Acasa International Armata israeliană, în stare de alertă

Armata israeliană, în stare de alertă

scris de S. P.
3 afisari

Trupele israeliene de la frontiera cu Libanul se aflau în stare de alertă miercuri seară, după ce Hezbollah a ameninţat că va riposta unui raid israelian.

Armata israeliană, în stare de alertă

(Foto:AFP PHOTO/GALI TIBBON-POOL)

„Armata a ordonat agricultorilor (israelieni) să nu se apropie de frontieră (…), există mişcări ale unor vehicule militare în apropiere de frontieră”, a precizat postul de radio israelian.

Armata israeliană nu a comentat informaţia.

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a ameninţat miercuri că va riposta unui prim raid al Israelului împotriva uneia dintre poziţiile sale din Liban după războiul din 2006.

„Luni seara (…) avioane ale inamicului israelian au bombardat o poziţie a Hezbollah de la frontiera libanezo-siriană, în apropierea regiunii Janta, din Bekaa, în est”, afirmă formaţiunea şiită libaneză, precizând că va „va alege momentul, locul şi modalitatea potrivite pentru a răspunde” acestui raid.

O sursă din serviciile libaneze de securitate a declarat marţi pentru AFP că două raiduri au vizat „o ţintă” a Hezbollah de la frontiera libanezo-siriană, fără a oferi detalii suplimentare.

Armata israeliană nu a confirmat atacul, dar mai mulţi oficiali au reafirmat determinarea autorităţilor de a împiedica regimul de la Damasc să livreze arme Hezbollah, care luptă alături de rebelii sirieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat marţi că Israelul face „tot ceea ce este necesar” pentru a se apăra, răspunzând unei întrebări despre acest raid. Dar „nu vom spune ceea ce facem sau su nu facem”, a adăugat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult