Acasa InternationalBasarabia Acad. Cimpoi – Basarabia trebuie sa se integreze in contextul cultural romanesc

Acad. Cimpoi – Basarabia trebuie sa se integreze in contextul cultural romanesc

scris de Ziua Veche
116 Afisari

Basarabia trebuie mai intai sa se integreze in contextul cultural romanesc si abia apoi in Uniunea Europeana, cu aceste cuvinte si-a incheiat academicianul Mihai Cimpoi conferinta cu tema „Europa, sarea Terrei – Ideea europeana ca idee romaneasca” sustinuta duminica la Teatrul National din Bucuresti. Mihai Cimpoi a aratat ca abia de curand a inceput sa se puna serios problema integrarii Republicii Moldova la Uniunea Europeana, insa aceasta chestiune pe agenda publica de la Chisinau a acutizat complexele de inferioritate ale societatii romanesti.

 

Dupa ce a prezentat modul in care a fost exprimata ideea europeana la ganditorii romani – de la Dinicu Golescu la Constantin Noica – academicianul Mihai Cimpoi s-a referit si la problemele ridicate de aderarea la Uniunea Europeana. In acest sens Cimpoi a reamintit pozitia lui Dostoievski care sustinea ca ideea europeana este una vicleana, dar si pe cea a disidentului anti-sovietic Vladimir Bukovski care a asemanat Uniunea Europeana cu o Uniune Sovietica renascuta. Conferentiarul a mai aratat ca globalismul este un nou comunism masinal – de data aceasta al informatiei si nu al productiei, iar stafia lui Marx bantuie din nou prin Europa.

0 comentariu

popa prostu 29-11-2010 - 20:49

Arata mai bine ca inainte. I-a priit pe banii lui Vantu.

dupa dreptate 29-11-2010 - 21:58

Arza-te-ar focu sa te arza, Popa, banditul dracului! Si sa dea Domnul sa tai la sare cu cumatru-tau Vantu, 15-20 de ani minimum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult