Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj De la Timișoara la Eckernfoerde. Jurnal de călătorie (Fotoreportaj)

De la Timișoara la Eckernfoerde. Jurnal de călătorie (Fotoreportaj)

scris de Doru Dragomir
13 afisari

Ofertele turistice în Romînia, dar și la nivel global sunt în aceste zile practic nelimitate, din acest motiv este extrem de greu în alegerea unui traseu turistic interesant și inedit.

Centru Bremen

Centru Bremen

La început de septembrie am avut ocazia de a îmbina o deplasare de serviciu cu o vizită turistică de câteva zile în nordul Germaniei, in speță landul Schleswig- Holstein și orașul land Bremen.
După un drum de peste 1600 km, de pe plaiuri mioritice, copleșite de o căldură toridă, tipică lunii iulie, am ajuns la Bremen și la Marea Baltică, pe o vreme deosebit de caldă, plăcută și neobișnuită pentru nordul Germaniei.

Parlamentul landului Bremen

Parlamentul landului Bremen

Orașul Bremen, cu o populatie de circa 557.000 de locuitori, important centru universitar și de cercetare, se evidențiază printr-un dinamism industrial deosebit, cu șantiere navale, uzină Mercedes, șantier Airbus, constructie nave spațiale și industrie alimentară, are un PIB de 25 miliarde euro, la o populație ocupata de 382.000 persoane.

Marea Baltică

Marea Baltică

Turistic, orașul Bremen atrage prin nenumărate clădiri istorice, râul Weser, cu cartiere de locuințe atrăgătoare, multe restaurante și cafenele moderne, așa zisul brand turistic fiind ansamblul Cântăreților din Bremen.

Iahturi la Eckernfoerde

Iahturi la Eckernfoerde

Vecin cu orașul Bremen, spre nord est se întinde landul Schleswig Holstein, cu ai săi 2,8 milioane de locuitori și suprafața de 15.800 kmp, și capitala Kiel, 240.000 locuitori, important centru universitar și industrial.

Faleza rîului Weser, Bremen

Faleza rîului Weser, Bremen

Producția industrială dar și sectorul de servicii ale acestui land se remarcă prin șantierele navale, turbine eoliene, nave și submarine performante, comerț naval, flotă de pescuit, turism, multe ferme agricole – vegetale și animale.
PIB-ul landului se situeză la ca 76 miliarde euro.
Personal am fost impresionat de un orășel la marea Baltică, Eckernfoerde, 23.000 locuitori, cu o ofertă turistică inedită, atrăgătoare, prin mai multe dane cu iahturi si vase de croazieră, multe plaje si infrastructură de turism-hoteluri, restaurante, cafenele, dar și un număr impresionant de campinguri la Marea Baltică, practic la fiecare 3-4 km, cu nenumărate rulote, corturi, cu mici grădini, terase comode – toate direct la malul Balticii.

Apus de soare n portul Eazv

Apus de soare n portul Eazv

Avem o zicală- călătoria inseamnă cunoaștere, și acest traseu spre nordul Germaniei a fost o experiență inedită, pitorească, de neuitat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult