Acasa InternationalBasarabia 62% din locuitorii R.Moldova vor în Uniunea Europeană

62% din locuitorii R.Moldova vor în Uniunea Europeană

scris de M.A.
3 afisari

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, 62% din locuitorii Republicii Moldova ar vota pentru această opţiune.

Moldova si UE

Contra ar fi 12% din respondenţi, iar 15% se declară indecişi pe această chestiune. 10% din populaţie afirmă totuşi că nu ştiu ce înseamnă UE. Circa jumătate dintre cei intervievaţi consideră că informaţia pe care o au despre UE nu este suficientă pentru ei, scrie Jurnal.md.

Informaţia reiese dintr-un sondaj realizat în martie de compania IMAS la comanda IDIS „Viitorul”. Sondajul mai arată că fiecare a treia persoană chestionată crede că Republica Moldova se va integra în Uniunea Europeană în următorii cinci ani. Peste trei sferturi dintre participanţii la sondaj consideră libera circulaţie în spaţiul european drept principal avantaj al aderării la UE. Oamenii au asocieri pozitive faţă de o eventuală aderare, crezând că asta va determina creşterea volumului de investiţii străine, a locurilor de muncă şi o calitate mai bună a drumurilor. Sondajul IMAS a fost efectuat pe un eşantion de 1507 persoane, din 112 localităţi, cu vârsta de 18 ani şi mai mult. Datele au fost colectate în perioada 6-27 martie 2011. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de ± 2,5%.

La începutul lunii martie, compania CBS-AXA a făcut publice datele unui sodaj care arăta că cei mai mulţi dintre cetăţenii R. Moldova vor unire cu Federaţia Rusă (40 %), iar în favoarea integrării în UE ar fi pledat doar 28 % din populaţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult