Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Nascut pe 3 martie. Iliescu vs P.G, proaspat ex-angajat

Nascut pe 3 martie. Iliescu vs P.G, proaspat ex-angajat

scris de Ziua Veche
8 afisari

 Paul s-a nascut in aceeasi zi cu Ion Iliescu, pe 3 martie. El implineste 46 de ani, Bunicuta, 80 de primaveri. Astazi, de ziua lui, m-a rugat sa il ajut sa mearga la administratia fiscala si la fortele de munca. Avea mai multe de facut si trebuia sa se miste repede. Astfel, am fost soferul lui pentru o zi. Daca ar fi mers la Paris la dezbatere ca Iliescu, ar fi luat avionul.

Care a fost programul de miercuri al fostului presedinte al Romaniei nu stiu, dar din cauza ca a trebuit sa fie prezent la dezbaterea din capitala Frantei, organizata de Partidul Socialist Francez, si-a sarbatorit ziua de nastere, marti, cu o zi mai devreme, la sediul din strada Atena unde admiratori si lideri de partid au venit sa-l felicite.

Am ajuns acasa la Paul la 8 dimineata. Fiind proaspat ex-angajat si-a permis sa doarma un pic mai mult. I-am urat “La multi ani!” si am baut impreuna o cafea la ibric. A fost disponibilizat acum o luna si nu avea o stare de spirit foarte buna. Mi-a povestit ca dupa ce a terminat liceul si pana in 1989, a lucrat, pe rand, ca postas, pompier in cadrul Ministerului Constuctiilor Industriale, unde a obtinut si o garsoniera ca locuinta de serviciu si ospatar la  UAAC (Unitate de Agrement, Alimentatie si Cazare) in strandul Toboc. Dupa ’90 a fost gestionar la o societate comerciala, sofer pe tir,  sef parc auto si la ultimul loc de munca, sofer. Mi-a aratat si diplomele de ospatar, pompier, dar si un premiu III obtinut la tenis de masa in cadrul Daciadei.

{gallery}gallery/03/gofrea{/gallery}

 La Somaj

Vrea sa-si bage dosarul de somaj si prima oprire a fost la Administratia Finantelor Publice. Aici a avut surpriza sa afle ca are datorii catre Stat de 900 de roni si i-au facut dosar de executare. Norocul lui ca a gasit un inspector fiscal care a observat ca e ziua lui azi si a fost mai ingaduitor. A dat o declaratie pe propria raspundere ca va plati taxele si a putut sa faca o cerere de eliberare a certificatului fiscal. Il ia intr-o saptamana. Pana atunci, am mers la Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca ca sa afle ce acte ii sunt necesare pentru dosar. “Sa nu patesc ca ala din reclama, de s-a dus cu roaba de hartii si acolo a aflat ca ii mai trebuia o chitanta”, mi-a zis Paul necajit ca dureaza asa mult cu obtinerea actelor.

Orele pranzului ne-au gasit prin Targul de masini de la Vitan, uitandu-ne dupa preturile masinilor. “Am ramas fara masina, ca era a firmei. Poate imi gasesc vreun harb, ca de altceva nu am bani. Nici pe aia nu-i am, dar iau imprumut cumva si ma fac taximetrist”, mi-a spus nu prea convins de cele afirmate. De altfel nu am zabovit mai mult de 20 de minute pe aici, preturile afisate pe masini fiind mult prea mari pentru bugetul lui.

Acasa nu mai are internet si a venit la mine sa isi caute ceva oferte de munca pe siteuri. A aplicat la cateva si intre timp i-a sunat telefonul, prima data de cand eram cu el. O ruda l-a sunat sa-i ureze sanatate. Pe Ion Iliescu cred ca l-au sunat mai multi. Pe blogul lui Adrian Nastase, prima postare, era mesajul de “La Multi Ani!” pentru „inteleptul politicii romanesti”.

Pe Paul l-am lasat in Cismigiu, unde s-a intalnit cu un prieten. Urma sa mearga acasa, pe urma, unde il astepta sotia.

Eu am venit in redactie, sa scriu… despre doi sarbatoriti pe 3 martie. La Multi Ani, Paul! 

0 comentariu

Europeanuul 26-09-2010 - 13:28

[quote=Paddy a scris]Informeaza-te inainte de a abera. Uniunea Europeana are sanse minimale de supravietuire:[/quote]

Pai tu cu parerile unor pensionari (senili) te prezinti? Perceptiile gresite despre UE ale fostului artist Vaclav Pavel sunt bine cunoscute. Slabutz…

CE va fi in masura sa revina complet la traiectoria de crestere anterioara crizei si sa-si consolideze potentialul pentru a obtine rezultate si mai bune. Talentul si creativitatea oamenilot, o baza industriala puternica si de inalta calitate, un sector prosper al serviciilor, un sector agricol solid si, o puternica traditie maritima, piata unica si moneda comuna, pozitia de cel mai mare bloc comercial din lume si de destinatia principala a investitiilor directe straine – se numara doar printre cateva din punctele forte ale UE.

De asemenea, institutile noastre democratice, atentia pe care o acordam coeziunii economice, sociale si teritoriale, pe respectul pe care il purtam mediului, pe diversitatea culturala, pe respectul pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati – sunt valori respectate in intreaga lume

Multe dintre statele membre ale UE se numara printre cele mai inovatoare si dezvoltate economii. Membrii UE au realizat ca au cele mai mari sanse de reusita daca actioneaza impreuna ca si o adevarata comunitate.

http://www.dbresearch.de/PROD/DBR_INTERNET_EN-PROD/PROD0000000000261040.pdf

http://www.dbresearch.de/PROD/DBR_INTERNET_EN-PROD/PROD0000000000261040.pdf

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult