Acasa InternationalBasarabia Acad. Cimpoi – Basarabia trebuie sa se integreze in contextul cultural romanesc

Acad. Cimpoi – Basarabia trebuie sa se integreze in contextul cultural romanesc

scris de Ziua Veche
5 afisari

Basarabia trebuie mai intai sa se integreze in contextul cultural romanesc si abia apoi in Uniunea Europeana, cu aceste cuvinte si-a incheiat academicianul Mihai Cimpoi conferinta cu tema „Europa, sarea Terrei – Ideea europeana ca idee romaneasca” sustinuta duminica la Teatrul National din Bucuresti. Mihai Cimpoi a aratat ca abia de curand a inceput sa se puna serios problema integrarii Republicii Moldova la Uniunea Europeana, insa aceasta chestiune pe agenda publica de la Chisinau a acutizat complexele de inferioritate ale societatii romanesti.

 

Dupa ce a prezentat modul in care a fost exprimata ideea europeana la ganditorii romani – de la Dinicu Golescu la Constantin Noica – academicianul Mihai Cimpoi s-a referit si la problemele ridicate de aderarea la Uniunea Europeana. In acest sens Cimpoi a reamintit pozitia lui Dostoievski care sustinea ca ideea europeana este una vicleana, dar si pe cea a disidentului anti-sovietic Vladimir Bukovski care a asemanat Uniunea Europeana cu o Uniune Sovietica renascuta. Conferentiarul a mai aratat ca globalismul este un nou comunism masinal – de data aceasta al informatiei si nu al productiei, iar stafia lui Marx bantuie din nou prin Europa.

0 comentariu

popa prostu 29-11-2010 - 20:49

Arata mai bine ca inainte. I-a priit pe banii lui Vantu.

dupa dreptate 29-11-2010 - 21:58

Arza-te-ar focu sa te arza, Popa, banditul dracului! Si sa dea Domnul sa tai la sare cu cumatru-tau Vantu, 15-20 de ani minimum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult