Acasa InternationalBasarabia “O gaură în mozaicul Uniunii Europene”

“O gaură în mozaicul Uniunii Europene”

scris de M.A.
2 afisari

Atât timp cât ţara dumneavoastră nu va fi membru al acestei comunităţi va exista o gaură în mozaicul Uniunii Europene. Cunosc bine Republica Moldova şi pot afirma că ea este o ţară de natură europeană”, a declarat, luni, la Bruxelles, vicepreşedintele Parlamentului European, Miguel Angel Martinez Martinez, în timpul unei întâlniri cu preşedintele Parlamentului Republicii Marian Lupu.

Martinez Martinez si Marian Lupu

Potrivit oficialului european, Moldova trebuie să-şi urmeze calea proprie de integrare în Uniunea Europeană, ea însăşi, cu sprijinul UE, să-şi găsească locul în familia comunitară.

„Suntem aici pentru a demonstra că împărtăşim opţiunea europeană nu numai prin declaraţii politice, dar şi prin acţiunile pe care le întreprindem”, a declarat, la rândul său, Marian Lupu, care a solicitat sprijin în vederea accelerării ritmului de examinare în statele membre UE a chestiunii privind acordarea mandatului Comisiei Europene pentru demararea negocierilor cu Republica Moldova în vederea instituirii Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător cu UE ca parte integrantă a Acordului de Asociere. Instituirea acestei zone este foarte importantă pentru Republica Moldova, aceasta înseamnând facilitarea exportului mărfurilor moldoveneşti pe piaţa europeană, securitatea economică şi atragerea de noi investiţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult