Acasa InternationalBasarabia Ambasadorul Reniţă: R.Moldova, o necunoscută pentru români

Ambasadorul Reniţă: R.Moldova, o necunoscută pentru români

scris de M.A.
8 afisari

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, s-a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută miercuri, dezamăgit de faptul că statul pe care îl reprezintă este încă necunoscut “români”.

Ambasadorul Iurie Renita

Ambasadorul Iurie Renita (centru)

“În urma unui studiu care mi-a fost adus la cunostiinţă, am remarcat cu regret un fapt inedit. Republica Moldova este încă necunoscută pentru români. Din acest motiv, anul acesta, ambasada noastră se va implica în organizarea a mai multe evenimente culturale în România”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă. Astfel, în zilele de 19 şi 20 mai vor avea loc la Sala Palatului două spectacole extraordinare ale trupei de balet Art Studio Repede, organizate de ambasada Republicii Moldova cu sprijinul centrului de evenimente şi conferinţe Ambasad’or. Contextul în care au loc aceste două evenimente-spectacol este legat de sărbătorirea în acest an, pe 27 august, a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. “Profitam cu această ocazie să remodelăm dimensiunea culturală între ţările noastre, să redăm aspiraţiile culturale de la Chişinău şi în România”, a precizat ambasadorul Republicii Moldova, care a invitat la spectacolele trupei de balet Art Studio Repede din 19 şi 20 mai şi membri ai diplomaţiei şi Preşedinţiei române.

Repede-1art studio repede

Show-ul artistic „CALEIDOSCOP„, ce urmează a avea premieră în România în zilele de 19 şi 20 mai 2011, propune o incursiune globală în istoria dansului, o spectaculoasă călătorie în ritm de dans în jurul lumii. Art Studio Repede, are în componenţa să, absolvenţi ai celor mai prestigioase şcoli de balet şi dans din Sankt-Petersburg, Moscova, Chişinău şi Atena. Formată în ultimii trei ani, trupa Repede adună laolaltă profesionişti ai dansului popular, modern, ai dansului de societate, cabaret, balet, etc. Biletele la spectacolele trupei de balet şi dans Art Studio Repede din zilele 19 şi 20 mai pot fi găsite la casele de bilete ale Sălii Palatului, la staţiile de metrou Unirii 1 şi Unirii 2 şi pe site-ul www.vreaubilet.ro.

1 comentariu

Pribeagul 12-05-2011 - 20:09

Fel de fel de gagauti ii tot dau inainte cu doua tari, cind de fapt este vorba de o singura tara.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult