Acasa InternationalBasarabia Aderarea la UE, prioritatea guvernului AIE2

Aderarea la UE, prioritatea guvernului AIE2

scris de M.A.
1 afisari

Transformarea R. Moldova într-un partener de încredere pentru UE, negocierea cu succes a Acordului de Asociere şi lansarea procesului de negociere a statutului de membru al UE sunt priorităţile de politică externă ale Republicii incluse în Programul de guvernare pentru următorii patru ani, transmite Moldpres.

Miniştri de Externe din UE salută decizia formării AIE2

Miniştri de Externe din UE salută decizia formării AIE2

Potrivit Programului de guvernare, aprobat recent de Legislativ, una dintre priorităţile majore pentru următorii patru ani este integrarea europeană. La acest capitol, în program sunt prevăzute mai multe acţiuni ce ar permite atingerea acestui deziderat, printre care realizarea reformelor în domeniul asigurării libertăţii mass-media, independenţei sistemului judiciar, liberalizării economiei.

Potrivit Programului, prin promovarea coerentă a unor politici de europenizare a tuturor aspectelor vieţii social-politice şi economice a ţării şi semnarea acordului de asociere la Uniunea Europeană, se va reuşi într-o perioadă previzibilă transformarea R. Moldova într-o ţară eligibilă pentru aderarea la UE.

„Ca urmare a implementării Programului de activitate a Guvernului, Republica Moldova va deveni un partener de încredere şi o ţară binevenită în comunitatea internaţională, care va realiza cu succes negocierile pe marginea Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Comerţ Liber, Cuprinzător şi Aprofundat cu UE, şi va lansa procesul de negociere a statutului de membru al UE„, se arată în program.

Printre priorităţile de politică externă, programul indică şi relaţii de bună vecinătate şi de parteneriat strategic cu Uniunea Europeană, România, Ucraina, SUA şi Federaţia Rusă. Pentru următorii patru ani, Guvernul prevede, în paralel cu eforturile orientate spre avansarea procesului de integrare europeană, să aprofundeze relaţiile tradiţionale de cooperare cu partenerii din spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult