Acasa InternationalBasarabia Ambasadorul rus la Chişinău: Retragerea trupelor din Transnistria este imposibilă

Ambasadorul rus la Chişinău: Retragerea trupelor din Transnistria este imposibilă

scris de Ziua Veche
1 afisari

.„Rusia nu-și poate retrage armata din Transnistria, așa cum prevede acordul semnat la summit-ul OSCE de la Istanbul, din 1999, deoarece timpurile s-au schimbat”. Declarația a fost facută de ambasadorul Rusiei, Valerii Kuzmin, transmite Jurnal.md.


„În 1999 erau cu totul alte realități, iar retragerea trupelor rusești a devenit imposibilă. Aceasta nu este o ocupație a teriroriului sau un șantaj militar, ci o garanție că acest conflict nu va răbufni din nou”, a adăugat Kuzmin.
Declarația ambasadorului rus este o replică în adresa președintelui interimar, Mihai Ghimpu, care a făcut o declarație, acum două zile, prin care a cerut, din nou, retragerea imediată, ordonată și completă a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Solicitarea lui Mihai Ghimpu a fost facută cu ocazia împlinirii a 16 ani de la semnarea acordului moldo-rus de retragere a trupelor din RM. Acordul semnat la 21 octombrie 1994 prevedea retragerea treptată, timp de trei ani, a formațiunilor militare din Transnistria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult