Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Evaziune fiscală cu vin făcută de Adrian Rădulescu, secretar de stat în ministerul Agriculturii – FOTO

Evaziune fiscală cu vin făcută de Adrian Rădulescu, secretar de stat în ministerul Agriculturii – FOTO

scris de Ziua Veche
1.205 Afisari

„Bun îi vinul ghiurghiuliu, Cules toamna prin tarziu”… Eh, frumos cântec, măiastră interpretarea Mariei Tănase.

Mă aflam prin Piaţa Obor, sâmbătă pe la orele 11.00, după cumpărăturile necesare unei gospodării în week-end. În parcarea din faţa pieţei, undeva pe lângă liniile de tramvai de pe strada Ziduri Moşi, câţiva muşterii dadeau târcoale pe lângă o furgonetă cu însemnele „DOMENIILE DEALU MARE – URLAŢI”. Şi-mi zic: ”Ia hai să văd ce licori vând angajaţii domnului Adrian Rădulescu,  secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)”. Căci dânsul este acţionar la firma ce deţine podgoria prahoveană, după cum reiese şi din declaraţia de interese publicată pe siteul MADR.


Câteva zeci de PET-uri pline cu „Pelin”, „Fetească Neagră” sau „Rose”erau aşezate lângă maşină, pe două cutii de plastic de care era legat un coş de gunoi din acelaşi material. „Secretul lui Bachus” se afla în spatele dubei, unde un individ tragea cu furtunul vinul din butoaiele aflate în dubă.

Un cetăţean curios şi care nu citise însemnele de pe furgonetă a întrebat ce provenienţă are vinul. „De unde îl aduceţi?”. „De la Urlaţi tataie! Nu ai văzut reclama de pe Realitatea cu Urlaţi? Aia cu crama?”, îi răspune vânzătorul din spatele „tejghelei”. „Şi unde este crama”, întreb eu. „Aşa e reclama”, vine prompt răspunsul.

Cer două plasticuri nepersonalizate cu vin, plătesc, nu primesc nici un bon fiscal, de altfel nici nu exista vreo casă de marcat, şi plec.

În secolul XXI, când România este membră a UE, când Guvernul spune că se bate cu evaziunea fiscală şi că aplică normele  europene, tocmai cei care ar trebui să vegheze la bunul mers al lucrurilor încalcă regulile. Firma secretarului de stat din ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, vinde ilegal vin în incinta celei mai mare pieţe din Bucureşti, în condiţii neigienice şi fără a avea o casă de marcat de unde să iasă bonul fiscal aferent fiecărei tranzacţii.

De altfel, colegii mei de la ziuaveche.ro au văzut şi în alte pieţe maşinile  de la ”DOMENIILE DEALU MARE – URLAŢI”. Oare care este profitul companiei din vinul vândut ilegal?

Maşina din imagini, după verificările făcute, cu numarul de înmatriculare PH-12-DDM, aparţine firmei unde Adrian Rădulescu este acţionar.

Am căutat pe siteul MADR şi am găsit Ordinul nr. 224 din 7 aprilie 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de comercializare cu amănuntul a vinului de masă în vrac. Poate aruncă şi domnul Rădulescu un ochi pe acolo. Cât despre sancţiuni, îi pun la dispoziţie secretarului de stat Legea 244/2002.

Contactat telefonic, Adrian Rădulescu a declarat că nu ştie despre ce este vorba şi că el încearcă să îşi vândă acţiunile de la firma producătore de vin. De asemenea, a spus că se va interesa de situaţia din Piaţa Obor.

0 comentariu

Paddy 25-09-2010 - 11:54

este un „tigru din hartie”. Influenta sa este direct proportionala cu influenta Germaniei si a Frantei. Atat si nimic mai mult. Politicienii si observatorii politici rusi sunt amuzati de asemenea… „nostimade”.

Dar nu numai influenta ci chiar insasi existenta acestei institutii suprastatale parazitare depinde de disponibilitatea finantarii ei de catre cele cateva state creditoare, in primul rand de disponibilitatea Germaniei.

Datoriile Germaniei se ridica oficial la cca 1,8 bilioane Euro, inoficial la cca 6 bilioane. Germania este falimentara! Situatia financiara a Frantei este si mai dramatica. In Marea Britanie situatia este similara.

Inevitabilul si proximul crash al monedei unice si al bond-urile unor state europene implica definitiv si finalul UE in forma actuala.

cutremuratu 25-09-2010 - 12:04

Dar scrie si tu 1800 si 6000 de miliarde nu 1,8 si 6 bilioane, ca nu te mai intelege nimeni.

Paddy 25-09-2010 - 12:15

Din moment ce scrii ca „mda, nu e exclus”, se pare ca ai dubii in legatura cu exactitatea cifrelor prezentate de mine?!!

Ai aici dovada:

http://www.staatsverschuldung.de/schuldenuhr.htm

Intr-adevar, este posibil ca datoriile statului german sa fie considerabil mai mari decat cele oficial acceptate.

viktordelta 26-09-2010 - 06:22

Moscova nu trebuie sa traga nici macar un foc de arma, doar sa inchida robinetul de gaz spre ocident, multumita lui Gerhard Schröder care a vindud marea majolitate a europei Rusiei. Atunci intreb eu dece crede cineva ca poate sa-i stringa in colt pe rusi cind depindem asa de mult de ei.

cutremuratu 26-09-2010 - 06:31

Nu iti contestam rationamentul si nici cifrele. Am zis doar sa scrii 1800 de miliarde, nu 1.8 bilioane. Pot sa apara confuzii. Folosirea termenului „bilion” pt 1000 de miliarde este foarte rara si invechita. Exista riscul sa se confunde cu englezescul „billion” care este echivalent cu „miliardul”.

sorge 26-09-2010 - 10:40

Si atunci daca UE nu are nevoie de Rusia ,o sa si sufle in pumni in loc de gazele rusesti ?

Tzepesh 26-09-2010 - 11:47

Ia mai cititi:
http://www.thyssenkrupp.com/en/konzern/aktuelle_kennzahlen.html, si bagati la cap cifra de afaceri a unei singure companii germane! Daca sunteti curiosi, puteti sa mai cautati si la VW, Linde, Bayer…

Paddy 26-09-2010 - 12:25

Etalezi nu numai cunostinte economice sumare ci si deficiente grave de logica.

Numai economiile private, asadar ale cetateanului german, insumeaza 4000 miliarde euro. Apoi economia germana este cea mai competitiva din lume, iar impozitele platite statului au atenuat pana acum falimentului statului german.

Dar statutul este stat, iar economia privata este… economie privata. Sunt notiuni complet diferite.

Europeanuul 26-09-2010 - 14:36

[quote=Paddy a scris]Datoriile Germaniei se ridica oficial la cca 1,8 bilioane Euro, inoficial la cca 6 bilioane..[/quote]

E adevarat ca Germania are o cifra mare in datorii (multe zerouri) dar nici cu veniturile ei nu imi este rusine…. http://www.deutschland.de/Deutschland_auf_einen_Blick.8+M52087573ab0.0.html

[quote=Paddy a scris]Germania este falimentara![/quote]

Stirea asta bomba, tot din presa de bulvard ai preluat-o, sau ai ajuns tu la aceasta concluzie in urma unor calcule…? La fel ca si alti membri, Germania se pregateste sa isi soluztioneze propriile deficiente structurale, Germania este departe de incapacitate de plata…

http://www.dbresearch.de/PROD/DBR_INTERNET_EN-PROD/PROD0000000000261984.pdf

[quote=Paddy a scris]Inevitabilul si proximul crash al monedei unice si al bond-urile unor state europene implica definitiv si finalul UE in forma actuala.[/quote]

Wishful thinking? Pina una alta economia UE creste, Euro creste, in timp ce fosta organizatie GUAM e pe butuci. Acum, RMoldva aspira sa adere la UE aspira (Radio Moscova face spume la gura…. 😉

YAAKOV 26-09-2010 - 15:07

Pupincuristule, tarile mari din UE le-au nimicit (in primul rand economic) pe tarile mici, in special pe cele foste comuniste.
Au profitat si americanii si englezii, dar si chinezii care si-au marit exporturile in zona noastra.
Frata este prea slaba pentru a prelua conducerea unui imperiu european, Germania si Italia sunt colonii industrializate ale Americii si nu au drept de decizie, Anglia nu vrea sa priceapa ca nu mai este un imperiu. Toata treaba pute a rahat. Sub umblela UE tarile mari din Vest si-au rezolvat (amanat) unele probleme interne (economice, legate de sistemul de pensii, etc) pe seama noastra. Au scapat si de concurenta creata de industriile din Est.
UE a fost edificata pe baza incorectitudinii si jafului. Asta nu se va uita in Est. O sa le-o platim vesticilor pentru saracia in care ne-au bagat. Ne vom da de partea rusilor sau oricarei altei puteri, cand se va ivi ocazia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult