Acasa InternationalBasarabia UPDATE – Alegeri în Republica Moldova – Rezultate parțiale

UPDATE – Alegeri în Republica Moldova – Rezultate parțiale

scris de M.A.B.
25 afisari

UPDATE – Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va fi decis în al doilea tur de scrutin la 13 noiembrie, când se vor confrunta candidatul socialist, Igor Dodon, și candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

După numărarea a 99,5% dintre voturi, rezultatele preliminare îl arătau câștigător pe Dodon cu 48,5%, urmat de Sandu, cu 38,2%.

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va fi decis cel mai probabil în al doilea tur de scrutin la 13 noiembrie, când se vor confrunta candidatul socialist Igor Dodon și candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, transmite Reuters.

Dodon a fost la un pas de a câștiga fotoliul prezidențial din primul tur, însă după numărarea a 95% din voturi, candidatul socialist câștigase doar 49,4 % din voturi. Pentru a fi declarat câștigător din primul tur, ar fi trebuit să obțină cel puțin 51% din voturi.

Socialistul pro-rus afirmase înainte de închiderea numărătorii voturilor că mai sunt șanse să fie declarat câștigător din primul tur.

Comisia Electorală Centrală de la Chișinău va face anunțul oficial luni la ora 10.00, după încheierea numărătorii voturilor.

UPDATE – Conform primelor rezultate parțiale date publicității de către Comisia Electorală Centrală, după numărarea a jumătate din voturi, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, conduce în cursa electorală pentru președinție cu 52,62% din voturi, urmat de candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cu 33,8% % din voturi.

Conform primelor rezultate parțiale date publicității de către Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 217,428 de voturi, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, conduce în cursa electorală pentru președinție cu 55,01% din voturi, urmat de candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cu 30,69 % din voturi.

Igor Dodon si Maia SanduToate secțiile de votare din Republica Moldova au fost închise. Până la ora 21:00 au votat 1.430.071 de cetățeni ai Republicii Moldova, 48,91% din alegători, cu 7 procente mai puțini dect la alegerile parlamentare din 2014. Cei mai multi dintre alegători au fost persoanele cu vârsta peste 57 de ani, informează posturile de televiziune Moldova 1 și Publika.

Cele mai active au fost femeile — din numărul total al votanților 53,01% au fost femei și 46.99% bărbați, scrie deschide.md.

Pe categorii de vârstă, cele mai active au fost persoanele cu vârsta cuprinsă între 56 și 70 de ani — 29,06%, iar cei mai pasivi au fost tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani — aproximativ 10% și cei de peste 71 de ani — 8,5%.

Alegerile prezidențiale au fost monitorizate de 3 764 de observatori dintre care 562 observatori internaționali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult