Acasa InternationalBasarabia UPDATE. Alegeri locale în Republica Moldova. Trei candidaţi cu un singur nume

UPDATE. Alegeri locale în Republica Moldova. Trei candidaţi cu un singur nume

scris de D.P.
4 afisari

UPDATE 14,25. Rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova vor influenţa viitorul politic al ţării, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu. El admite că Republica Moldova ar putea organiza, din nou, alegeri legislative anticipate, în cazul în care comuniştii vor câştiga alegerile locale.

„Rezultatele acestui scrutin nu influenţează doar starea de lucruri în Capitală, starea de lucruri în localităţile şi centrele raionale din Republica Moldova, ci va influenţa evoluţia situaţiei politice din Republica Moldova. Am vorbit de două scenarii. Într-un scenariu, nefericit, aceste alegeri anticipate vor deveni, din punctul meu de vedere, inevitabile. Într-un alt scenariu, când se consolidează un echilibru politic, acest lucru poate să vină cu un plus de valoare adăugată pentru evitarea acestor alegeri parlamentare anticipate”, a afirmat Lupu, citat de Agerpres.

Şeful statului moldovean şi-a exprimat, însă, speranţa că moldovenii vor vota inteligent şi că actuala criză politică va fi depăşită

—————————-

UPDATE 10,55. Doar 2,28 % dintre votanţii din municipiul Chişinău s-au prezentat la urne până la ora 9.00 la alegerile locale de duminică, potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova, pe baza datelor raportate de birourile electorale de circumscripţie.

—————————

Aproximativ două milioane şase sute de mii de oameni sunt aşteptaţi în Republica Moldova, duminică, la vot ca să-şi desemneze primarii şi consilierii.

alegeri_bodrug_basarabia

Cei trei Bodrug (foto: Realitatea TV)

Cea mai aprigă bătălie se va da pentru primăria capitalei Chişinău, oraş în care se concentrează aproape un sfert din populaţia ţării şi o mare parte din economie. Principalii candidaţi sunt actualul edil Dorin Chirtoacă şi Igor Dodon. Primul e susţinut de partidele proocidentale aflate la putere iar cel de-al doilea, e reprezentantul comuniştilor.

Potrivit ultimelor sondaje, citate de realitatea.net, Chirtoacă e creditat cu 43% din intenţiile de vot. Iar adversarul său, cu 27 de procente. Totuşi, surprizele nu sunt excluse. Potrivit analiştilor, prooccidentalii vor fi dezavantajaţi de faptul că cetăţenii moldoveni din străinătate nu pot vota în alegerile locale. În plus, nemulţumirile legate de salariile mici şi de rata ridicată a şomajului, s-ar putea reflecta în rezultatul scrutinului- chiar dacă acestea nu ţin de competenţa primarului.

Analiştii cred că scrutinul local ar putea fi considerat un test electoral, în eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate.

Ion Bodrug, Ion Bodrug şi Ion Bodrug sunt cei trei bărbaţi care candidează la funcţia de primar într-o comună din Republica Moldova. Cei trei candidaţi au acelaşi nume. Singurul lucru care i-ar deosebi pe buletinul de vot este partidul din partea căruia candidează. Localnicii îi cunosc însă după porecle şi mulţi consideră că n-ar strica să fie trecute şi acestea pe buletinele de vot.

Legislaţia prevede ca în cazul mai multor candidaţi cu acelaşi nume să fie trecute pe buletinul de vot data de naştere a acestora şi locul de muncă.

2 comentarii

Hokusai San 05-06-2011 - 14:40

Am auzit ca Ion Bodrug a facut tot felul de matrapazlacuri, iar Ion Bodrug le cam bea, deci singurul candidat serios este Ion Bodrug si numai acela trebuie votat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult