Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj La cersit in toale noi

La cersit in toale noi

scris de Ziua Veche
7 afisari

Canicula tine sub stapanire piateta din fata celebrei “Sagrada Familia”, una dintre minunile arhitectului Gaudi, nume care se confunda cu cel al Capitalei Catalaniei, Barcelona. Turistii veniti cu mic, cu mare, de prin toate cotloanele lumii, se organizeaza in ciorchini multicolori si nefiresc de galagiosi pe fierbinteala asta, care parca iti topeste dintii. Cu stoicism, se sta la coada pe mai multe randuri, pentru privilegiul de-a patrunde in catedrala dantelata, pe sub schele si macaralele care nu contenesc sa zumzaie, semn ca avem de-a face c-o tehnologie ultimul racnet, investitia facuta de edili necunoscand margini atunci cand e vorba de-o asemenea splendoare. Care trebuie neaparat sa stralucesca in negura timpului!


Vizavi, parcul secular iti da ghes inimii sa-i urmezi aleile si sa te lasi rasfatat de umbra tamaduitoare a oricaror tulburari calorice. Si ispitele nu se opresc aici! Terase racoroase, buticuri cu tot felul de nimicuri tentante! Impreuna cu Cristi, colegul alaturi de care am descins pe aceste meleaguri, ma prabusesc la baza unui copac cu o coroana cat parabolicele alea de pe vremuri. Mai mari decat roata carului! In asteptarea Andei, care a pus la lucru aparatul foto dotat cu-n “tun” imens. Abil, patrunde printre niste tanci care se harjonesc si iese din spatiul nostru vizual. Taman momentul sa savuram o tigara la “botul calului”. Pardon, al pomului.

Brusc, o voce care vine parca din ghenele iadului, ne indeamna intro rroma pitoreasca sa-i dam o papiroasa. Ca, de, suntem de-ai ei, “si io nu uit de unde am plecat!”. Hodoronc-tronc, pleosc! Autoarea panseului cu pricina este o piranda neaosa, cam trecuta, slaba si tucurie rau. Dar nu neaparat la piele, ca, de, asta e din neam, ci la straie. Daca n-ar fi glasuit puteai sa juri ca-i araboaica. Neagra din cap pana-n calcaie, c-o broboada la fel de cernita, ne explica ca “in toalele astea imi merge mai bine, lumea este mai darnica. E, viata te invata sa te deghizezi”.

Stupefiati de informatie, dar si de limbaj (de, femeie umblata-n lume), ne dam coate cand la orizont isi face aparitia parca sora geamana. Numai fusta, care de aceasta data are niste umbre maro inchis, o deosebeste de surata asezata pe bordura! “Hai c-a mers bine azi”, ii explica nou venita, zornaind o cutie de tabla, destul de plina. Soseste si Anda si-i facem un semn discret sa le traga-n poza pe femeile care, prinse in asa conversatie finantista, nu baga de seama stratagema noastra. Ne luam rucsacele si o “tundem” spre terasa la o Sangria, nu inainte de a primi o povata si mai naucitoare: “Nu va mai lasati lucrurile asa, fara paza, ca aici se fura rau. Zici ca sunt turisti si cand colo sunt praduitori”, au rasunat din spate vorbele cumpatate ale tigancii. Vezi bine, om al muncii, nu tepuitoare!

 

Articol aparut in numarul 22 al saptamanalului ziuaveche.ro

 

 

0 comentariu

alin TRANS 01-10-2010 - 15:09

DAOMNA CARE AI SCRIS ARTICOLUL DE MAI SUS.
CRED CA TREBUIE SA TE MAI INFORMEZI SI SA NU MAI AFIRMI CEVA IN NECUNOSTINTA DE CAUZA.
DECI PENSIILE PANA LA 100 RON NU SUNT IMPOZITATE DACA NU STIIAI ACEST LUCRU DAR DACA DEPASESC 100 RON SE IMPOZITEAZA CU 16%

d-nul Hriban 02-10-2010 - 06:45

Doamna sau domnisoara ziarista (daca sunteti cu adevarat ziarista !!!! ) va dau eu un raspuns de bun simt la ultima intrebare din primulfragment:,,imi explica si mie cineva ce se intampla…”! Da, va explic eu, stiintific! Daca nu sunteti maritata va trebui sa va maritati urgent deoarece vi s-au urcat ovulele la ceea ce unii au, adica la cap si daca sunteti maritata cred ca ar trebui sa divortati deoarece, parerea mea, sunteti la menopauza. Si inca ceva: nu simpatizez cu nici un partid si nici ni ling pe nimeni in locurile ascunse.

Roman Cristian 02-10-2010 - 06:50

Cand ajungi sa scrii tu,ziarist”…Cât despre programul politic de 100 de pagini, parcă nu era interesant pentru un om obişnuit ca mine…”inseamna ca nu ai ce cauta sa scartai pixul pe hartie!Mergi mai fatuca pe altundeva ca esti o ageamie!In plus,vezi ca poate mai gasesti ceva de pupat pe la Cotroceni,ca s-o fi saturat Clinton al nostru de Monicile ce le are deja!

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult