Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Vești bune de pe autostrada Lugoj Deva. Fotoreportaj , martie 2017

Vești bune de pe autostrada Lugoj Deva. Fotoreportaj , martie 2017

scris de Doru Dragomir
138 afisari

Cred că nu greșesc afirmînd că mulți automobiliști români, inclusiv eu, am asteptat cu nerăbdare reluarea lucrărilor , după 3 luni de iarnă, parțial geroasă, la autostrada Lugoj –Deva.

Lot 2, nou km 27,6

Am avut alegeri parlamentare, schimbare de guvern și miniștri, dar și o iarnă geroasă, rezultatul este reluarea timidă , a lucrărilor de construcție pe cele trei loturi ale A1 Lugoj- Deva.
Deplasarea de ieri s-a meritat din plin, avem veși bune și dătătoare de speranțe de pe toate cele trei loturi.
Am parcurs , la cîteva zile de la darea în funcțiune, tronsonul de 15 km al lotului 2, Traian Vuia- Margina, pe un asfalt de foarte bună calitate și maximă siguranță, lot care completează la peste 160km , autostrada de la Nădlac la Margina. Pe de altă parte, ptr cei care circulă de la Timișoara la Margina, parcurg acest traseu în cca o oră, față de 2 ore cît dura drumul pe vechiile drumri naționale, prin Lugoj.
În continuare, pe lotul 2 se așteaptă licitația ptr eco tunelurile depe tronsonul Margina – Holdea./ jud Hunedoara/,lot de 10 km, pe care constructorul are lucrări avansate , spre zona Zorani./ km 45- 48/
Pe lotul 3 , finalizat încă de anul trecut în proporție de 70%, constructorul s-a concentrat pe montarea zidurilor antizgomot, fiind finalizati pe mai mulți km, s-a turnat suprabetonarea pe calea spre Deva a podului peste Mureș, iar în prezent se toarnă suprabetonarea pe podul metalic peste calea ferată dublă Arad- Deva, de la nodul ILIA. Firmele de electricieni lucrează la montarea stîlpilor de iluminat public/ parcări și poduri/ dar și la iluminatul ecoductului de 70 m de la km58,7.

Terasamente km 91, lot 4

Ecoduct la Șerpărie, lot 4

Pasaj Rovina, lot 4

Suprabetonare pod cale ferată nod Ilia , lot 3

Pereți antizgomot .zona Lăpugiu- Ohaba, lot 3

Lucrări parcare km. 59.5 lot 3

Lucrări iluminat ecoduct lot 3

Capăt lot 2 la nodul Margina

Se lucrează de asemeni la parcările de la km 59,7/ stînga și dreapta/
Ca lucrări cu un mare volum de umpluturi avem cele de la podul peste calea ferată Lugoj Ilia/ nodul Dobra –Grind/ darși i umpluturile de la nodul Ilia, între podul de cale fertă și cel rutier peste Dn 7.
Cred că odată cu venirea primăverii, și implicit a vremii mai calde, constructorul va începe turnarea asfaltului de uzură, pe circa 15km.
În sfîrșit , pe lotul 4 avem de doua zile marea bucurie a eliberării avizelor de mediu și de construire pe sectoarele C și D, de circa 10km, de la Brănișca la Șoimuș, avize așteptate din martie 2016.
Reprezentanții constructorului , cu care am discutat, au avut o abordare de maxim entuziasm a lucrărilor, au venit cu peste 400 persoane- ingineri, tehnicieni, mecanici utilalaje, au reluat lucrările în forța- la km 86, drumul spre Rovina, la km 99/Șoimuș/ se lucrează la decopertarea pilonilor forați, pentru pregătirea cofrajelor ptr supratraversara DN peste Mureș și, în continuare, spre Deva.
Pe acest tronson vom avea lucrări de mare spectacol- trei viaducte, unul la Brănișca și 2 la Soimuș, unde autostrada va avea traseu amonte de localitatea Șoimuș, sus pe deal, coborînd apoi pe valea Mureșului.

Primăvara și vara 2017 va prezenta lucrări- și implicit imagini foto interesante, pe care la aștept cu nerăbdare. Neoficial, constructorul afirmă că dorește finalizarea lucrărilor pînă la finele lui 2017, lucru pe care și eu îl cred absolut posibil.
Rămâne să avem, în curînd vești, cum am mai spus, despre tunelurile de pe lotul 2, și să nu uităm, se circulă în prezent, deja bară la bară, pe un drum national meandrat,/ Margina – Ohaba/ pe traseul pe care se circula acum 150 de ani cu poștalionul și căruța.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult