Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Perla Banatului Montan-Crivaia 2016 (Galerie foto)

Perla Banatului Montan-Crivaia 2016 (Galerie foto)

scris de Doru Dragomir
55 afisari

Cunoscută ca destinație turistică de către reșițeni, timișoreni și arădeni înca din anii 1960, stațiunea Crivaia, județul Caraș Severin, s-a dezvoltat lent, dar continuu, urmare a construcției lacului de acumulare Gozna, în perioada anilor 1951-1953.
DSC_0438Beneficiind de un cadru natural de excepție – muntele Semenic, la circa 14 km, păduri de foioase și conifere, amplasată la înălțimea de 600-650 metri, lacul Gozna atrage, mai ales în ultimii ani, un mare număr de turiști-pe lîngă bănățeni și mulți turiși din sudul și nordul țării, dar și mulți turiști străini.
Chiar dacă nu este la nivel occidental, infrastructura turistică s-a modernizat în permanență, sunt hoteluri de diferite categorii, multe pensiuni moderne și cochete, construite cu fonduri private și europene, dar și multe case de vacanță.
Crivaia a devenit și destinație turistică de iarnă, grație construcției unui schilift modern chiar în apropierea lacului. Deci, nu mai este destinație exclusiv estivală, așa cum era până acum 4-5 ani. În plus, grație unui proiect comun cu CJ Timiș, pe Semenic s-a construit un schilift modern de 1,1 km.
Modernizarea drumului județean Văliug- Slatina – Timiș, grație accesării de către CJ Caraș Severin a fondurilor europene, scurtează pentru turiștii din sudul țării drumul cu peste 80 km, dar face posibil și accesul iubitorilor de natură și spre localitățile Gărîna, gazda Festivalului Internațional de Jazz, și Brebu Nou, pe un drum montan, pitoresc și de bună calitate.
Lacul de acumulare Gozna, construit pe cursul Bârzavei are suprafața de 66 ha, adâncimea maximă de 40 m, volum de 3 milioane mc și oferă, în cursul verii, cele mai bune condiții de practicare a înotului, chiar dacă uneori, spre sfârșit de sezon estival scade mult nivelul, acesta fiind în proprietate privată, utilizat și pentru producția de energie electrică.
Dacă acum 15-20 ani, lunile de vară nu prezentau dificultăți pentru automobiliștii care parcurgeau drumul de coastă de-a lungul lacului, acum se întîmplă să avem serioase ambuteiaje, mai ales la sfârșit de săptămână, fapt ce dovedește și gradul mare de atracție a acestui lac.
În rest, câteva fotografii care vorbesc de la sine despre frumusețea acestei zone turistice.

DSC_0735 DSC_0143 DSC_0241 DSC_0244 (3) DSC_0399 DSC_0435 (2) DSC_0627

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult