Acasa InternationalBasarabia Basescu si Ghimpu se pronunta pentru mentinerea aliantei de guvernare de la Chisinau. Atentie la Nus!

Basescu si Ghimpu se pronunta pentru mentinerea aliantei de guvernare de la Chisinau. Atentie la Nus!

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Traian Basescu a declarat vineri, intr-un interviu comun cu presedintele R. Moldova Mihai Ghimpu acordat Hotnews, despre alegerile din Republica Moldova: „Noi nu ne vom amesteca in deciziile politice ale partidelor din Republica Moldova. Va pot spune insa ceva legat de sperantele noastre: ne-am dori o prezenta a Aliantei la guvernare si dupa alegerile prezidentiale si legislative pentru ca Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) a fost singura care a dat sanse Republicii Moldova sa inceapa un drum catre integrarea europeana”.

Mihai Ghimpu a sustinut, la randul sau, ca „Alianta exista, nimeni nu a anuntat ca o paraseste, iar Alianta functioneaza si va functiona. Vreau sa spun ca Republica Moldova nu are viitor fara AIE. Alianta va fi refacuta si dupa alegeri”.

Atac la Vantu

Presedintele Basescu a tinut sa mentioneze ca in Republica Moldova sunt putine investitii romanesti (Rompetrol, Petrom, BCR).  „Din pacate, sunt unii (n.red. moguli din presa) care investesc onest, asa cum o fac si in Romania, sau cum este Vantu, care vrea sa instituie un sistem de santaj, e vorba de Nus, si-n Republica Moldova: atacuri care sa obtina publicitate. N-am dovezi in legatura cu asta, dar am convingeri, am simtit pe pielea mea si uitati-va ce fac trusturile lui Nus si lui Felix. Cine le da publicitate directa si indirecta, nu este criticat. Marii si exigentii jurnalisti sunt pres cand isi cheama platitorii in emisiuni, iar pe cei care nu le dau publicitate ii denigreaza de dimineata pana seara. Asa face Nus si-n Republica Moldova. Sper ca politicienii moldoveni sa nu aiba abordari apropiate de cele pe care le au unii politicieni romani: adica sa plateasca pentru a nu fi atacati”, a mai spus, potrivit Hotnews, Traian Basescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult