Acasa InternationalBasarabia Alegeri in Basarabia. Voronin se teme de frauda. Prezenta la vot

Alegeri in Basarabia. Voronin se teme de frauda. Prezenta la vot

scris de Ziua Veche
2 afisari

Liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin, a apreciat, duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, că „problema falsificării alegerilor este una destul de mare”, iar PCRM va efectua o numărătoare paralelă a voturilor, informează site-ul jurnal.md.


„Problema falsificării alagerilor este una destul de mare. Vom face numărătoarea paralelă a voturilor pentru că în aceste exit-poll-uri nu are încredere nimeni. Avem un sistem de numărare a voturilor ca şi CEC”, a spus el.

Întrebat despre posibilitatea repetării evenimentelor din aprilie 2009, Voronin le-a atras atenţia ziariştilor că ar trebui să promoveze „o atmosferă de calmitate”. „Mie mi se pare că toate aceste chestii cu 5, cu 7 aprilie le inventaţi voi. Voi, jurnaliştii, ar trebui să promovaţi o atmosferă de calmitate. Să le dăm pace oamenilor să-şi aleagă viitorul”, a declarat el.

Voronin s-a declarat convins că PCRM va obţine majoritatea în viitorul Parlament, estimând că prezenţa la vot va fi de 63-65 la sută.

Prezenţa la vot la alegerile legislative anticipate din Republica Moldova era de 4,32 la sută până la ora 9.30, conform primelor date ale Comisiei Electorale Centrale, conform site-ului voteaza.md.

Cea mai mare rată de prezenţă a fost înregistrată la Basarabeasca, unde votaseră 1.330 de persoane, reprezentând 8,19 la sută dintre alegători.

În Chişinău, în primele ore de la deschiderea secţiilor votaseră numai 2,09 la sută dintre alegători.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult