Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Gunoiul din spatele doamnei Udrea

Gunoiul din spatele doamnei Udrea

scris de Ziua Veche
13 afisari

La cateva sute de metri de simbolul si emblema Romaniei, Palatul Parlamentului, gunoaiele si mirosurile pestilentiale se rasfata fara ca cei care vin in audienta la doamna Udrea sa le observe. Sunt prea preocupati de aprobarile cu care au venit la semnat si de cadourile care il vor multumi pe purtatorul de pix. In plus, un Q7 e bine etanasat si mirosul saraciei de pe strada nu are cum sa patrunda.

 

 

Mi-a venit hartie de la Fisc, ca au sa-mi dea niste bani. Decizia a fost data prin noiembrie anul trecut, dar plicul mi-a sosit abia saptamana trecuta. M-am dus la trezoreria Sectorului 5 sa-mi iau banii platiti in avans. Am ajuns, insa, prea tarziu pentru programul bugetar, adica pe la ora 14.00. M-am intors la masina parcata in Piata Constitutiei prin spatele blocurilor falnice din fata Casei Poporului.

Acolo unde sunt ministerele, cel de Finante si cel al Turismului, pe strada Apolodor. Numai ca pana sa ajungi la ministeriabili si la restaurantele de lux de pe Bulevardul Unirii trebuie sa traversezi cateva maidane, sa dai cu nasul de munti de gunoaie, sa vezi cateva cladiri de patrimoniu care stau sa cada pe tine si sa te uiti cu teama la o fosta centrala de cartier. Acum e dezafectata, cuib de maidanezi si aurolaci din care razbate un miros acru de urina si mizerie. Totul la cativa zeci de metri de intrarile si parcarile celor doua ministere. De locul in care clientii politici de prin tara vin s-o gratuleze pe doamna Udrea sau pe flegmaticul Vladescu.

{gallery}gallery/03/ministere{/gallery}

In parcare e forfota mare. Soferii se harjonesc intre ei, telefonele zbarnie, toata lumea e preocupata. Un oltean, dupa vorba, povesteste cum nu i s-a rezolvat inca problema pentru ca sefu’ a avut o intalnire cu ambasadorul si dupa aia a fost la Parlament, dar ca i s-a transmis sa stea fara grija. Dar omul pare destul de sigur pe el, chiar daca are in mana cateva pungi maricele de cadouri.

 

Cativa metri mai incolo, tot in fata intrarii de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului – un portofoliu banos condus chiar de influenta doamna Udrea – un ins sta relaxat intr-un Q7. E parcat in mijlocul strazii, dar cu avariile aprinse. E mult mai sigur pe el decat olteanul care face poteca in spatele Ministerului. Personaje ca acestea pot fi gasite oricand in furnicarul de lume care intra si iese din cele doua ministere. Dar pare ca pe nimeni nu intereseaza ca acolo, langa ei, in centrul Capitalei, langa restaurantele la care o cina costa cat o pensie, mormanele de gunoaie sufoca trecatorii si cladirile de patrimoniu.

0 comentariu

nik 04-10-2010 - 05:52

niciodata nu ai fost mare fotbalist in schimb esti arogant ai impresia ca toti sant prosti numai tu esti destept

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult