Acasa InternationalBasarabia Apropo de partidele mici şi fără şanse

Apropo de partidele mici şi fără şanse

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Dacă am calcula câte lucruri face liderul unui partid politic din dragoste faţă de ţară şi popor şi câte – din egoism politic, adică din dragoste faţă de propriile interese, vom constata că adevăratele motivaţii ale activităţii unui partid nu trebuie căutate în zona interesului naţional.

Interesul naţional este o simplă lozincă menită să camufleze adevăratele interese ale partidelor, care întotdeauna sunt egoiste, înguste, personale. E adevărat, uneori se întâmplă ca interesele egoiste de partid să coincidă cu interesul naţional general, dar, repet, numai uneori, ca o excepţie.

Cel mai bine se vede acest lucru în campaniile electorale. Astfel, atacurile reciproce ale liderilor de partid nu au ca motivaţie apărarea sau promovarea unui interes naţional general, ci apărarea intereselor înguste, electorale ale partidelor pe care le grădinăresc autoritar. În fiecare campanie electorală bietul alegător, naiv cum este, îi imploră pe liderii de partid să lase cearta şi să nu se atace, fiindcă astfel toarnă apă la moara comuniştilor. Politicienii parcă aud aceste îndemnuri, chiar propun încheierea unor „pacte de neagresiune”, până la urmă însă nimic nu se schimbă şi ei continuă să se ciomăgească spre marea satisfacţie a comuniştilor.

Informaţiile care ne parvin din teritoriu la redacţie confirmă faptul că nu numai partidele extraparlamentare, dar şi cele din Alianţă se cotonogesc reciproc fără milă; dacă la dezbaterile publice de la radio şi TV aceste partide se mai stăpânesc, la întâlnirile cu alegătorii, deşi se declară proeuropene şi democratice, uită cine sunt adevăraţii lor oponenţi politici, aproape că nici nu amintesc de comunişti, dar lovesc numai în componentele Alianţei. Astfel, devine tot mai clar că multe (ca să nu zic TOATE!) dintre partidele mici şi fără de şanse au intrat în cursa electorală nu pentru a câştiga alegerile, ci pentru a le ajuta altora să le câştige (şi, mai ales, altora să le piardă!). Deşi declară zgomotos că li-e scump interesul naţional, se vede de la o poştă că lor cu adevărat scump le este doar interesul personal, nici măcar cel de partid. Graţie îmbulzelii partidelor mici şi fără de şanse pe lista electorală, la scrutinul din 28 noiembrie vom avea un buletin de vot de un metru şi ceva! Imaginaţi-vă cum îşi va găsi partidul preferat pe acest „sul de papirus” un biet bătrân alegător de la ţară care nici prea multă carte nu are, dar nici ochelari. Mai mult pe Timpul.md

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult