Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Să fi fost Ţepeş primar!…

Să fi fost Ţepeş primar!…

scris de Teodor Seran
2 afisari

O „zestre” de 3000 de câini fără stăpân este oferită de actualul primar al Târgoviştei, Gabriel Boriga, târgoviştenilor! Considerat o mare speranţă a PD-L în urmă cu cinci ani, acesta a deziluzionat profund prin prestaţia ineficientă, desfăşurată în fruntea Primăriei. Promisiunile mincinoase s-au spart repede, ca baloanele de săpun, primarul dându-şi pe faţă incompetenţa. Oraşul arată ca un maidan jegos, pe care „ zburdă” peste 3000 de câini fără stăpân, înfometaţi şi agresivi.

Cetatea Tărgoviştei este asediată zilnic, de peste 3000 de câini fără stăpân, care îngrădesc seară de seară circulaţia locuitorilor prin oraş, punându-le în pericol integritatea corporală. La fiecare 2-3 blocuri se află o haită de câini „agresivi. Există zone în oraş în care, aşa cum spun locuitorii, „doar să fi nebun, ca să ai curaj să treci seara pe acolo!” Dacă din necesitate rămâi peste program într-o instituţie publică pâna la orele înserării nu mai există posibilitatea de a părăsi imobilul până a doua zi dimineaţă! Primarul Gabriel Boriga, rupt total de realităţile oraşului, nu aude şi nu vede nimic! Iese „la rampă”, doar atunci când se cheltuiesc banii publici şi apare o posibilă „ciupire”, a unor or comisioane grase. Aşa cum a fost desfăşurarea între 7 şi 9 septembrie a „ Zilelor Oraşului Tărgovişte ”. Zâmbitor şi plin de vervă, primarul a apărut pe ecranele televiziunilor locale pentru a prezenta „ excepţionalul program” pregătit pentru „bine- dipunerea” locuitorilor oraşului. Ca şi cum, peste tot în oraş, este mai frumos, mai bine şi mai curat chiar decât în Rai! În acest ultim week-end au avut loc pe platoul central concerte susţinute de formaţii cunoscute, care au ţinut până târziu în noapte. S-a întrebat oare Gabriel Boriga cum vor ajunge în siguranţă acasă, în cartierele întunecate, sutele de tineri participanţi la concerte? În condiţiile în care oraşul „colcăie” de câini?

primarul-G.Boriga

Primarul-G.Boriga

Municipiul Târgovişte dispune de un adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 90 de capete. Cu toate că în oraş există peste 3000 de câini, care patrulează prin toate cartierele, primarul declară: ” Nu sunt necesare mai multe adăposturi! De altfel, din reclamaţiile primite la sediul Direcţiei de Salubritate s-a înregistrat un număr de 30 de cazuri de cetăţeni muşcaţi de câini! ” Minciuna este „ o gogoaşă umflată” , numarul celor muşcaţi de câini fiind de douăzeci de ori mai mare! Personalul angajat în cadrul compartimentului câinilor fără stăpân cuprinde un şef, doi hingheri şi un îngrijitor! Un adevărat „ pluton de elită” pentru desfăşurarea luptei cu javrele aflate pe maidanele Târgoviştei! Primarul Gabriel Boriga declară că în anul 2013 au fost sterilizaţi un număr de 592 de câini fără stăpân. Respectiv, a şasea parte din numărul celor care băntuiesc oraşul, agresivi şi înfometaţi. Aceasta înseamnă că în jur de 2500 câini sunt liberi şi ai nimănui şi că doar 600 au fost prinşi şi sterilizaţi-dacă au fost sterilizaţi!-, după care au fost din nou eliberaţi în spaţiul public! Ce să faci cu doar doi hingheri în faţa sutelor de haite din oraş?

Cam aşa stau lucrurile prin provincie şi cam aşa se prezintă situaţia în toată ţara! Nu doar locuitorii Capitalei au de suferit datorită câinilor fără stăpân ci şi locuitorii din toate celelalte oraşe ale României! Numitorul comun este uşor de găsit: indiferenţa, incompetenţa, aroganţa, ipocrizia şi nesimţirea aleşilor locali! În fruntea listei se situează actualul primar al Târgoviştei, Gabriel Boriga, care portă zâmbitor” la butonieră” incompetenţa managerială şi minciuna. Întrebare este: de ce nu a aplicat primarul niciodată, in cei cinci ani de mandat, prevederile Legii nr. 227/2002, aflată in vigoare, pentru a scapa oraşul de câini? Nu se cuvine oare ca primarul Târgoviştei- ca şi cel al Capitalei, de altfel!- să răspundă penal pentru nerespectarea legii?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult