Acasa InternationalBasarabia ALEGERI IN BASARABIA: Studentilor li se interzice sa voteze la Balti

ALEGERI IN BASARABIA: Studentilor li se interzice sa voteze la Balti

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Mai mulţi studenţi de la Bălţi nu au putut vota în baza declaraţiei pe proprie răspundere, aşa cum prevede Codul Electoral, scrie Timpul.md. La Comisia Electorală Centrală (CEC) a fost depusă o sesizare în care se menţionează că preşedintele biroului electoral al secţiei de votare nr. 24 din municipiul Bălţi, Viorel Moruz, care este şi reprezentant al PDM, îngrădeşte accesul la vot al studenţilor de la instituţiile de învăţământ din oraş. Sesizarea este semnată de către Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Potrivit art. 84, alin. 2 din Codul Electoral, studenţii şi elevii cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţămînt într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă pot vota la orice secţie de votare deschisă în această localitate, fiind obligaţi să prezinte buletinul de identitate cu fişa de însoţire, carnetul de student cu înscrieri privind instituţia de învăţămînt la care sînt înmatriculaţi în localitatea respectivă şi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere.

Orice persoană care își face studiile în altă localitate decât cea unde are viza de reședință și domiciliu, poate vota în localitatea respectivă”, a declarat Secretarul Comisiei Eletorale Centrale, Iurie Ciocan, pentru Unimedia.md. Ciocan a specificat că studenții își pot exercita dreptul de vot prezentând buletinul de identitate și fișa de însoțire, carnetul de student și o declarație pe proprie răspundere, fără necesitatea de a prezenta alte certificate și documente în plus. Secretarul CEC a mai precizat că, în legătură cu aceasta, vor fi anunțate toate consiliile de circumscripție și respectiv birourile electorale, despre aplicarea uniformă a acestei prevederi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult