Acasa InternationalBasarabia Atac cibernetic asupra sistemului care monitorizeaza referendumul din R. Moldova?

Atac cibernetic asupra sistemului care monitorizeaza referendumul din R. Moldova?

scris de Ziua Veche
4 afisari

Sistemul electronic de colectare a datelor de la sectiile de votare de pe intreg teritoriul Republicii Moldova a cazut, a anuntat secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, adaugand ca autoritatile analizeaza ipoteza unui atac cibernetic, relateaza Jurnal de Chisinau in editia online.


„Analizam ipoteza unui atac cibernetic. Am solicitat Centrului pe Telecomunicatii Speciale sa verifice acest lucru, apoi vom veni cu detalii”, a declarat Cicocan duminica.

Sistemul a fost implementat pentru prima data in Republica Moldova. Prin intermediul acestui sistem se colecteaza datele privind rata de participare a alegatorilor din teritoriu la referendum.

Iurie Ciocan a dat asigurari ca in urma acestui atac voturile alegtarilor nu sunt afectate si ca datele despre vot sunt in prezent prelucrate manual.

Din cauza acestor defectiuni, primele date prezentate de CEC erau total gresite, anuntand o rata de participare, la ora 10, de mai putin de un procent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult