Acasa InternationalBasarabia Analistul politic Igor Munteanu, desemnat ambasador in SUA

Analistul politic Igor Munteanu, desemnat ambasador in SUA

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Directorul Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale „Viitorul”, Igor Munteanu, a fost desemnat pentru functia de ambasador al Republicii Moldova in Statele Unite ale Americii, scrie Jurnal.md.


In anul 1993, Igor Munteanu infiinteaza, impreuna cu un grup de intelectuali din Republica Moldova, unul dintre primele „think tankuri” neguvernamentale – „Fundatia Viitorul”. Ulterior, fundatia se transforma in institut de cercetare – Institutul pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul”. Din anul 1994, Munteanu este expert al IDIS „Viitorul”, fiind angajat pentru numeroase proiecte de cercetare internationala si nationala, in ceea ce tine de elaborarea politicilor publice, dezvoltarea regionala, cercetarea politica, elaborarea studiilor comparative etc. Din anul 1996 si pana in prezent, Igor Munteanu este director executiv directorul executiv al IDIS.
A scris si editat numeroase publicatii aparute in strainatate si in Republica Moldova, participand activ in calitate de autor de articole in presa internationala si in calitate de comentator politic la postul de radio Europa Libera (1997 – 2005).
In perioada 1992-1994, Munteanu a facut parte din echipa de consilieri a primului presedinte din Moldova, lucrand in Oficiul Departamentului de Analiza Politica al presedintelui. Munteanu si-a obtinut Diploma de Licenta in Comunicare si Jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova, detine Masteratul in analiza si administratie politica (scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Romania) si Doctoratul in Drept (Universitatea Libera Internationala din Moldova).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult