredibil pentru mulţi aşa-zişi intelectuali şi politicieni de doi bani care conduc, din păcate, astăzi, destinele românilor, aceste declaraţii citate mai sus sunt de o actualitate înfiorătoare. În cazul în care nu vom fi atenţi, din cauza indiferenţei majorităţii românilor, dar, în principal, a incompetenţei crase a exemplarelor care alcătuiesc fauna politică actuală, s-ar putea să ne trezim nu cu două (aşa cum se întamplă acum), ci cu trei state româneşti.

În disperarea de a-şi păstra şi creşte averile obţinute prin căpuşarea statului, adică a banilor publici, adunătura cu pretenţii de conducători ai României lasă de izbelişte interesele naţionale, gâdilând sub coadă orice pretins reprezentant al minorităţilor. Este inutil de menţionat cine sunt principalii beneficiari.

În sprijinul celor scrise mai sus, merită menţionate câteva evenimente recente. Păpuşarul se află la Moscova. Marionetele sunt în Republica Moldova, Serbia şi Ungaria. “Morţii” din păpuşoi sunt la Bucureşti.

România sprijină Serbia – Serbia deznaţionalizează românii

timoc (foto publicmedia.ro)

Timoc (foto publicmedia.ro)

Agenţia oficială de presă din Serbia a anunţat că preşedintele sârb Boris Tadic nu va lua parte la summit-ul ţărilor Europei Centrale şi de Sud-Est la Varşovia la 27 şi 28 mai întrucât Kosovo nu va fi prezentat asimetric, iar mass-media poloneză a citat acelaşi motiv în spatele deciziilor luate de şefii de stat ai României şi Slovaciei de a se abţine de asemenea să participe la eveniment, relatează agenţia Tanjug, preluată de Agerpres. În jur de zece şefi de stat vor fi prezenţi la summit-ul ţărilor din Europa Centrală şi de Sud-Est, la care preşedintele Statelor Unite Barack Obama este aşteptat să participe în calitate de invitat special. România şi Slovacia au informat organizatorii summit-ului de la Varşovia că nu vor lua parte la un eveniment în care înalţi oficiali ai Kosovo au fost de asemenea invitaţi să participe, a declarat un consilier al preşedintelui polonez, Roman Kuznjar, organizaţiei naţionale de radiodifuziune poloneze Radio Polonia. Explicând motivul unei astfel de decizii, mass-media poloneză a reamintit că România şi Slovacia nu au recunoscut independenţa unilateral proclamată a Kosovo-Metohija, ceea ce este în contradicţie cu faptul că preşedintele Kosovo, Atifete Jahjaga, a fost invitată să participe la summit.

Între timp, preşedintele slovac, Ivan Gasparovic, a decis să participe la întâlnire. Participarea preşedintelui Gasparovic a fost confirmată de purtătorul său de cuvânt, care a subliniat că gazdele au acceptat propunerea Slovaciei de a modifica protocolul (să nu apară emblema de stat, steagul sau sintagma „Republica Kosovo” şi să nu se adopte nici o declaraţie comună pe care să apară semnătura preşedintelui de la Pristina) privind participarea reprezentanţilor din Kosovo.

Ieri, când scriam aceste randuri, din parta Cotrocenilor nu exista nici o reacţie şi nici o informaţie legată de eveniment. Între timp, a apărut una. „În perioada 27-28 mai, la Varşovia, va avea loc cea de a 17-a Reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est. Având în vedere că gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră, Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu va participa la acest eveniment”, a arătat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan, într-o precizare transmisă, miercuri, Agerpres.

Sprijinul pe care România îl acordă Serbiei este mai mult decât cunoscut, asta în situaţia în care sutele de mii de români care locuiesc în statul vecin şi “prieten” sunt supuşi unui proces rapid şi agresiv de deznaţionalizare. Un bun exemplu recent este faptul că, în cadrul unei întâlnirii recente desfăşurate la Bucureşti, o delegaţie a românilor din Timoc a invocat modul fraudulos în care autorităţile sârbe, prin partidele sârbeşti şi prin presiuni ale poliţiei şi procuraturii, au preluat Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Rumâne din Serbia, consiliu reprezentând pe românii/vlahii din Timoc. In acest sens, a fost anunţată intenţia de retragere din acest consiliu marionetă, care, mai nou, aşa cum a scris şi George Damian, vrea să inventeze o nouă limbă română scrisă cu alfabet chirilic.

Limbă vlahă cu chirilice

Astfel, potrivit corespondentului Romanian Global News din Timoc, sâmbătă, la Cucevo a fost convocata in regim de urgenţă o sedinta a Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia (PDRS) cu scopul de a lua atitudine în legatură cu hotărârea Comitetului pentru păstrarea limbii din cadrul Consiliului Naţional al Minoritatii Nationale Rumâne, controlat de partidele sârbeşti. „Acest Consiliu care nu mai reprezinta pe romanii din Timoc , pe data de 15 mai, conform ordinelor primite de la Belgrad, a luat hotarărea absurda, de standardizare a asa zisei limbi vlahe si folosirea in scris alfabetului chirilic. Presedentia Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia condamnă la modul cel mai ferm această hotărâre pe care care o consideră dată special pentru asimilarea totală a populaţiei româneşti din Timoc, căci nu există nici un exemplu prin care populaţiile romane ar folosi scrierea chirilică. Considerăm că această atitudine neserioasă a celor care sunt la conducerea Consiliului este defavorabila romanilor si ea este luata în interesul anumitor persoane din partidele sărbeşti care doresc să oprească emanciparea românilor. Având în vedere şi hotarărea Comitetului de informare al Consiliului Naţional al Minoritatii Nationale Rumâne care a facut recomandari televiziunii locale din Bor, ca atunci cand se realizeaza emisiuni TV în limba română să fie folosite şi cuvinte sărbeşti, se poate vedea că situaţia în care ne aflăm este de-a dreptul alarmantă. Este evident ca persoane importante din instituţiile statului sarb se grabesc pentru a accelera procesul de sărbizare a rumânilor din Serbia, folosind ca instrument persoane incompetente care pe care le-au pus la conducerea Consiliului. În acest fel, minoritatea rumână este asimilata fortat de către stat şi conducerea sa, desigur cu ajutorul conducerii actuale a CNMNR, deoarece limba unui popor este de o importanţă capitală, iar privarea dreptului la folosirea limbii materne este contrar Constituţiei Serbiei şi convenţiilor internaţionale care protejează drepturile minorităţiilor naţionale”, se precizează în declaraţia PDRS.

Patrioţii Moldovei cer limbă moldovenească

Iar dacă tot vorbim de limbă română cu alfabet chirilic, trebuie menţionat că, în ultima vreme, la Chişinău, la ordinul Moscovei, s-a relansat cu agresivitate teza limbii moloveneşti (eventual cu caractere slave, ca la Tiraspol, aşa cum a visat Stalin) şi a desfiinţării statului unitar român, în vederea formării “Moldovei Mari” şi în virtutea “dreptului la autodetrminare” al “popoarelor” care ar alcătui România. Astfel, potrivit NewsMoldova.md, Partidul „Patrioţii Moldovei” s-a adresat Ministerului Educaţiei de la Chişinău, solicitând readucerea în programele tuturor instituţiilor de învăţământ din R. Moldova studierea “limbii moldoveneşti”. Semnatarii menţionează că, în conformitate cu articolul 13 al Constituţiei Republicii Moldova, limba de stat a Republicii Moldova este „limba moldovenească”, dar în toate şcolile, instituţiile de învăţământ superior şi de specialitate nu există această disciplină, iar elevilor li se predă limba altei ţări, „româna”. „Astăzi, se încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor RM, în particular, dreptul la studii decente. Ce instruire „patriotică” pot obţine copiii noştri, dacă în programa de instruire, elaborată de Ministerul Educaţiei, nu este prevăzută studierea limbii materne, moldoveneşti”, susţin autorii sesizării.

Moldova Mare şi desfiinţarea statului unitar român

Moldova Mare

"Moldova Mare"

Însă aberaţiile staliniste dirijate de la Moscova nu se opresc aici. Pe 18 mai, „Patrioţii Moldovei” au lansat un apel adresat comunităţii internaţionaloe, solicitând “restituirea” “Patriei-mamă – Moldova – a tuturor teritoriilor istorice ale statului moldovenesc, aflate în componenţa României”.„Partidul ‘Patrioţii Moldovei’, care întruneşte ideologic patrioţii Moldovei de pe ambele maluri ale Prutului, în mod conştient îşi asumă iniţiativa şi anunţă iniţierea procesului între naţiuni de rechemare unilaterală a tuturor semnăturilor şi angajamentelor, asumate de autorităţile Moldovei în timpul creării statului cu denumirea România”, a declarat la conferinţa de presă din Chişinău Mihail Garbuz, preşedintele formaţiunii politice sprijinite de Moscova. „Iniţiind procesul retragerii Moldovei din cadrul acestor acorduri (Unirea Principatelor Române, recunoaştere independenţei şi adoptarea numelui oficial România) poporul moldovenesc în acest mod anunţă începutul procesului ‘de destrămare’ a statului România, care a încălcat angajamentele acordului şi n-a îndreptăţit speranţele şi aspiraţiile poporului Moldovei”, a mai spus Garbuz. „Popoarele, care se află în componenţa României, trebuie să se autodetermine singure – în care anume state ele doresc să-şi realizeze viitorul. Poporul moldovenesc este devotat întru totul Patriei sale şi, cu toate încercările dure şi fără precedent ale forţelor proromâne, niciodată nu va deveni satelit al unei formaţiuni create artificial, cum este România”, a încheiat acesta.

Finanţare de la Moscova şi Tiraspol

În 2010, Karadeniz-Press, citând surse din cadrul Serviciului de Informatii si Securitate de la Chisinau, scria că ca formatiunea Patriotii Moldovei este finantata si de catre organizatii extremiste panslaviste din Federatia Rusa, iar o parte a activitatii lor este sustinuta logistic de catre institutii culturale ruse din Republica Moldova, inclusiv regiunea separatista transnistreana si Unitatea Teritorial-Administrativa Gagauzia (Gagauz Eri), locuita majoritar de populatie rusofona. Potrivit surselor citate, miscarea primeste un important sprijin mediatic din partea mass-media controlata de Ministerul Securitatii (MGB) de la Tiraspol, iar o parte importanta a membrilor formatiunii provin din institutiile universitare din stanga Nistrului, majoritatea fiind suspectati de ofiterii SIS ca fiind agenti ai serviciilor secrete transnistrene sau ale Federatiei Ruse. Aceeaşi sursă precizeză că un episod prezentat de mass-media de la Bucuresti este reprezentat de „Comunitatea Moldovenilor din Romania” (CMR), protejati si finantati cu generozitate de Victor Stepaniuc, fost vice-prim-ministru in Guvernul de la Chisinau, lider actual al partidului „Moldova Unita”. Stepaniuc ii asigura in 2007 pe fondatorii CMR, in urma vizitei oficiale efectuate la Chisinau, ca vor primi sprijin financiar si logistic de la Guvernul comunist al Republicii Moldova. „Legislatia noastra interna permite si toate tarile gasesc posibilitati, finante, ca sa sprijine diaspora. Aceasta comunitate este a 39-a diaspora moldoveneasca de peste hotare”, afirma acesta, citat copios de mass-media de limba rusa si procomunista din Basarabia. Fondatorii CMR sustineau in acel moment ca asociatia isi propune sa „promoveze si sa apere identitatea moldoveneasca, sa promoveze toate elementele culturale moldovenesti din Romania si sa creeze o unitate intre moldovenii din dreapta si din stanga Prutului”. Justitia romana a dispus ulterior desfintarea CRM, iar fondatorii s-au delimitat de acuzatiile regimului Voronin la adresa Romaniei. Delegatia CMR a vizitat Chisinaul si a fost primita, in 22 februarie 2007, cu aplauze in Parlamentul Republicii Moldova, dupa ce s-a intalnit cu presedintele moldovean Vladimir Voronin si deputatul Victor Stepaniuc. Dupa intalnirea oficiala cu CMR, Voronin a dat un interviu in mass-media moldoveana in care afirma ca aceasta organizatie nu se poate inregistra ca etnie, alaturi de alte minoritati nationale existente in Romania. „In Romania, din pacate, lista etniilor permise este strict limitata, toate minoritatile nationale posibile sunt enumerate in legislatie. Moldovenii nu figureaza printre acestea. Azi acesta, din cate inteleg eu, este astazi principalul obstacol pentru legalizarea moldovenilor si a culturii lor in Romania. Este vorba despre legalizarea acestui drept pentru o populatie de circa zece milioane de persoane, care locuiesc in Moldova romaneasca”, a declarat Voronin, acuzand astfel Bucurestiul de intoleranta fata de “minoritatea etnica a moldovenilor” din Romania. Voronin a adaugat ca “moldovenii din Romania nutresc speranta ca, dupa aderarea acestei tari la Uniunea Europeana, problema identitatii etnice va deveni o problema ce va tine de exprimarea vointei cetatenilor, dar nu o politica impusa de sus”.

Reacţii la renaşterea iredentismului maghiar

Romania ruptaLegătura dintre ofensiva rusească şi iredentismul maghiar este destul de cunoscută. Anul trecut, semnalam faptul că portalul Patriotism.md luptă împotriva “pan-românismului” şi promovează ideea realizării unei Moldove Mari. Printre partenerii site-ului se numără Garda Secuiască şi Csibi Barna, liderul Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc (devenit celebru mai ales după spânzurarea simbolică a lui Avram Iancu). Printre titlurile promovate de portalul amintit se numără: “Teroarea şi abuzurile sub ocupaţia română”, “Exemplu demn de urmat-Ungaria a interzis organizarea Zilei naţionale a Romîniei pe teritoriul său”, “Mişcarea Naţional Democrată contra panromânismului”, “92 de ani de la fondarea Batalionului Secuiesc”, “CONGRESUL POPOARELOR MOLDOVEI CERE CONDUCERII SĂ NU ADMITĂ DESFĂŞURAREA MARŞULUI LEGIONARILOR PE 1 DECEMBRIE”.

Saptămâna trecută, la invitaţia Asociaţiei ‘Ţara Iancului – Iubirea Mea’ Deva, Primăriei şi Consiliului Local Crişcior, jud. Hunedoara şi a Grupului Şcolar ‘Cişan’ din Crâşcior , o delegaţie a Forumului Civic a Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHN), formată din reprezentanţi ai Centrului European de Studii Covasna- Harghita, Ligii Cultural – Creştine ‘Andrei Şaguna’, Fundaţiei Culturale ‘Mihai Viteaul – din Sf. Gheorghe şi ai Asociaţiei Cultural -Creştine ‘Justinian Teculescu din Covasna şi Fundaţiei ‘Miron Cristea’ din Topliţa, a participat la Festivalul Cultural – Patriotic ‘Ţara Crăişorului’- ediţia a IV-a, care a avut loc în localităţile Ţebea şi Crişcior, judeţul Hunedoara şi la simpozionul naţional organizat cu această ocazie. În intervenţiile lor, reprezentanţilor FCRCHN au abordat teme precum: rolul societăţii civile româneşti din Arcul intracarpatic pentru prezervarea şi afirmarea identităţii naţionale, în mediul multietnic şi pluriconfesional al judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş; modul de prezentare a istoriei României în mass -media maghiară din judeţele Covasna şi Harghita; iniţiativele, demersurile şi proiecte legislative pentru obţinere autonomiei teritoriale a aşa zisului Ţinut Secuiesc – în mod deosebit cele vizând regionalizarea României şi adoptarea Legii statutului minorităţilor naţionale; consecinţele negative, pe termen mediu şi de perspectivă, ale separatismului etnic şi ale formării unei enclave etnice maghiare, în inima României şi altele. La finalul dezbaterilor, participanţii au convenit să adopte următorul comunicat:

Tara Iancului1.Solicităm Senatului României să adopte legea care modifică articolele din Legea Educaţiei referitoare la învăţarea Istoriei şi Geografiei României în limba română, de către elevii din şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale, asigurându-se astfel cadrul necesar învăţării limbii naţionale de către toţi cetăţenii României.

2. Solicităm Camerei Deputaţilor să nu adopte Legea statutului minorităţilor naţionale, act normativ care urmăreşte în fapt reglementarea drepturilor persoanelor ce aparţin minorităţilor etnice ca drepturi colective, teritorialitatea ca element fundamental al exercitării drepturilor colective, delegarea competenţelor autorităţii statului la nivel central şi local către organe alese pe criterii etnice.

3. Solicităm instituţiilor abilitate ale Statului Român să ia măsurile ce se impun pentru respectarea Constituţiei României şi combaterea tuturor manifestărilor neorevizioniste, a celor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, sau prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României, manifestări de genul celor comise de Csibi Barna, la Miercurea -Ciuc şi Sf. Gheorghe.

4. Subscriem la conţinutul memoriului adresat de prestigioşi oameni de ştiinţă şi cultură din Cluj-Napoca şi din ţară, prin care se cere repunerea pe soclul statuii regelui Matei Corvin, la terminarea lucrărilor de restaurare a monumentului, a plăcuţei cu textul lămuritor propus de Nicolae Iorga, în spiritul adevărului istoric.

5. Cerem Consiliului Judeţean Covasna să solicite Consiliilor Judeţene Hunedoara, Alba şi Sibiu ca, pe bază de reciprocitate, în cadrul programelor de parteneriat stabilite între Centrele de Cultură ale judeţelor respective şi cel al judeţului Covasna, să se prevadă susţinerea realizării unor programe în domeniul cultural, educativ, ştiinţific, şi în comunităţile româneşti din judeţele Covasna şi Harghita.

6. Considerăm că una dintre marile priorităţi ale societăţii româneşti actuale trebuie să o reprezinte sprijinirea iniţiativei de înălţare a Mausoleului de la Ţebea, închinat personalităţilor simbol ale Neamului Românesc – Horia, Cloşca şi Crişan şi Avram Iancu, precum şi tuturor martirilor şi eroilor transilvăneni care s-au jertfit pentru neam şi ţară,

7. Conducerile Forumului Civic a Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi a Asociaţiei ‘Ţara Iancului – Iubirea Mea’ din Deva, de comun acord, au convenit să permanentizeze şi să amplifice relaţiile pe tărâm cultural, spiritual, ştiinţific şi civic, între şcoli, asociaţii, fundaţii şi ligi ale societăţii civile, instituţii administrative, eclezistice, de asistenţă socială şi de cultură din localităţi din Ţara Moţilor şi din Arcul Intracarpatic, realizându-se astfel o punte trainică de legătură între cele două zone binecuvântate ale României, în scopul cunoaşterii şi apropierii dintre locuitorii acestora, şi unirii eforturilor împotriva separatismului şi enclavizării pe criterii etnice.

8. Reamintim faptul că, în perioada interbelică problemele Moţilor şi cele ale Românităţii din Arcul Intracarpatic şi din Sudul Basarabiei, au constituit probleme prioritare ale Statului Român şi ale societăţii româneşti în ansamblu, făcând parte din categoria problemelor ‘cu care nu se glumea’. Având în vedere evoluţiile postdecembriste, din aceste spaţii ale ‘românităţii periclitate’, a venit timpul trecerii de la vorbe la fapte, de la abordări politicianiste, la o strategie pe termen lung, care să garanteze apărarea intereselor naţionale, în consens cu valorile şi practica europeană.

33 comentarii

Arhimede 26-05-2011 - 14:11

Nu întâmplător partidul jobbik primeşte finanţare de la Moscova.
Fapt recunoscut de liderul acestui partid, într-un interviu.

CZC 26-05-2011 - 14:38

Intre unguri si rusi exista o veche si stransa amicitie. Lenin si Bela Kun au colaborat. Cei mai multi straini in Comintern au fost unguri. Eroul ungurilor, Imre Nagy a facut parte din echipa care a “macelarit” familia imperiala rusa. In cartea, recent apauta in limba roamana, “Fereste-ma Doamne de prieteni… “, Larry Watts arata comportamentul Ungariei, alaturi de ceilalti “vasali” ai Rusiei impotriva Romaniei. Cred ca Romania n-ar trebui sa sustina Serbia. Sarbii si bulgarii s-au purtat si se poarta “criminal” cu romanii. La fel ca grecii cu aromanii. Din cauza “execrabilei” activitati a diplomatiei romanesti, tara este izolata pe plan international, la fel cum a fost in ultimii ani dinainte de ’89. Cel putin atunci aveam un sprijin in China.

dmp 26-05-2011 - 18:47

bela kun era evreu-kazar, ca si lenin partial. Beria si el, kazar gruzin/. Toti din komintern erau evrei-kazari (marea majoritate). Nu stiu daca rusii si ungurii au o veche si strinsa amicitie, dar evreii-kazari din din rusia si ungaria au cu siguranta o strinsa colaborare intre ei, ca si toti ceilalti kazari din alte tari, inclusiv Romania. Ei sint uniti in tot felul de formatiuni de genul kominternului (atunci), dar cu alte denumiri (acum si mereu).

CZC 26-05-2011 - 19:35

Corect. Initial am vrut sa pun ghilimele la unguri si la rusi. Totusi, cum se poate explica faptul ca desi evreii au venit masiv in Romania dupa cucerirea independentei, fugind de persecutiile rusilor si, dupa cate cunosc, ale polonezilor, iar in perioada Diktatului cei din partea ocupata cautau scapare in Romania, astazi sunt impotriva romanilor?

Ciu Huhu 27-05-2011 - 22:56

Foarte corect dmp!

florin 26-05-2011 - 17:23

Pai noi avem mogulii nostrii cu televiziunile lor si interesele lor securiste ca de aia nu se impaca partidele noastre si tr sa guvernam cu ungurii,(apropo de prieteni).Avem moguli in stilul lui Vantu care acum sta ca o curva in scaunul ala cu rotile(marele barbat…).Dupa aia mai avem si cartitzele comuniste in stilul lui Iliescu,Geoana,Bombonel. Dupa aia mai avem de astia ca Vangelie,Mitrea,Mazare fostul sef al CFR si restul de judecatori si procurori corupti si multi altzii. Azi am vazut cateva statui din Bucuresti cu fosti oameni mari ai Romaniei si imi venea sa plang.

Marius Bâtcă 26-05-2011 - 17:39

Sa traiesti bine, portocaliule! Mai nene, cati bani va luati pt comentariile astea de doi bani kilogramul? Vezi ca ai gresit articolul la care trebuia sa postezi. Iti recomand blogurile de partid :))

florin 26-05-2011 - 18:06

Tu vrei sa-mi cer scuze ca nu sunt comunist???Ai tupeu de comunist sa-mi zici ca i-au bani pt comentarii chiar daca sunt plecat din tzara de pe timpul lui Ceausescu????Numai comunistii au asa tupeu (NENE): Asa sunteti voi indoctrinati sa nu acceptati alta parere decat a voastra. Eu cand eram afara tu aplaudai pe trotuare,nene draga cand trecea Ceausescu. Vezi pe you tube ca mai potzi gasi treiculori cunosc pe lume,si punrti cravata rosie la gat,scoatetzi toate carnetele de utc si restul si fi mai departe melancolic mancatias…..

Marius Bâtcă 26-05-2011 - 18:33

Trecand peste faptul ca-ti arde capul ca gheata, ma mira ca astia de teapa ta se folosesc mereu de niste clisee fumate. Oricum, sper doar ca, daca tot esti un las care a intins-o cand era mai greu, sa nu faci parte din sleahta tradatorilor nenorociti ca Pacepa! Apropo, analfabetule, pofta buna! Ca tot iti exprimi dorinta sa …
In privinta trotuarului, nu discut meseria care ti-a consacrat familia.
Eu chiar ma iinchin la TRICOLOR, spre deosebire de bolsevicii tai portocalii care au calcat ROMANIA in picioare!

florin 26-05-2011 - 19:33

Tu te inchini doar comunistilor (nene) Bucurestene cu jargonul destul de jos care vrea sa ma corecteze pe mine.Vezi ca forumul de limba romane e in alta parte.Nenorocitzi astia de lasi va-au bagat mai mult de 100 de miliarde de euro in 20 de ani IN TZARA asa de lasi cum suntam noi….Eu ma inchin Romaniei (nene) nu comunistiilor.Asta e deosebirea intre noi doi.Am plecat pt ca nu accept sa-mi bage nimeni o doctrina in cap,deci sunt independent si nu las. Nu vreau sa zic ca totul a fost rau. Tie nu ti se pare ca rusii vor sa ne distruga tzara sau esti pe statul lor de plata?

urbos 26-05-2011 - 19:41

Florinel, jeg ordinar, tu te inchini unui securist comunist infect, o taratura cu apucaturi de dictator, o lepra tradatoare, pe numele lui Traian Basescu. Cui vinzi tu ma gunoiule gogosi d-astea despre cum te inchini tu Romaniei? Si unde zici ca esti plecat ma excrementule, ca numai un handicapat indoctrinat poate sa mestece fecalele basiste despre „moguli”. Pe cine crezi ca pacalesti ma pedalac imputit.

Ciu Huhu 27-05-2011 - 03:49

Domnule Marius Bitca imi scot palaria cu respect si admiratie in fata matale, ai raspuns perfect acestui gunoi mizerabil securist-basist-pedelist-portocaliu Florin, blestemat e in vecii vecilor, la fel toti ca el, vor fi sfisiati de vii de poporul roman!

Ciu Huhu 27-05-2011 - 03:56

Stirpitura umana securista pedelista-portocalie Florin esti cautat de disperatii muritori de foame ROMANI (DATORITA LUI BASESCU SI A GASTII LUI PORTOCALII) pentru a fi sfisiat, gunoiule uman!

Marius Bâtcă 26-05-2011 - 19:57

🙂 Fiu’ ploii! Tu ce nota ai avut la pricepere? Aii citit materialul asta, la care comentezi, sau te-ai bagat in seama ca primitor de bani de la portocalii tai bolsevici? Eu nu am scris aici ca rusii si cu slugoii lor basisti vor sa distruga Romania, analfabetule?
Ti s-au stricat axonii sau duci lipsa de glagore?
Minti ca ai plecat pt. ca nu ai vrut sa-ti „bage nimeni o doctrina in cap”!!???
Tu ce faci aici? Nu bati apa-n piua cu prostiile tale basisto-bolsevice?

P.S Ma bucur ca recunosti ca esti un LAS.

florin 26-05-2011 - 23:41

tu si urbosul suntetzi fii de curve comuniste bolsevice. Comunismul e cancerul planetei. Suntetzi neste rusi betivi si puturosi si mai suntetzi ca tonomatele. Abia astept sa bage votul prin corespondentza sa va starpim o data pt totdeauna.Intrebare? Cu ce se deosebeste o curva de pe strada de un lingau comunist care pupa orice fund pt o functzIe? O SA VA VINA SI ZIUA JUDECATZII…..

Marius Bâtcă 26-05-2011 - 23:53

Eu ti-am dat de inteles ca esti prost, dar nu m-ai crezut. Tampeniile astea sa i le insiri lui Mimi la Viena, javra portocalie. Nu ma enerva ca te sun si pe mobil!
Credeai ca daca folosesti IP rutabil nu te dibuiesc? 🙂

florin 27-05-2011 - 00:03

Deja nu mai pot de frica securistule.Am avut dreptete nu-i asa? Securist imputzit. Deja incepi cu amenintzarile? Eu nu incerc sa-tzi gasesc idul magarule der daca insisti o s-o fac scarba comunista.

Marius Bâtcă 27-05-2011 - 00:21

🙂 ce ma distrez cu papagali ca tine. Nici macar nu ti-ai dat seama, dar nici nu aveai cum, ca nu te duce mintea.
Avand in vedre ca injuraturile mi-au fost adresate direct, o sa te las in pace. Imi face placere sa vad cat de dobitoci pot sa fie adeptii chiorului!
Sanatate (la cap mai ales) si un praz verde (portocaliu)!
Apropo, cand o sa inveti sa citesti si sa te exprimi in limba romana, o sa mai stam de vorba.

florin 27-05-2011 - 00:34

Auzi domnule destept!!!Incerci cu psihologia? Chiar m-ai dfacut curios si ti-am citit mai multe comentarii(nene) si am ajuns la concluzia ca tu esti un papagal. Daca mai insisti chiar o sa merg si mai departe pt ca la revolutzie n-am fost acasa sa va i-au gatul dar poate ca o s-o fac acuma. In cazul in care nici acum n-ai intzeles ce-ti scriu esti un retardat. Tu sti romana si rusa dar eu stiu alte 5 limbi,desteptule.

Marius Bâtcă 27-05-2011 - 00:41

Potoleste-te, ca ti se face rau. Apropo, vezi ca m-ai amenintat, iar asta se poate lasa si cu cod penal.
Din pacate, nu stiu rusa. Nu conteaza ca vorbesti 5 limbi, daca tu de abia scrijelesti in romaneste, analfabetule!

Ciu Huhu 27-05-2011 - 23:03

Vei fi sfisiat in mii de bucatele, de poporul roman furios pe PDL si pe gunoailele umane portocalii-basiste, tu si toate gunoaiele basiste!

Ciu Huhu 28-05-2011 - 19:39

Rertardatule portocaliu Florin, PDL in frunte cu Basescu a ruinat tara si poporul roman, a indatorat pe multi ani Romania si poporul!

Ori esti cretin ori esti platit de PDL sa scrii prostii pe Net, cred ca amindoua variantele-s valabile!

Paul din Ohio 26-05-2011 - 17:24

Titlul corect ar fi: Axa Moscova-Bucuresti distruge Romania. Ma refer la ocupatia KGBist-ba’securista a Romaniei.

nimeni 26-05-2011 - 17:41

mda, ne be le sc …

ce nu pricep multi, este ca nu poti dezbina ceea ce se uneste liber .Romania nu-i fosta Iugoslavie, Cehoslovacie, URSS, care n-au fost decat state false.
dar daca rusii au bani sa-i arunce aiurea pe fel de fel de facaturi, n-au decat!
se vor gasi destui cartitori printre vecini si de ce nu si printre romani. oare cum se simte ursul cand il gadila clestele pe labe?

jan dinu 26-05-2011 - 18:17

— DESROBIREA — de sub ocupatia politica
Turko – tzigano valahilor este dorita spre a NU se
ajunge la destramareA TZARII !!
Semnez oriunde shi oricind o proclamatie
de eliberare pentru dobindirea libertatii romanilor – nu – ROMAnilor !
JD-USA

Ciu Huhu 27-05-2011 - 08:13

JANE TIGANE, blestemati sinteti in vecii vecilor bronzatilor!

Pentru urbos-scabros 26-05-2011 - 21:02

Durata medie a consumatorul de spirt medicinal din Romania, este de aproximativ 45-50 de ani. De mic a fost abuzat sexual de tatal sau si de fratzii mai mari. Ajuns la adolescentza toaca cam 500 de grame de semintze zilnic si fura piinea vecinilor ca sa o foloseasca la filtrarea spirtului medicinal baut zilnic, impreuna cu unul-doua peturi de bere. Isi terorizeaza familia, isi abuzeaza sexual copii, indiferent de sex, asa cum a vazut la el in casa cind era mic. Problema grava este ca acest excrement uman posteaza pe internet, in singurul limbaj cunoscut, de cartier, pe care il stie, tot felul de elucubratzii la adresa unor oameni , indiferent, de pozitzia lor sociala. Alta data acelasi personaj, in cazul de fatza dezaxatul URBOS de mai sus, care isi poarta mirosul pestilentzial, din clipa nasterii, cind a fost lepadat in haznaua din curte, noroc cu taica-su, care l-a salvat, evident strict , ca sa il violeze la virsta de trei ani, deci alta data acest excrement uman posteaza si la adresa unor sefi de state. Referitor la aceste excrement uman, viatza lor in lumea in care traim nu este mai importanta ca durata vietzii unui rahat de ciine.

Ciu Huhu 27-05-2011 - 03:38

Te ai descris perfect pe tine, gunoi securist-pedelist-basist-portocaliu ”pentru urbos…”

urbos 27-05-2011 - 00:27

Labarule esti si imbecil daca poti sa vorbesti de securisti atunci cand amintesti de Basescu. Naparca ta o sa ajunga la Targoviste, o sa-i lingi hoitul imputit si pe lumea ailalta. Sper sa iesi in piata sa-ti aperi taratura ca sa-ti crap teasta si sa-ti dau foc.

CZC 27-05-2011 - 09:30

Domnule Batca, la ce spuneti dumneavoastra se adauga un pericol si mai mare: un nou “pact Rusia – Germania”.Se pare ca George Friedman are dreptate cand spune: “Un mare pericol e dacă Germania îşi creează o coaliţie pe la spatele vostru cu ruşii. Sunteţi în capcană de această dată…”
In Curierul Conservator (nu are legatura cu Partidul Conservator actual) se gaseşte articolul Pericolul german în spatele dinamicilor de „regionalizare”, „privatizare” şi „integrare” , din care redau un fragment: ”Se ştiu multe despre expansiunea anglo-americană în lume, dar nu destule despre virulenta expansiune germană în Europa, Caucaz, Transcaucaz şi Asia, despre procesul numit „Asaltul Estului” (etichetat Drang nach Osten până în 1945, rebotezat mai apoi în eufemismul actual de Ost-Politik, adică Politică Est). Rece, silenţios, structurat şi efectiv, pericolul german la adresa României depăşeşte în efectivitate şi consecinţe iredentismul maghiar, fiind pentru cunoscători o realitate de netăgăduit…Tactica de cucerire agresivă prin război economic nu este deloc nouă.” http://www.curierulconservator.com/. Iar ai noştri “epigoni” care prin străinătate invaţă “La gât cravatei cum se leagî nodul”, au distrus Romnia “cu capul lor isteţ de oaie creaţă.” Aici jignită e oaia

Bumerang 27-05-2011 - 18:49

Tu ai complexe cu axele, ignorant in acelasi timp realitatea. Comunismul si povestile de adormit copii s-au terminat. Regionalizarea, privatizarea, si expansiunea Economica a celor puternici este modul natural in care decurg lucrurile. Daca nu-ți place, fa partid pro CSI.

Bumerang 27-05-2011 - 18:45

Nimeni a scris mai sus,ca nu poti desbina ce s-a unit liber. Si subscriu.
Totuși, multor romani le este frica sa se supuna probei! Eu nu cred de loc in unitatea romanilor. Noroc cu NATO si UE, care garantează granitele.

Revenind la articolul de fata, Bâtca trambiteaza puternic din goarna nationalist-comunista, aducând citate din mileniului trecut, declarandule actuale, si pozand in mare patriot. Nimic nou sub soare. Cam toate articolele lui sunt patriotarde. Azi am reușit sa-l cunosc si pe omul Bâtca. Jenant.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult