Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Suntem ascultaţi de SRI prin Vodafone?

Suntem ascultaţi de SRI prin Vodafone?

scris de Teodor Seran
41 afisari

Că unora dintre semenii noştrii le sunt ascultate convorbirile, este un fapt de notorietate. Când se întâmplă ca acest lucru să fie mult prea evident, este firesc să ne punem întrebarea dacă viaţa noastră care nu este publică, poate fi manipulată prin deţinerea unor informaţii strict personale. O întâmplare banală naşte un semn de întrebare asupra activităţii unei companii telefonice de prestigiu.

Suntem ascultaţi de SRI prin Vodafone...Pe data de 18 aprilie 2011, la orele dimineţii am achiziţionat de la un shop Vodafone o cartelă telefonică cu numărul de utilizare 0737-062630. Pe parcursul zilei am efectuat mai multe convorbiri telefonice, intrând în legătură cu persoane din mai multe domenii. Toate aceste convorbiri au fost efectuate sub efectul puternicei impresii că firma de telefonie mobilă Vodafone îmi asigură confidenţialitatea acestora.

În jurul orelor 19.00 am primit însă un mesaj din partea acestei firme, prin care eram anunţat că accesul la reţeaua Vodafone a fost blocat, din cauza faptului că serviciile firmei sunt destinate exclusiv pentru nevoi proprii şi nu cu scopul de a obţine profit. Iată conţinutul integral al acestui mesaj halucinant : „Accesul la reţeaua Vodafone a fost blocat. Serviciile Vodafone sunt destinate utilizării exclusiv pentru nevoi proprii şi nu cu scopul de a obţine profit.” ?!? Cu alte cuvinte, firma Vodafone a constatat că utilizez serviciile sale în scopul de a obţine profit şi nu pentru nevoi proprii, în consecinţă blocând accesul la acestea! Rezultă de aici, faptul că CINEVA de la Vodafone mi-a ascultat convorbirile şi a constatat că eu utilizam serviciile furnizate pentru a obţine profit! Altfel de unde ar fi ştiut că le utilizez pentru obţinerea unui profit dacă nu ar fi ascultat aceste convorbiri?

În realitate, nu m-am preocupat să obţin niciun profit din convorbirile mele, ci pur şi simplu am comunicat cu diverse persoane publice sau particulare. Ceea ce este însă halucinant, este faptul că s-au ascultat aceste convorbiri, încălcându-se prevederile constituţionale şi păşindu-se automat pe tărâm penal.

Pentru a debloca telefonul m-am adresat operatorului de serviciu de la Vodafone, domnul Bogdan Drăgan, care mi-a explicat că de fapt ar fi de vină un anumit calculator, care aşa ar fi interpretat el că eu mă ocup de obţinerea unui profit şi nu de nevoile proprii. Deoarece această situaţie este fără precedent şi în esenţa ei extrem de periculoasă pentru libertatea de exprimare a cetăţeanului, solicit companiei Vodafone să emită un comunicat de presă în care să explice cu argumente pertinente apariţia acestui mesaj, care dovedeşte că toate convorbirile mele din data de 18 aprilie 2011, au fost ascultate.

Solicit companiei să precizeze dacă există un protocol de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii, pentru ascultarea telefoanelor unor jurnalişti. Menţionez că în convorbirile purtate pe data de 18 aprilie 2011 cu anumite persoane mi-am declinat identitatea şi profesiunea. De asemenea solicit companiei Vodafone, adresarea unor scuze publice pentru intervalul de timp –  circa o oră! – în care accesul meu ca utilizator la reţea a fost blocat. Păstrez pe telefon ca probă mesajul primit. Întâmplarea lasă în urmă o întrebare: în ce scop ne sunt ascultate telefoanele?

16 comentarii

Paul Tibbets 19-04-2011 - 13:15

What ?!?!
Cum adica sa fie utilizata pentru nevoi proprii si nu pentru profit ?!
Adica ce, oamenii de afaceri nu pot utiliza reteaua Vodafone ?

Zau daca mai inteleg ceva…. Astept cu nerabdare comunicatul Vodafone.
Nu poate fi adevarat, e incredibil ce am citit !!! Sper ca e o neintelegere undeva, trebuei sa fie o neintelegere, nu ? 😕

Arhimede 19-04-2011 - 19:50

Mesajul este halucinant!

Dar…

Nici cu RDS nu mi-e ruşine.
Nu aţi păţit nici odată să aveţi nişte ecouri când vorbiţi în reţeaua RDS?
Ghiciţi de unde vin?

Mihai 19-04-2011 - 20:06

Păi măi dragă reţea Vodafone, că altfel nu poci să-ţi zic, dacă toţi oamenii de afaceri care-şi folosesc telefoanele în scopuri de business şi-ar anula abonamentele pentru că tu, măi dragă Vodafone nu poţi fi utilizată pentru profit, cred că în secunda doi ajungi la, pardon de expresie, sapă de lemn! Asta una. Doi: De unde ştii tu, măi dragă reţea Vodafone, pentru ce-şi utilizează oamenii telefoanele? Sau te transformaşi în noua cooperativă Ochiul şi timpanul?

Ciu Huhu 19-04-2011 - 20:41

Ma intreb cite milioane de euro (din banii poporului, ai tari) primeste Vodafone de la serviciile secrete ale lui Basescu, anual, pentru ascultarea convorbirilor romanilor!

Timotei 22-04-2011 - 14:21

TAMPITULEEE, OHOHO CE BOU ESTI ca celularul nu e telefon, pai nu are camera foto si mesagerie si calendar si jocuri?

Ciu Huhu 23-04-2011 - 14:34

Securistule portcaliu-basist, lasa diversiunea!

Viorica Ianc 20-04-2011 - 05:09

Nu numai dumneavoastra sunteti ascultat. Si nu numai in Romania. Stiu ca telefonul uneori imi este ascultat si nu am importanta unui ziarist. Si nu locuiesc in tara. Si nu de serviciile romanesti.
Este o realitate pe care o accept de multi ani in anonimitate.Credeti ca numai telefonul se asculta ?

digital 20-04-2011 - 07:59

pentru miratii care se mira:nenicilor voi pe ce lume traiti??!!!

Bibi 20-04-2011 - 08:03

Toate telefoanele sunt ascultate oameni buni !! si Orange si Vodafone ,Cosmote,RDS,Romtelecom !! Toate ,toate ,toate ! Ii intereseaza pe securistii de model nou ce discuti cu nevasta ,copilul, amanta sau colegii de serviciu si cu prietenii .Chiar si acest comentariu este innregistrat de securisti !! Eu cand incep o convorbire cu cineva prima oara injur si i-mi bag picioarele in urechile lor ! Asa ca sa stie si ei ca stiu ca-s ascultat !

digital 20-04-2011 - 08:12

sunt cretini destui care chiar n-au nimic impotriva sa fie ascultati,chiar se simt vedete!din cauza dobitocilor avem tara si lumea pe care o traim,pt ca ei zic ca n-au nimic de ascuns!
idiotii dreaq!!

codul x 20-04-2011 - 08:04

se poate asculta si prin statiile de emisie-receptie , cine are asa ceva bai fraierilor,de la firma care are frecventa data legal,pentru ca si acolo au aparat de fixare a frecventei intre x si y ,ma refer la lungimea de unda

digital 20-04-2011 - 10:32

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_autoritatea_nationala_administrare_reglementare_comunicatii_22_2009.php

pt.codu lui pix.

tu ai impresia ca e ca pe forumul de comentarii?!mai citeste si dupa aia dai cu presupusul!!!

BROSKOIU 22-04-2011 - 07:37

Atat timp cat noi permitem, „Ei” vor ajunge sa ne bage si degetul in dos … este foarte simplu, e vorba de atitudine, NU mai folositi serviciile lor, nu mai mancati otravurile lor …. s.a.m.d.p. 🙂

Andra 22-04-2011 - 11:29

ce va mai mira nu pot sa inteleg. atata timp cat nu ai nimic de ascuns,live your life,nu mai sta sa te gandesti la cei care asculta. ce nu inteleg eu este partea cu profitul si cu nevoile proprii… adica,eu,daca am telefon,trebuie sa il folosesc doar pt nevoile proprii? sa-mi defineasca si mie cineva nevoile proprii si profitul..ca nu inteleg. ce idioti. cat despre partea cu ascultatul,pot da ei legi peste legi,nimic nu mai este confidential in ziua de azi. deranjant sau nu,ce putem face?daca ne opunem,nu va tine nimeni cont de asta. in anglia zboara elicoptere non stop deasupra londrei si filmeaza orasul,CCTV-urile impanzesc capitala,filmand tot ce misca,si cate si mai cate.asa ca noi inca o ducem bine..daca pot sa ma exprim asa…

IMEI 22-04-2011 - 14:49

Mestere, degeaba iti schimbi cartela telefonica si nu iti spui numele. Daca nu iti schimbi si telefonul, secureii stiu cine esti.

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Equipment_Identity

Afacerile se discuta intre patru ochi si fara telefoane sau alte scule prin apropiere.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS