Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Scandal la PNTCD. Avem partid, dar n-avem budă (Galerie FOTO-VIDEO)

Scandal la PNTCD. Avem partid, dar n-avem budă (Galerie FOTO-VIDEO)

scris de Cristian Vultureanu
39 afisari

25 februarie 2012. Orele 11,30. Scandal la sediul central al PNTCD din Piata C.A. Rosetti. Doua sedinte convocate in acelasi timp : una de catre Vasile Lupu, iar alta de catre Aurelian Pavelescu, respectiv Biroul National de Conducere si Comitetul National de Conducere.

Vasile Lupu si Aurelian Pavelescu

Contestatia : Pavelescu contesta presedintia lui Lupu la PNTCD in urma congresului din 17 septembrie, 2011, iar Vasile Lupu si ai sai contesta « legitimitatea » in functia de presedinte a lui Aurelian Pavescu. Acesta, in urma congresului din septembrie 2011, s-a folosit de imaginea lui Vasile Lupu si a castigat in instanta procesele impotriva lui Victor Ciorbea. A organizat si a aranjat un congres care nu a fost inregistrat niciodata in instanta, deoarece Pavelescu, obisnuit fiind, in periplul sau politic, a utilizat imaginea lui Lupu pentru a atrage simpatia membrilor si a traficat si a ascuns acte, uitand sa le depuna la tribunal.
Orele 12,00. In sala de consiliu, unde erau adunati toti vicepresedintii cu presedinte Vasile Lupu in frunte, intra si vicepresedintele Aurelian Pavelescu, care invita toata suflarea sa se mute la restaurantul de vis-a-vis, unde el « negociase » un pret pentru adunare, deoarece in sediul istoric al Partidului National Taranist Crestin Democrat se inregistrau cu zece grade mai putin decat cele 12 de afara. De ce ?! Pentru ca dintr-o ratiune economica, Aurelian Pavelescu a dispus intreruperea centralei termice, fara a goli circuitul central de apa. Astfel, caloriferele de fonta de o suta de ani, din sediul istoric al Partidului au explodat de-a dreptul. Fara posibilitate de incalzire, cu mari gauri in ele. Prin urmare presedintele Vasile Lupu dispune intrunirea si discutiile nu la restaurant, la caldurica, ci in sediul istoric.
Toata lumea se plimba cu scaunele in sala centrala a sediului taranistilor.

Incepe sedinta. Actul I, curat Caragiale

Scandal la PNTCD

Peroratia si motivatiile pentru a ramane in functia de presedinte ale lui Pavelescu uimesc adunarea si o anima, in ciuda frigului groaznic din incapere. Avem imaginea hilara a unor campioni lansati pe pista, care la detunatura pistolului ies p-alaturea pe campuri. Pavelescu se insufleteste. Da afara, se apostrofeaza. Vine randul lui Vasile Lupu. Blajin, calm, impaciuitor, in spiritul crestin-democrat. Este dispus sa se dea la o parte. Niste ametiti si recent imbracati, printre altele jucatori de alba-neagra, din galeria lui Pavelescu il intrerup pe Vasile Lupu. Acesta, calm, incheie orice replica, cu marturisirea sincera ca este dispus oricand sa se retraga din functie pentru binele partidului. In ciuda protestelor, Pavelescu jubileaza. Dupa doua confruntari, Vasile Lupu decide sa se retraga si sa isi vada mai bine de ale sale. Pavelescu taie si spanzura. Invita pe toti ai lui in sala de consiliu unde montase niste radiatoare pentru a cladi planuri din cutite si pahare. Membrii voluntari, ca pe vremuri la PCR sau UTC, cu un singur leader.
Niste tristi amarati, batrani, epuizati de anii de puscarie si tranzitie stau in sala mare inghetata si paralizati de manie nerefulata, se intreaba ce mai pot face pentru visul care le-a ingropat tineretea si viata : PNTCD?! Acum diriguit de un hibrid neocomunist si oportunist, Aurelian Pavelescu. Unii cu bastoane, cocarjati de ani si de batai in puscarii privesc inlemniti cu lacrimi in ochi. Altii mai tinerei, in varsta de 70 sau 65 de ani isi smulg parul din cap si se intreaba ce se mai poate face. Cativa adolescenti – 30, 40, cazuti in isterie, il implora pe Vasile Lupu sa nu plece si sa ramana sa lupte.

Asa a fost ziua de 25 februarie 2012 in istoria PNTCD.

Lupu si Pavelescu

Cu schisma de varste si de viziune. Cu oportunisti la putere si cu cei care au luptat pentru adevaratele idealuri pentru care s-a murit pe capete, in puscariile comuniste si in deportare, inlaturati, blamati si intristati.
Comunismul a invins astazi la PNTCD in persoana lui Pavelescu. Desantarea demagogica si lipsa de clarviziune a destramat partidul istoric pentru care au murit si s-au jertfit oameni ca Iuliu Maniu, Coposu, Mihalache.
Depasiti de situatie, cei scosi afara din ecuatie se gandesc ca vor trebui sa paraseasca sediul unde mari oameni politici au dat directia acestei tari si cu mare mahnire ca ei nu pot face nimic in fata poltronului si demagogului, nou produs al unei societati etni-comuniste cum este actulalul, autointitulat, presedinte al PNTCD, Arelian Pavelescu, avocat fara procese, lansat in cariere politice de catre neo-comunsti, esuat intr-un divers periplu prin partide.

Lucian Orasel, Primvicepresedinte, PNTCD : «CNC a fost azi ca o lovitura de stat. Cel care l-a determinat pe dl. Lupu sa isi prezinte demisia a fost dupa spusele domniei sale, dl Milut, care cu doua zile inainte,cand dl Lupu se afla inca la Iasi, a promis ca imediat ce ajunge acesta la Bucuresti, vineri 24 februarie, vor discuta a doua zi dimineata situatia partidului. D-l Milut promisese sprijinul si sustinerea sa imediata. In dimineata respectiva d-l Milut si-a retras sprijinul promis. Prin urmare la sedinta, dl. Lupu, suparat, desi avea majoritatea intrunita pentru sustinerea la presedintia partidului, si-a prezentat demisia , nu inainte de a explica in detaliu motivele pentru care se retrage. Intre acestea s-au aflat inselatoria pe care dl. Lupu o pretinde ca au intreprins-o dl. Pavelescu si dl. Milut, impotriva sa. Astel, dl. Lupu si-a prezentat demisia din toate functiile detinute in partid. La adunare a participat Presedintele Senatului PNTCD, dl. Nicolae Dascalu, fost detinut politic, caruia utecistul fruntas, Pavelescu nu i-a permis sa ia cuvantul
Vasile Lupu : « Asiguram toti membrii ca nu fac orice declaratie, pentru a nu pune in pericol situatia partidului cu polemici sterile. Raman inca membru al partidului. Daca tara ne vrea, ne va gasi ! »

20 comentarii

Pkly 26-02-2012 - 06:05

CE TRIADA ? Vasile Lupu,Aurelian Pavelescu si Victor Ciorbea,in prezent toti avocati,se acuza-n parte care,,din ei”a fost mai comunist !
Dl Ciorbea spune-si o repeta de cate ori are ocazia-ca nu a fost membru de partid…insa a fost judecator si procuror in regimul comunist !
Cat despre dl Pavelesu…fost membru PNL,Partidul Dreapta Nationala,PD,PIN,Liber cugetator iar acum sef la PNTcd !

प्रिंस Parpanghel Carpathians 26-02-2012 - 12:04

Am senzatia ca totusi dl. Vultureanu .autorul articolului are o doza mare de dreptate in continutul de mai sus . Dar a gresit complect titlul : Avem …BUDA, dar nu mai avem …partid ! Si voi incerca sa motivez pct. personal ! In aceasta buda ordinara s-au inclestat cei trei kkti.care au mostenit doar murdaria si scursoarea acestui decedat partid pool itic! Caci partidele istorice au scufundat Romania in toate momentele grave !Astia ,nu au pregetat sa traga cu tunurile si mitralierele impotriva POPORULUI ! TRAGEM apa ! Scursorile vor sa revina in barca gunoiului porto.kakaliu!

Beeausânge Desecure 26-02-2012 - 14:05

Borâtu’ de Parpanghel este-o niscai securea care demonstra în ’90 cã la PNT sunt droguri, iar la PNL se tipãresc dolari… Dacã nu i-am gâtuit la „rivolutie”, acum îi suportãm pârtzurile de la mici si bere. Sã le facã kioru’ numai pensii de 5-600 de lei ca sã nu mai le ajungã de-asemenea fumigene bolsevice!!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 26-02-2012 - 14:48

Pentru Beeausange Desecure : VITEAZUleeh, lassa o adresa ! Si i-ti VOI ,livra la …domiciliu ! Chiar proaspat ,stors si filtrat (Eventual ,chiar Centrifugat) si cu specificatia de grupa sanguina ! Garantat 100% Natural extras din TAMP oane aseptice din Zona 1 ZABRAUTI , Cartier…

Andrei 28-02-2012 - 13:59

Nu stim daca e el ,(chiar am serioase indoieli ),cel ce incerrca sa demonstreze existenta drogurilor DAR STIM IN MOD SIGUR CA ORDINUL A FOST DAT probabil DE DOMNU ILIESCU PRESEDINTELE USL….

ghinea tiberiu 26-02-2012 - 14:10

pntcd,care pntcd!? taranistii lui maniu sau coposu au murit in inchisorile comuniste,a ramas doar spiritul,actualmente pntcd este contestat din toate partile,sapat,subminat de okulta postcomunista care se perpetueaza acum in romania anilor2012,este interesul ca pntcd sa nu mai existe sa se metamorfozeze eventual intr-o miscare populare la gramada cu pdl,unpr,png,asa jignire nu s-a mai intalnit,omul destructiv deocamdata este pavelescu pt ca acesta a batut deja palma cu basescu,ce se poate face ?un pas inapoi si redefinirea partidului cu membrii fideli care mai exista,iar eventualii agenti conturbatori dati afara fara drept de apel

Ciu Huhu 26-02-2012 - 18:41

A ajuns de risul lumii ”PNTCD”-eul asta al lui Basescu!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 26-02-2012 - 18:50

Chow-hu ai ocazia sa-ti dovedesti pe deplin utilitatea pe deplin meritata! Pe post de WC public la astia desh spun tzaranisti ! Vezi ca majoritatea au DIAREEA, iar despre Ciorbea circula zvonul ca da din copita ,dupa ushurare!

Ciu Huhu 26-02-2012 - 18:55

Tot prost ai ramas, te-as bana daca as fi cenzorul forumului!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 26-02-2012 - 19:03

Ai toate sansele sa ajungi cenzor si sa …bana nezi, la criza asta de curnalisti, da raici trebuie ..musai sa prezinti diploma de 8 clase macar, nu tine ca la scoala de subofiteri de militie , unde ai incercat pe baza de declaratie! Nici ca trenu chow-hu cu 2 classE!

Ciu Hu 26-02-2012 - 22:13

Tu nu esti medic, cum pretinzi, eu am cu adevarat un master in psihologie!
Postarile tale spun ca esti un agramat.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 26-02-2012 - 22:24

Chow-hu , puiule sa sti ca la Psihiatrie in medie exista cel putin cate un Napoleon, dar daca tu ai un masterat in psihologie eu fac un sepuku in public !Dolbi, ai intrecut orice masura cu cele 4 classE!

tomi 27-02-2012 - 00:38

CIU CIU nebunu, tu ai crezut ca daca trebuie sa te prezinti de trei ori pe saptamina la psiholog inseamna ca a avea masterat in psihologie? Mai ciocioflete,termina mai intii cele 8 clase primare,apoi de obicei se cere si patru ani de liceu si mai apoi putem vorbi si de studii superioare,insa cu problemele tale psihiatrice nu vad ca te vor lasa nici la liceu.
tomi

bula 28-02-2012 - 11:50

io remarc ca trebuie sa fiti doi ca sa ajungeti la nivelul lui Huhu!

Fanel Stefan 26-02-2012 - 20:14

PAVELESCULE UTC ISTULE IA MANA DE PE PNTCD NU MERITI TE-AI INHAITAT CU BASESCU SI OBLOJIT DE UNGUREANU VEI RAMANE IN MOCIRLA ISTORIE A PNTCD

cristi 28-02-2012 - 09:40

Acest material este o minciuna! De ce nu s-a postat si discursul lui Pavelescu? Pavelescu s-a lupat in instanta pt partid. Avea 2-3 procese pe saptamana, in timp ce Lupu statea la Iasi. Pavelescu a strans semnaturi si le-a depus la tribunal. El plateste sute de milioane pe luna ca sa intretina sediul. Toate organizatiile sunt de partea lui Pavelescu, in special tinerii. Sa va fie rusine ca a-ti postat asa ceva! D-na Mihaela pana unde poate duce nesimtirea? Pavelescu v-a adus in partid si dv. il calomiati.

andreea 28-02-2012 - 09:33

Acest material este o minciuna! Am fost acolo la CNC. De ce nu s-a postat si discursul lui Pavelescu? Pavelescu s-a in instanta. Avea 2-3 procese pe saptamana in timp ce Lupu statea la Iasi. Pavelescu a depus semnaturile si a reinregistrat partidul. Pavelescu plateste sute de milioane sa tina sediul. Toate organizatiile il sustin pe Pavelescu, in special tinerii. Sa va fie rusine d-na Mihaela ca ati postat asemenea minciuni, mai ales ca Pavelescu v-a adus in partid.

ANDREI 28-02-2012 - 14:07

Ati abandonat idealurile”Seniorului” ,va facut Iliescu praf ,va mincati ca ,ciinii….!

Nu va mai reveniti ,sa fiti in prima linie in lupta impotriva mentalitatii iliesciene ce a invadat tara ,a asimilat PNl ul.Corneliu Coposu lacrimeaza !

Sula, cu care-l impungea in coaste, pe domnu Iliescu o folositi intre voi ….Rusine !

Abandonati lupta oarba ,tema ce va fost transmisa prin hipnoza de domnu Iliescu si veniti sa-i punem „sula-n coaste inc-o data „caci se ascunde in USL ,proaspatul sau partid politic..

Daca-o tineti asa ,va castreaza,asimileaza ,integreaza si pe dvs ca pe liberali …Corneliu Coposu n-ar fi acceptat asa ceva niciodata !

urbos 28-02-2012 - 14:13

Si astora le porti de grija ma …………….? Ai tupeu vierme ca iesind dintre hemoroizii unui secrist ca Basescu, sa vorbesti despre Coposu ma blestematule?

ANDREI 28-02-2012 - 18:00

Tu esti sanatos?

Cine te-a promovat ?

Cred ca si seful tau e la fel de ,destoinic !.Te apreciaza?

Daca ai si o diploma ce atesta pregatirea ta in „arma inteligentei „…ma declar „invins”

Tu nici nu poti intimida pe cineva si prin urmare sa-l manipulezi nici atit Aceasta impotenta cerebrala ,cronica a ta (izvoarele spun c-ar fi cronica ,eu personal credeam ca e ceva viral ,deci trecator ) provoaca violenta verbala ,injuriile ….la adresa celorlatii forumisti…,Esti slab,n-ai nici judecata ,in schmb suferi de o apatie a trupului datorata degradarii sufletului tau.Esti cunoscut ca un maestru absolut de a trece de la o sclavie la alta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult