Acasa InternationalBasarabia Adrian Păunescu, decorat de Mihai Ghimpu cu „Ordinul Republicii”

Adrian Păunescu, decorat de Mihai Ghimpu cu „Ordinul Republicii”

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a avut luni o întrevedere cu scriitorul Adrian Păunescu, în cadrul căreia i-a înmînat „Ordinul Republicii” cu care a fost decorat prin decret prezidenţial.


În cursul întrevederii, Preşedintele Mihai Ghimpu a menţionat că înalta distincţie i-a fost conferită scriitorului Adrian Păunescu în semn de profundă recunoştinţă pentru contribuţia remarcabilă adusă la dezvoltarea literaturii române, la promovarea valorilor naţionale şi a adevărului istoric şi la consolidarea conştiinţei şi solidarităţii naţionale. „Aceasta este şi o apreciere că pe tot parcursul vieţii Dumneavoastră aţi fost permanent alături de cetăţenii noştri, le-aţi susţinut speranţa şi curajul că vor trăi într-un stat democratic şi de drept”, a accentuat Mihai Ghimpu.

Adrian Păunescu a declarat că trăieşte un moment de cea mai mare bucurie şi aceasta nu este doar o satisfacţie sufletească, dar şi o obligaţie să fie de folos Republicii Moldova şi întregului neam românesc. Adrian Păunescu a apreciat eforturile depuse de Alianţa pentru Integrare Europeană în direcţia reformării Republicii Moldova, menţionînd că doar AIE este uniunea care poate schimba situaţia, aduce o nouă viaţă în republica noastră. „Doar prin realizarea programului de guvernare al AIE este posibilă integrarea în Uniunea Europeană. Să vegheaţi la unitatea Alianţei, deoarece orice fisură va fi folosită în detrimentul Republicii Moldova”, a adăugat scriitorul. La întrevederea cu Preşedintele interimar al Republicii Moldova a mai participat familia scriitorului Păunescu, Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor, şi Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult