Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Vine iarna și pe autostrada Lugoj –Deva (Fotoreportaj)

Vine iarna și pe autostrada Lugoj –Deva (Fotoreportaj)

scris de Doru Dragomir
4.462 Afisari

Am parcurs zilele trecute, probabil pentru penultima dată în acest an, șantierul autostrăzii Lugoj -Deva, sperând că voi relata despre multe lucrări în fază finală.

Giratoriu nod Ilia lot 3

Giratoriu nod Ilia lot 3

Din păcate, dorinţele de mulți kilometri noi transmise lui Moș Crăciun de către șoferi, nu au fost ascultate de către triunghiul magic- beneficiar, consultant, constructor, astfel că bucuria unor noi tronsoane de autostradă este mai degrabă modestă.
Pe scurt, șanse bune de finalizare la sfârșit de 2016 are tronsonul de 17 km, Traian Vuia- Margina, parte a lotului 2.

KM  66, lot 3

KM 66, lot 3

Pe acest sector avem asfaltul de uzură turnat pe toată lungimea, cu excepția a câteva sute de metri la nodul Margina, se lucrează din plin la parapeții metalici, elemente antiorbire, marcaje, gard însoțitor , nivelare și renaturare a zonei adiacente autostrăzii, lucrări specifice unei finalizări în vederea predării circulației.
Constructorul execută și ample lucrări ale stratului rutier la nodul Margina, fapt ce atrage după sine o circulație extrem de dificilă, pe câte o bandă alternativ, cu formare unor coloane de sute de autovehicule, pe ambele direcții ale DN 68A, sperăm că pe o perioadă cât mai scurtă.

Marcaje la km 34, lot 2

Marcaje la km 34, lot 2

Overpas la Colonia Mică, Făget

Overpas la Colonia Mică, Făget

Pe lotul 3, de 21,1 km, avem lucrări începute pe circaca 17 km, unele chiar foarte avansate – avem deja asfalt binder pe 15 km, parțial cu parapeți metalici și unele overpasuri terminate – la Teiu și Lăpugiu.
Centrele de greutate, în prezent pe acest lot sunt lucrarile la nodul Dobra /Grind/ și la supratraversarea căii ferate de la nodul Ilia, unde se montează predalele, în rest nodul Ilia este aproape terminat.
Având în vedere faptul că suntem la final de an 2016, nu se știe nimic despre tunelurile nelicitate din zona Coșava- Coșevița / lot 2/ cred că este utilă demararea unor bretele de legătura autostradă – DN 68A în zona Holdea, altfel nu vom putea utiliza acest lot 3, chiar în perspectva finalizării sale în primăvara- vara 2017.

Overpas Teiu

Overpas Teiu

Iar la urma urmelor, pe lotul 4 nimic nou, se tot așteaptă autorizaţia pentru sectoarele C și D, 10 din 22 km sunt la fază de asfalt de uzură, constructorii au mai plecat, zilele trecute, într-un miniconcediu. Din păcate, răbdare și tutun.

Pasaj CFR lot, 3, nod ILia

Pasaj CFR lot, 3, nod ILia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS