Pentru o vacanță dedicată pescuitului, în sezonul cald, nu aveți de ce să nu mergeți la unul dintre cele mai frumoase locuri de camping din țara noastră, lângă un iaz, lac, baltă sau chiar lângă mare. Puteți alege unul dintre numeroasele locuri pentru pescuit din România, cum ar fi, de exemplu, un iaz departe de mulțime, un lac liniștit sau un râu mic și minunat.
Pescuitul în apă dulce, de la țărm sau cu barca, este o modalitate de recreere și de relaxare. Dacă vă plac provocările, mai ales cele mai distractive și nebunești, puteți alege pescuitul sportiv, mai tehnic, în locuri populare, unde se practică pescuitul la muscă în mod frecvent.
În România există multe regiuni care oferă și posibilitatea de campare, cu rulota sau cortul. Dintre acestea, românii preferă de exemplu: Delta Dunării, Lacul Colibița și altele. Indiferent de alegere, înainte de a pleca spre destinație, este bine să faceți o verificare în plus, pentru a afla dacă nu au apărut schimbări, datorită situației din țară (creată de pandemie).
Pescuitul în Delta Dunării
Românii sunt îndrăgostiți de Delta Dunării, mai ales cei care merg la pescuit. Ei se bucură aici de natură, dorm la cort și pescuiesc în orice moment al zilei, uneori și noaptea, atunci când își doresc.
Folosind accesorii, ustensile de pescuit și alte articole de camping de calitate, românii au posibilitatea de a se instala pe malul apelor și a medita în natură, fiind atâta liniște în jur, în Delta Dunării. Nu trebuie neglijată sub nici o formă importanța umbrelei pentru pescuit. Iată câteva modele: https://www.totalfishing.ro/camping-pescuit/umbrele-pescuit.html
Pescuitul de la țărm sau cu barca pe canalele din Delta Dunării este o plăcere, pentru că oferă șansa de a observa multe specii de păsări acvatice (lebede, pelicani, pescăruși, rațe sălbatice) și de a contempla natura așteptând surpriza de a prinde peștii cei mai mari.
Pentru a practica pescuitul într-un mod confortabil ar fi nevoie, alături de o umbrelă ce protejează de ploaie sau împotriva soarelui și de un scaun pliant adecvat. În ceea ce privește echipamentul de pescuit (ce include lansete, nade, sonare, mincioguri, cârlige, momeală) acesta trebuie foarte bine organizat din timp, pentru a avea succes la pescuit în orice loc din țară, nu doar în Delta Dunării.
Lacul Colibița
Această regiune este una din cele mai pitorești din țara noastră. Lacul Colibița se găsește pe Valea Bistriței, în județul Bistrița-Năsăud. Românii care doresc să aibă o vacanță de vis merită să facă efortul de a călători în această zonă, pentru că peisajul oferit de lac și munți este impresionant.
Cei care preferă să doarmă în natură, la aer curat, au posibilitatea de campare cu rulota sau cortul în anumite zone, cum este de pildă în apropiere de cabana Sculptor, situată chiar pe malul lacului. Aci camparea este permisă, în plus există și varianta de cazare la cabană sau la căsuțe de vacanță.
Lacul Rugănești
Acest lac artificial arată senzațional, el s-a format prin amplasarea unui baraj de acumulare, între anii 1979-1982. Lacul Rugănești este perfect pentru pescuit și în plus oferă și posibilități de camping. Mulți români vin în fiecare an aici pentru a pescui și pentru a sta câteva zile la cort sau în rulota personală. Cei care preferă confortul oferit de cazare, au posibilitatea de a sta la căsuțele din lemn amplasate în apropierea barajului și care se pot închiria în sezonul cald.
Altele locuri de camping din România
Românii pot pleca în vacanță în sezonul cald și în alte locuri de camping, special amenajate în țara noastră, cum sunt de pildă stațiunile de pe litoralul românesc. Începând de la Năvodari și până la Vama Veche sunt numeroase locuri de campare, pentru turiști.
O altă oază de liniște și relaxare din România este lacul Cinciș, situat în apropriere de barajul Cinciș, în Hunedoara. Zona oferă și posibilitatea de camping, se plătește o taxă pentru așezarea corturilor, care începe de la 10 lei. În anumite locuri, există și posibilitatea de a campa gratuit.
O altă zonă mirifică pentru petrecerea unei mici vacanțe este valea Mostiștei, din Bărăgan, în apropriere de comuna Sărulești. Aici se află lacul Sărulești, unde se poate pescui întreaga zi și se poate sta peste noapte în locuri special amenajate, la mici pensiuni construite în această zonă frumoasă.