Acasa InternationalBasarabia Anastase: Studenti din Republica Moldova vor face practica in Parlamentul Romaniei

Anastase: Studenti din Republica Moldova vor face practica in Parlamentul Romaniei

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Romania ofera sprijin Republicii Moldova pentru continuarea reformelor, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, la intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii Forului Democrat al Romanilor din Republica Moldova. Roberta Anastase a sustinut ca Romania acorda o mare importanta prioritatii zero pentru tara vecina si anume integrarea in Uniunea Europeana.


Presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca discutiile au facut referire la faptul ca relatia cu Republica Moldova ar trebui sa fie una pragmatica. „Am discutat despre faptul ca trebuie ca relatia noastra sa aiba o componenta cat se poate de pragmatica si cred ca lucrurile in aceasta directie se indreapta”, a adaugat Anastase, citata de Agerpres. Ea a precizat ca, de la 1 octombrie, un numar important de studenti din Republica Moldova vor face practica in Parlamentul Romaniei. „E o experienta pe care trebuie sa o punem la dispozitia unor institutii care, in momentul acesta, se consolideaza in forma lor democratica”, a subliniat presedintele Camerei. Reprezentantii Forului Democrat, condus de Nicolae Dabija, au discutat cu Roberta Anastase si despre sansele de integrare ale R. Moldova in Uniunea Europeana si despre problema dobandirii cetateniei romane in aceasta tara.

De asemenea, presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a intalnit joi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanti ai Forului Democrat al Romanilor din Republica Moldova. Reprezentantii Forului au impartasit presedintelui Basescu viziunea lor legata de relatiile dintre Romania si Republica Moldova si au prezentat o serie de propuneri ce vizeaza strangerea legaturilor intre institutii academice, stiintifice, educationale si artistice din cele doua state. Presedintele Traian Basescu a dat asigurari interlocutorilor asupra faptului ca propunerile prezentate vor fi transmise, spre analiza, institutiilor competente din Romania. Cu prilejul intalnirii, reprezentantii Forului Democrat al Romanilor din Republica Moldova au multumit pentru sprijinul acordat de Romania ca urmare a inundatiilor din Republica Moldova. De asemenea, au precizat ca integrarea europeana se bucura de un sprijin important in randul cetatenilor de peste Prut. Presedintele Romaniei a reiterat sustinerea constanta pe care autoritatile romane o acorda parcursului european si dezvoltarilor democratice din Republica Moldova. Totodata seful statului si-a exprimat increderea ca apropiatele procese electorale vor consolida cursul democratic al Republicii Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult