Acasa InternationalBasarabia Agentie rusa: Marian Lupu si Sorin Ovidiu Vantu, parteneri intr-o companie

Agentie rusa: Marian Lupu si Sorin Ovidiu Vantu, parteneri intr-o companie

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

.Liderul democrat, Marian Lupu, are o afacere comuna cu magnatul roman Sorin Ovidiu Vantu si anume o companie care controleaza drepturile corporative ale mai multor firme din domeniul comertului si cel imobiliar. Cel putin asa scrie agentia rusa de stiri ANN news, potrivit careia compania lui Lupu si a lui SOV (Alianta moldo-romana Solidaritatea) a avut, in 2009, un venit de peste 300 de milioane de dolari, transmite Jurnal.md.


Potrivit ANN news, Lupu si Vantu detin autoritatea deplina in conducerea companiei, dupa cum arata documentele prezentate de agentia rusa. „Actele arata ca orice actiuni legate de companie pot fi indeplinite doar cu prezenta ambelor semnaturi, ceea ce demonstreaza egalitatea absoluta a celor doi in cadrul companiei”, scrie agentia. Compania respectiva a fost inregistrata in 2006, pe Insulele Virgine Britanice si controleaza cateva companii specializate in exportul bauturilor alcoolice din Republica Moldova, se mai spune in stirea citata.Marian Lupu nu a fost de gasit, deocamdata, ca sa comenteze aceasta situatie, scrie Jurnal.md.

De mentionat ca SOV detine holdingul Realitatea-Catavencu, care dezvolta in RM postul de televiziune Publika. „Ca sa faci afaceri in RM, ca si in oricare alta tara din CSI, fara oameni de legatura, este aproape imposibil. Prin urmare, in afara de Marian Lupu, SOV are in RM inca un partener. Acesta este bine-cunoscutul om de afaceri din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a contribuit la lansarea Publika. Totusi postul respectiv de televiziune nu a indreptatit asteptarile lui SOV, iar actorii pietii mediatice sustin ca acesta este gata sa-l vanda si ca anume Plahotniuc este principalul candidat la cumpararea Publika TV”, scrie ANN news. Agentia citata mai scrie ca, „pe banii sponsorilor”, Marian Lupu ar fi achizitionat 12 hectare de pamant, la pretul de 6 milioane de dolari, in orasul Sandanski (Bulgaria). Anterior, Sergiu Mocanu a declarat ca Marian Lupu este dirijat din umbra de „sponsorul sau” Plahotniuc. La randul sau, Marian Lupu a recunoscut ca Plahotniuc a finantat „indirect” Partidul Democrat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult