Acasa InternationalBasarabia Baconschi: Credibilitatea R. Moldova a crescut substanţial

Baconschi: Credibilitatea R. Moldova a crescut substanţial

scris de M.A.
3 afisari

Prim-ministrul Vlad Filat a avut vineri o întrevedere cu Teodor Baconschi, ministru al Afacerilor Externe al României.

Teodor Baconschi la intalnirea cu Vlad Filat

Teodor Baconschi la intalnirea cu Vlad Filat (foto: gov.md)

Teodor Bacosnchi a declarat că România şi Republica Moldova au înregistrat rezultate frumoase în ultima perioadă. Ministrul a precizat că credibilitatea Moldovei pe plan extern a crescut substanţial în ultima perioadă şi a îndemnat Guvernul de la Chişinău să menţină acelaşi ritm în activitatea sa. Teodor Baconschi a spus că România este gata să susţină şi în continuare Republica Moldova. Ministrul a precizat că în cadrul discuţiilor avute cu vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, s-a convenit asupra instituirii unui mecanism interministerial care să se ocupe de coordonarea şi consolidarea acţiunilor dintre cele două state. „România este un susţinător fiabil al Republicii Moldova. Noi vom continua să vă fim alături şi sperăm să menţinem tonusul bun al relaţiilor noastre”, a spus ministrul de Externe al României. Un subiect aparte în cadrul discuţiei a ţinut de problematica transnistreană şi evoluţiile înregistrate în ultima perioadă. Părţile şi-au exprimat speranţa că negocierile oficiale în format 5+2 vor fi reluate în scurt timp.

Discuţia s-a axat pe stadiul actual al relaţiilor dintre cele două state, perspectivele de intensificare a cooperării pe diferite planuri, dar şi pe preconizata şedinţă comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României, care va avea loc în luna iunie la Galaţi. Prim-ministrul Vlad Filat a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. Premierul a menţionat că, în ultimii doi ani, relaţiile bilaterale s-au dezvoltat ascendent şi şi-a exprimat speranţa că acest ritm va fi menţinut şi în continuare. Premierul moldovean a precizat că oportunităţi investiţionale există nu doar în agricultură, infrastructură, ci şi în energetică, IT. Referitor la şedinţa comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României, Vlad Filat a spus că aceasta va constitui un prilej pentru efectuarea unui bilanţ al raporturilor bilaterale, realizărilor şi perspectivelor de cooperare între cele două state, inclusiv în contextul integrării europene a Republicii Moldova. Premierul s-a referit şi la paşii întreprinşi de Guvern privind apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, în context mulţumind României pentru suportul acordat în acest sens.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult