Acasa InternationalBasarabia UPDATE Alegerile din Chişinău pot fi considerate valabile. Exit-poll Chirtoacă a câştigat cu 52,7%

UPDATE Alegerile din Chişinău pot fi considerate valabile. Exit-poll Chirtoacă a câştigat cu 52,7%

scris de M.A.
1 afisari

UPDATE 21.03  PublikaTV a dat publicității rezultatele EXIT-POLL-ului desfășurat astăzi, 5 iunie, în Chișinău. Potrivit datelor, Igor Dodon a acumulat 41 %, iar Dorin Chirtoacă a acumula 52,7%. Potrivit acestor date, Dorin Chirtoacă câștigă încă un mandat în fruntea Capitalei, fără a fi necesar de organizat încă un tur de scrutin, transmite Unimedia.

Alegerile locale din municipiul Chişinău pot fi considerate valabile. Până la ora 15.15, la urne s-au prezentat 35,3 la sută din chişinăuienii înscrişi în listele de alegători, a anunţat preşedintele Consiliului electoral de circumscripţie din Chişinău, Lilian Bălan.

Votare R Moldova (24h.md)

Votare R Moldova (foto 24h.md)

Pentru a fi validate, la alegerile dintr-o localitate trebuie să se prezinte cel puţin o pătrime din alegătorii înregistraţi, informează MOLDPRES. În sectorul Botanica au reuşit să-şi exprime opţiunile 35,8% din votanţi, în sectorul Râşcani – 36%, în sectorul Buiucani – 36,5%, în Centru au votat 35%, iar la Ciocana – 32,7% din alegători. În cele 18 localităţi suburbii ale capitalei R.M., prezenţa la vot a fost de 35,6 la sută. Lilian Bălan a spus că nu au fost primite contestaţii sau informaţii despre anumite nereguli la Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău.

De asemenea, peste 952 mii de alegători au votat până la ora 15.00 la alegerile locale generale din Republica Moldova, ceea ce constituie circa 36,96 la sută din numărul total al alegătorilor incluşi în listele electorale. La scrutinul din 3 iunie 2007, la aceeaşi oră la urne s-au prezentat circa 37% din alegători. Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că alegătorii cei mai activi rămân cei din raionul Donduşeni – 47,78%, urmaţi de cei din Basarabeasca cu o prezenţă la urne de 47,66%. La Ocniţa, până la ora 15.00 s-au prezentat la vot 46,7%, iar la Edineţ 42,28%. Cea mai mică rată de participare a alegătorilor a fost înregistrată, la această oră, la Bălţi – 26,88%, Anenii Noi – 32,18%, Ungheni – 33,20 şi UTA Găgăuzia – 33,32 %. Potrivit lui Ciocan, către ora 15.00 la Corjova au votat 255 persoane din cele 1300 înscrise pe liste. Preşedintele Comisiei Electorale Centrale susţine că în aproape toate localităţile din R. Moldova alegerile sunt considerate valide, rata de participare depăşind 25%. Secţiile de votare se vor închide la ora 21.00.

2 comentarii

mold 05-06-2011 - 18:04

Si in timpul asta, Patapievici, Baconsky si Basescu falsifica istoria

„ROMANIA MEDIEVALA” – UN SCANDAL IN DEVENIRE

http://emilia-corbu.blogspot.com/2011/06/romania-medievala-un-scandal-in.html

Pribeagul 05-06-2011 - 21:39

Am citit articolul. Este revoltator. Am postat:

Laurent Chrzanovski, Theodor Baconsky si Roman Patapievici. Ce au de a face acesti domni cu ,,România Medievală,,?

Inteleg ca dl Baconsky se considera urmas de boier moldovean. Pare saracut cu duhul, dar sa admitem ca-i asa. In schimb, ceilalti doi pot, in numele Romaniei, sa spuna ce-i ,,România Medievală,, si sa raspindeasca spusele lor in lume pe banii statului roman?

Sa admitem ca dl Chrzanovski este un bun formator de imagine si a fost ales cu buna credinta director de proiect. Cu toate aceste el nu poate spune ce-i ,,România Medievală,,. La fel si dl Patapievici.

In toata actiunea, foarte importante sunt cele doua volume de prezentare, care ramin marturie scrisa, acceptata de Romania. Ca urmare ele trebuie facute de specialisti, nu de „specialisti”.

Ca cititor si ginditor roman, din volumele de prezentare consider c-ar trebui sa reiasa cu claritate:

– romanii sunt urmasi directi ai marelui neam al tracilor;
– tracii au fost cei mai numerosi dupa inzi; tinuturile stapinite de ei se intind de la izvoarele Dunarii pina dincolo de Bug si de pe la Pripet pina prin Beotia;
– tracii au contribuit la etnogeneza multor natiuni europene moderne;
– urmele tracilor le gasim si in prezent la sute de km de Romania: regiunea valahilor din Cehia, goralii in Polonia, vlahii din sudul Dunarii, romanii de dincolo de Nistru (unii dintre ei au ajuns datorita tatucului Stalin prin Kazahstan si chiar in… Siberia).
– urmare a furtunilor istorice, urmasii tracilor s-au restrins pe actualul teritoriu al Romaniei. Romania este un stat inconjurat de romani, urmasi ai tracilor. Romanii dinafara granitelor tarii au gasit si, imi place sa cred, mai gasesc in Romania un sprijin in cunoasterea si afirmarea identitatii.

Migratorii au venit si-au fost maturati de vinturile istoriei, noi: „Am fost si-om si!”.

Institutul asta Cultural, are ceva romanesc in el? Sa nu-mi spuneti ca dor „Roman”, in titulatura. O tine gaia-matu, tot dintr-un scandal in altul.

PS. Pe un alt site, cineva se referea victorios la informatiile din ,,România Medievală,,. Nu stiam de actiunea ,,România Medievală, si am ripostat. Acum mi-e mai clara situatia si sunt indignat.

Giciti, cine-i „cineva”?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult