Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Ayatolahul Khamenei contracarează “războiul soft”! (VIDEO)

Ayatolahul Khamenei contracarează “războiul soft”! (VIDEO)

scris de Ion Petrescu
32 afisari

 Ultima trăznaie pusă la cale de înalţii prelaţi din Iran este promisiunea de a deconecta ţara de la… Internet!

Despre acest mod nou de instituire a cenzurii, în statul condus de ayatolahi, au scris Christopher Rhoads, Farnaz Fassihi şi Andres Gonzalez, în prestigioasa publicaţie “The Wall Street Journal”. Ideea este pe cât de simplă, pe atât de eficace. Va fi introdus un Internet naţional. Din acel moment, Iranul va fi deconectat de la spaţiul cibernetic mondial.

Ayatolahul Khamenei vrea doar Internet national

Avantajele unui asemenea proiect? Ar fi: 1. încetarea demersurilor actuale de cenzurare a Internetului; 2. introducerea unor tarife mai mici pentru utilizatorii Internetului naţional şi…3. canalizarea tinerei generaţii spre website-uri ce nu contravin regulilor morale ale Islamului.

Taman în luna februarie 2011, când începeau manifestaţiile de protest în lumea arabă, pentru democraţie, libertate şi progres, Reza Bagheri Asl, nimeni altul decât directorul institutului de cercetare a ministerului de telecomunicaţii, a primit mandat să declare agenţiei de ştiri oficiale a Iranului, că, în curând, 60% dintre utilizatorii individuali şi cei de stat, ai Internetului, vor fi racordaţi la noua reţea – cea naţională. Urmează ca, în următorii doi ani, toate computerele iraniene să fie conectate doar la Internetul naţional!

Astfel va fi stopată invazia online, a ideilor occidentale dezavuate de liderul spiritual suprem, aiatolahul Ali Khamenei, care s-au strecurat până acum, în minţile tinerilor iranieni, ca urmare a propagării noului conflict, numit de înaltul prelat drept „războiul soft”!

Pe 27 mai a.c., presa de la Teheran a difuzat ştirea conform căreia Iranul urmează să lanseze propriul sistem de operare pe calculator, în lunile următoare, pentru a înlocui pe cele utilizate acum, de producţie americană. Reza Taghipour, ministrul iranian al comunicaţiilor, a lansat vestea ce confirmă intenţia instituirii unei reţele electronice locale, în acord cu exigenţele legii islamice.

Şi ca tacâmul să fie complet, în lumea ciudată a ayatolahilor, Ali Aghamohammadi, şeful relaţiilor economice iraniene, a precizat că noua reţea de Internet, cea naţională, va fi iniţial funcţională, în paralel cu aceea mondială, la sediile ministerelor, băncilor şi companiilor de interes naţional.

Ulterior, reţeaua naţională ar putea înlocui pe cea internaţională, aşa cum se procedează deja într-o serie de state musulmane.

Totuşi, dincolo de declaraţiile menţionate, lucrurile sunt mai complicate. De pildă, unul dintre cei care au un blog relevant şi îl utilizează ca atare este chiar preşedintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad.

Iranul si reteau de internet

Conform datelor oficiale, din 100 de iranieni, 11 sunt conectaţi la Internet, acesta fiind cel mai înalt indicator printre ţările din regiunea limitrofă Iranului.

Tocmai datorită acestei particularităţi, în 2009 au putut fi transmise în lumea largă – îndeosebi prin Twitter şi Facebookmanifestaţiile de protest ce au urmat după alegerile prezidenţiale ale cărui rezultate oficiale au fost contestate de opoziţie.

Paradoxul acestei situaţii? La începutul ultimului deceniu, din veacul trecut, Iranul devenea prima naţiune musulmană conectată online, din Orientul Mijlociu şi a doua din regiunea sa limitrofă, după Israel.

Explicaţia? Tineri, educaţi şi locuind în majoritatea lor în oraşe, iranienii erau atraşi de noua tehnologie.

La finalul deceniului amintit situaţia se schimba, ca urmare a întăririi la putere a radicalilor islamici.
O serie de ziare au fost desfiinţate. Iar jurnaliştii s-au refugiat pe bloguri, cititorii lor urmându-i cu fidelitate.

În anul 2003, pe lista website-urilor periculoase se aflau 15.000 de bloguri! Iar cei mai temerari autori începuseră să fie arestaţi!

După protestele de mare amploare, din anul 2009, guvernul iranian a luat măsuri represive şi în domeniul Internetului.
Contracararea războiului soft este principala noastră prioritate acum – declara liderul suprem, ayatolahul Khamenei, în noiembrie 2009 – deoarece inamicul încearcă să utilizeze instrumente ultramoderne de comunicare, pentru a difuza zvonuri şi minciuni”.

În acest război s-a implicat şi Garda Revoluţionară/G.R. – din rândurile căreia provine şi actualul preşedinte al ţării -, care a preluat sub control toate reţelele de comunicaţii şi a creat o armată cibernetică, cu intenţia de a instrui peste 250.000 de hackeri.

Aceasta cvasi-armată s-a distins recent, prin atacurile efectuate asupra unor website-uri celebre, precum cel al postului de radio “Vocea Americii.”

Întrebarea retorică, rostită deloc întâmplător, peste Ocean, este dacă nu cumva această obsesie pentru “războiul soft”, a ayatolahului Khamenei, nu va avea o finalitate comparabilă cu aceea a lui bin Laden. Ale cărui computere erau pline de date ce nu aveau nimic comun cu normele religiei islamice…

16 comentarii

meridor 30-05-2011 - 09:58

Asta este adevarata democratie,are ce invata lumea dela Religia Pacii Islam ce inseamna civilizatie.
Invatati,invatati,invatati a spus Marx……….

Ciu Huhu 30-05-2011 - 15:15

Religia razboiului, a expansiuni, a dictaturii, NU a pacii!

Ciu Huhu 30-05-2011 - 22:24

Ciudat, religiile semite (cea araba si cea israeliana!) se
aseamana-s razboinice expansioniste!

tanase marian 30-05-2011 - 10:54

excelentele voastre fac acum si aici o declaratie reala,,.acest internet este de fapt o maladie sinistra asupra omenirii astfel,,latram,, asta este cuvantul cheie dar si an situatii dramatice nu te ia an seama nimeni,,.eu amanvatat asta pe deplin din momentul cand am gasit la spitalul militar al ministerului de interne toti medicii beti an cabinet m au nenorocit si nu ma ajuta nimeni,,.recent o alta crima a unui derbedeu medic la fundeni unde cand am plans real an fata acestui degenerat si i am povestt drama dela spitalul militar al ministerului de interne m a dat afara an strada acest gunoi subordonat al doamnei prof. dr. virginia ion neurologie etaj trei,,……………. corect uman si crestinesc ar fi fost ca aceasta femeie sefa a viitorului puscarias medic apelata de mine pe internet sa fi venit personal la mine unbun crestin doar si sa mi ofere ajutor,,…………………..vedem aceste sinistre fete turtite de demnitari cu ineptiile lor care ne latra ei bogatia unei lumi de valori capitaliste de dreapta dar este o batjocura crasa,………..eu sufar nu pot merge,,. nu ma ajuta nimeni,,…………………………

Doru Dragomir 30-05-2011 - 22:36

Ciu Huhu, nu ti le taie domnul Pena, ci eu. Si daca perseverezi in a posta comentarii indecente vei zbura definitiv de pe acest forum. Am incercat sa iti explic care sunt regulile de bun simt, dar vad ca nu ai inteles mesajul

tanase marian 30-05-2011 - 11:01

asadar acest doctor de la fundeni este un criminal cum sa admitem ca dai afra un om co o asemenea maladie este de neconceput supun unei analize certe parerea unoroameni nu din romania bolnava f\gravci din strainatate va rod dorec un raspuns autorizat ce se antampla cu noi romanii,,.multumesc nihil sine deo,,………..

tanase marian 30-05-2011 - 11:05

sfatul meu este ca defapt demult sa lasam an pace lumea araba,,. altfel ne vom trezi an curand cu un nou hitler dominand pamantul si lumea crestina si va fi numai proasta asa zisa dominare a lumii de catre u. s. a. ,,…………. dealtfel vine 2012 este un fenomen cosmic complex si foarte rar antalnit odata la 26.000 de ani,,…………….foarte autorizata parere,,………………….nihil sine deo,,………..

tanase marian 30-05-2011 - 12:48

multumesc excelentele voastre pentru publicar domnilor moderator,,…………….nihil sine deo,,. marian,,………..

george 30-05-2011 - 14:09

Mai tanase marian,puti rau de tot a arab!
Fa-ti mai bine valiza si intoarce-te acolo printre trantorii tai si lasa-ne pe noi crestinii in vesmintele curate si traditionale ale noastre.
Romania a mai suferit in istoria ei de papucul imperiului otomam turc.
Dute si te plange la Dr. Arafat Ministrul adjunct al sanatatii…..

Ciu Huhu 30-05-2011 - 16:12

Si io cred ca George-i evreu, dar are nasul fin, detecteaza repede pe nebunii musulmani teroristi care nu-s cu nimic mai buni deci ovreii!i!

meridor 31-05-2011 - 09:48

Mai bovina !Compari pe evrei cu musulmanii?????
E ca si cum l-ai compara pe Isus evreul cu Muhamad.
Au arabii un nivel de intelgenta si prestigiu cultural ,realizari stiintifice precum evreii?
Arabii au Petrolul si cu ei santajeaza lumea,mintea o au in cur!…..

Liviu 31-05-2011 - 10:28

Nene Meridoare, asa pentru stiinta LU matale, arabii au o cultura care vine din cele mai vechi timpuri, de acolo de unde a si inceput civilizatia. Iranul de exemplu are o cultura si o istorie pe care niciuna din tarile dezvoltate de astazi nu au cum sa le ajunga vreodata !!! Cat priveste stiinta ar trebui de exemplu sa stii ca „algebra” este un cuvant arab si tratate de matematica erau scrise pe vremea in care everii cautau inca pamantul „promis” iar noi inca ne lustruiam ciomegile ! Arabii au avut preocupari de asemenea in studiul miscariii corpurilor ceresti si foarte multe idei tehnice care au fost preluate de multi care se bat acum cu caramida in piept …

De altfel semidocti care (se) intreaba cu ce au contribuit chinezii la dezvoltarea omenirii apar frecvent pe acest forum si orice exemple le-ai da ei nu mai au nici macar capacitatea sa citeasca ca au creierasele atat de spalate si prespalate ca probabil daca le-ai destupa capetele ar curge un lichil galben-cleios din ele !

Acum la fel de adevarat este ca arabii in ultima vreme, ca si egiptenii de exemplu, au lasat-o moale de tot … Cu siguranta ca indoctrinarea religioasa (oricare ar fi ea !!!) franeaza dezvoltarea. Pe de alta parte dezvoltarea CACApitalista globalizanta duce dupa cum se observa cu ochiul liber la mult prea multe nenorociri si mizerii … De CACApitalismul asta slabatic (ca de altfel si de comunism) sunt responsabili la greu „premiantii” Nobel (ala cu explozibilul in conditiile in care praful de pusca a fost inventat de chinezi !!!) evrei, „ganditorii” evrei, cei care au religia lor si care se ghideaza de fapt tot dupa niste percepte religioase ! Cei care ii trag cu „poporul ales”, cu „goy”-i, cu „invataturile” care indeamna mai dihai la razboi decat toate intifadele arabilor …

Treaba-i mult mai complicata decat contra LU matale impotriva lui Huhu. Vaz ca si domnul Dragomir isi baga codita …

P.S. Aia cu „prestigiu cultural” m-a dat pe spate … De ras !!! Iar „realizarili” stiintifice, cum este de exemplu bomba atomica ascunsa in desert (ca ei totul il fac pe ascuns, smechereste, evreieste !), s-ar putea ca in curand, impreuna cu petrolul pe care stau arabii cu cururile, sa faca o „dinamita” mai ceva ca toate „premiili” Nobel primite de evrei !

YAAKOV 31-05-2011 - 11:04

Nenicule, ovreii „e” ai mai mare hoti din lumea asta. Nu le purta de grija, ca au cumparat si pamantul pe care stai acum.

urbos 31-05-2011 - 13:36

Sobolane imputit „meridor” daca isus e ji dan, ne cacam pe el, ca asta inseamna ca nu e Fiul lui Dumnezeu. Deci Hristos nu e eveu ma spurcaciune, fiind nascut nu facut. Iar sobolanii tai perciunati sint mai animale chiar si decat musulmanii.

Aolica 31-05-2011 - 14:24

VAND SETURI CASTI DE OTEL, DIAGONALE CU BAIONETA SI PORTRET ZELEA CODREANU CU RAMA DE AUR. Mari reduceri pt liberali.

urbos 31-05-2011 - 14:38

Cine-i Zelea Codreanu, tac-tu?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult