Acasa InternationalBasarabia ALEGERI IN BASARABIA Dezinformare? Se voteaza pe foi A4 pentru ca s-au terminat buletinele

ALEGERI IN BASARABIA Dezinformare? Se voteaza pe foi A4 pentru ca s-au terminat buletinele

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Caz fara precedent la scrutinul de duminică. La patru birouri electorale de peste hotare, buletinele de vot au fost epuizate, iar membrii birourilor electorale au decis ca alegatorii vor vota pe foi A4. Se intampla la sectiile de la Paris, Moscova, Bologna si Padova, scrie StireaZilei.md.


Potrivit secretarului Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, citat de publicatia amintita, alegatorul primeste o coala de hartie pe care scrie candidatul favorit, iar pe verso este aplicata stampila biroului electoral. Filele sunt introduse intr-o urna separata, pentru a nu afecta legalitatea celorlalte buletine, dupa care se intocmeste un proces verbal separat. CEC sustine ca in fiecare dintre cele 4 sectii asteapta sa voteze cel putin cate 500 de cetateni moldoveni. Ulterior, Curtea Constitutionala va da aprecierea daca aceste voturi pot sau nu fi declarate valabile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult