Acasa InternationalBasarabia ALEGERI IN BASARABIA: PCRM nu comenteaza, PDM contesta, PL constientizeaza, PLDM jubileaza

ALEGERI IN BASARABIA: PCRM nu comenteaza, PDM contesta, PL constientizeaza, PLDM jubileaza

scris de Ziua Veche
3 afisari

.„In spatele ambelor sondaje sta cate un concurent. Dupa sondajul CBS-AXA, sta Partidul Democrat, iar in spatele exit-poll-ului de la Publika – o tara intreaga, Romania. Nu comentam trucurile de la bursa lansata de unii combinatori si speculatori. Vrem sa le spunem celor care astazi beau whisky, stim ca nu beau sampanie, se grabesc. Cand vor aparea primele cifre CEC, PCRM le va comenta oricare ar fi ele”, a declarat comunistul Mark Tkaciuk, care a ţinut să precizeze că: „PCRM nu comenteaza niciunul din exit-poll-uri pentru ca nu are incredere in ele. Ambele companii au admis incalcari la realizarea sondajelor. Inca de ieri pe Internet se plimbau cifre care astazi erau de unii urmarite cu interes la TV” – StireaZilei.md.

 PD contestă rezultatele Exit-poll-ului şi consideră că va obţine la scrutinul de duminică cel puţin 18 la sută din sufragii. Declaraţia aparţine preşedintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, informează MOLDPRES.  

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că alegătorii moldoveni au nevoie de timp pentru a înţelege valorile liberale. El a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Pro TV Chişinău, că aşteaptă rezultatele finale oficiale pentru a comenta alegerile. „Sondajul cel mai important va fi rezultatul în urma deciziei alegătorului. Indiferent care va fi, noi vom mulţumi pentru votul şi încrederea acordată. Noi suntem conştienţi de rezultat, pentru că noi ştim ce proiecte am promovat şi cât de greu este în Republica Moldova să vorbeşti de adevăr, de dreptate, dar noi ne-am asumat acest lucru. Ne trebuie mult timp pentru a readuce lumea la valorile liberale”, a afirmat Ghimpu, potrivit Agerpres. 

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, premierul Vlad Filat, consideră că rezultatul prezentat duminică seară de exit-polluri, în care formaţiunea sa a acumulat un rezultat bun la alegeri înseamnă în primul rând responsabilitate. “Perioada în care ne vom bucura este foarte scurtă, pentru că acest rezultat înseamnă în primul rând responsabilitate, responsabilitate enormă, ce urmează a fi acoperită cu munca pe care o vom depune începând cu ziua de mâine”, a declarat Filat. El a evitat să vorbească despre viitoarele alianţe, menţionând că aşteaptă rezultatele de la Comisia Electorală Centrală şi exprimându-şi speranţa că începând de luni după-amiază va exista mai multă claritate. De asemenea el a anunţat că luni va convoca o şedinţă de guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult