Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Fotoreportaj (II) Bucureştiul meu în secolul XXI. Regele Carol I

Fotoreportaj (II) Bucureştiul meu în secolul XXI. Regele Carol I

scris de Ziua Veche
89 Afisari

Statuia ecvestră care îl înfăţişează pe Regele Carol I din faţa Palatului Regal din Bucureşti,  operă a sculptorului Florin Codre, a fost dezvelită luni seară, în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.


Statuia este construită în întregime din bronz, are o înălţime de 13 metri, din care şase metri reprezintă înălţimea soclului, şi reproduce modelul celei care îl reprezenta pe Regele Carol I şi care fusese creată de Ivan Mestrovici în 1939, la iniţiativa Regelui Carol al II-lea.

Vechiul monument a fost topit în 1948, iar bronzul a fost folosit pentru turnarea statuii lui Lenin.

{gallery}gallery/12/carol_I{/gallery}

0 comentariu

caramache 26-09-2010 - 22:47

Nelu caraula care tinea de sase Katzevenci la Trei coceni trimis la sanepizdizarea purtatorilor de microbi cu stele si virusi cu cruci, faradelegist ametitor vrajelist de minore minoritare, s-a dus la Bistritz sa vada daca nu cumva are norocul s-o mai ameteasca pe minora din Hermanstadt, acum majora din Darmstadt, cantandu-i la muiecrofon (saseste!), dansand oseneste pe cheleste, etc, etc.
Dar nu numai atat. Multilateralul ciocopledist Grosan declara ca a stat in fund de mirare si induiosare cand bunica sasoaica i-a aratat nepotelului ” cu degetul, câteva cuvinte în româneşte: „pâine”, „mici”, „halbă”…” !!!!
De unde si pana unde Grosane – „halba” este un cuvant romanesc? Are cumva radacina ietetemiologica in daco-romanul „halb jumate” sau in shekspireanul barzoiesc „faif ocloc la half trecute fix cu ciok”?
Minciuna grosolan grosana a tupeistului fara de limite Nelu eroticelu santinelu sanepidelu continua cu fariseica parerea de rau despre caderea in paragina a cimitirelor sasesti transilvane, dar nu sufla o vorba despre aducerea in stare de paragina a caselor seculare sasesti de catre membrii etniei tiganesti chiriasesti apropitaresti cu drepturi cetatenesti romanesti si evident europenesti.

martin 28-09-2010 - 20:21

„Ce păcat că i-am pierdut pe aceşti saşi care ne-au fost loiali întotdeauna şi de pe urma cărora n-au mai rămas, în paragină, decât cimitirele lor!…” si tiganii.

Caci despre ceea ce nu se vorbeste (cica CNSAS-ul cu asta s-ar ocupa) este ca intre 1972-1985 PCR-ul prin intermediul Securitatii a rulat un program condus de trei tigani celebri: bulibasa Cioaba, sociologul Nicolae Gheorghe si generalul de Securitate Sekeli. Acest program avea drept colonizarea cu tigani a teritoriului sasilor. Tiganii de Pretutindenea (fara buletin, fara pasaport) au fost colonizati in locul sasilor. La fel si in Banat. S-a distrus astfel o civilizatie. Barbaria a inlocuit civilizatia. Bastinasii au fost alungati. Asta se numeste genocid. Iar autorii genocidului au fost incununati cu lauri. Cioaba, varul lui Ion Iliescu a ajuns regele tiganilor si cavaler de Malta, Sekeli a murit inainte de 1989, iar Nicolae Gheorghe este astazi Fondatorul Natiunii Tiganesti, creatorul de catedre universitare tiganesti pe teritoriul Romaniei, autorul campaniei anti-romanesti, care a blagoslovit istoria Romaniei cu un nou capitol: sclavia tiganilor.

shanghai 28-09-2010 - 21:56

cand asterni asemenea tampenii esti beat de mult

caramache 29-09-2010 - 01:38

Pai tampeniile le-a scris pacatosul marturisitor grijit Ioan Grosan alias Nelu Santinelu si Nelu Sanepidu. Sa nu vii sa-mi spui ca nu i-ai lecturat opirilii seducatorului de minore minoritare, cu bocanci mirositori a apa de flori de mucegai si chipiu de maramu’ care-i acoppera pe unde nu-i.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult