Acasa InternationalBasarabia Băsescu despre unirea cu Republica Moldova

Băsescu despre unirea cu Republica Moldova

scris de Laurentiu Banches
18 afisari

Traian Băsescu a afirmat, întrebat în legătură cu declaraţii ale sale anterioare privind unificarea cu Republica Moldova, că se va ocupa de acest proiect după încheierea mandatului.

Băsescu despre unirea cu Republica Moldova (foto:exclusivenews.ro)

Şeful statului a fost întrebat, într-o emisiune a postului B1 Tv, despre o declaraţie a sa anterioară în legătură cu proiectul de ţară privind unificarea cu R.Moldova, dacă are în mod clar un proiect de care să se ocupe din acest punct de vedere sau a făcut doar un enunţ la nivel teoretic. „Categoric mă voi ocupa de acest proiect, va fi unul din proiectele în care, după ce îmi voi termina mandatul, îmi voi pune resursele”, a declarat Traian Băsescu, conform mediafax, într-o emisiune a postului B1 Tv.

Traian Băsescu a spus că el crede în acest lucru şi crede că şi România are nevoie de Republica Moldova şi Republica Moldova de România, ca să avanseze mai rapid, mai sigur, în drumul său european. „Nu îmi este ruşine de ce am spus şi nu mă deranjează nici dacă vreun politician spune: vai, cum am putut spune aşa ceva, că îi întărim pe comuniştii de la Chişinău. Comunişti sunt toţi aceia care joacă între Moscova şi Bruxelles (…). Dar nu este un proiect care să se poată face mâine sau poimâine”, a spus şeful statului.

„Acum nu este un moment în care lucrurile să se poată întâmpla”, a spus Traian Băsescu, adăugând că dacă în România 70% din populaţie vrea unirea, în R. Moldova procentul este mult sub 50%. „Un astfel de proces este dependent fundamental de voinţa oamenilor”, a menţionat el. „Atunci când nu voi mai angaja statul român (…), mă voi dedica unui proces de explicare”, a mai spus el.

„Uitaţi-vă cât de greu le este să-şi găsească identitatea, nu există popoare care să poată supravieţui fără identitate. Cum poţi să spui: eu sunt popor moldovean, eu vorbesc limba moldovenească, eu am istoria Moldovei. (…) Identitatea este cel mai de preţ lucru al unui popor, iar dincolo de Prut nu este o altă identitate decât cea pe care o avem noi”, a adăugat Traian Băsescu.  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la 27 noiembrie, la TVR, că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării, menţionând că este convins că, dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci România va fi pregătită. „Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (…) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”, a spus preşedintele

3 comentarii

pathfinder 12-12-2013 - 10:27

Corect!

CONGO 12-12-2013 - 11:05

Prieteni, dar oare nu a trecut deja prea mult timp de la ultima infatisare a unui gorbaciov? Tot pǔtini, tot pǔtini?

Pribeagul 12-12-2013 - 22:26

Calea sigura spre unire este sa facem din tara noastra o tara angajata in dezvoltate, modernizare, „intr-un” cuvint, o tara prospera, atragatoare, cu oame4ni optimiti.

Spurcaciunea de la Cotroceni a ratat infaptuirea acestor deziderate. Si in viitor nenorocitul va face ceea ce stie mai bine: va insela si va da din gura.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult