Acasa InternationalBasarabia Biden vine la Chişinău împreună cu soţia şi nepoata

Biden vine la Chişinău împreună cu soţia şi nepoata

scris de M.A.B.
27 afisari

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii va veni la Chişinău însoţit de nepoata sa, Finnegan, şi soţia, Jill.

Joe Biden cu sotia si nepoata

foto: mtv3.fi

Acestea sunt alături de Joe Biden în timpul vizitelor la Helsinki şi Moscova, în cadrul turneului său european, care se va încheia în R. Moldova. Potrivit presei de peste Prut, agenda vicepreşedintelui va fi diferită de cea a soţiei sale, Jill Biden urmând să se întâlnească cu Sanda Filat, soţia premierului Vlad Filat.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Pază şi Protecţie de Stat, vicepreşedintele american va circula prin Chişinău cu maşina sa adusă din SUA, un Cadillac blindat, asemenea celui pe care îl foloseşte preşedintele american, Barack Obama. Autorităţile de la Chişinău au luat masuri speciale de protecţie. Aproximativ 3.000 de angajaţi ai MAI si SPPS, la care se adaugă agenţii Secret Service, vor asigura protecţia înaltului oficial american. Partea moldoveană munceşte de zor pentru a se pregăti de vizita înaltului oficial american. Drumarii plombează asfaltul, iar ofiţerii de securitate verifică tot traseul pe unde va trece vicepreşedintele american.

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii aterizeză vineri, 11 martie, în jurul orei 11.00, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. El se va adresa locuitorilor capitalei Republicii Moldova în scuarul Teatrului naţional de operă şi balet. Potrivit consilierului pentru securitate naţională al lui Joe Biden, Tony Blinken, vicepreşedintele va spune că „progresul acestei ţări mici serveşte drept model pentru alte ţări din Europa de Est, care doresc să desfăşoare reforme democratice şi să se apropie de Occident”. „Vizita are loc în contextul aniversării a 20-a de la declararea independenţei de către Moldova şi pe fundalul unor eforturi dificile de edificare a democraţiei şi a pieţei libere, ceea ce a transformat-o într-o sursă de inspiraţie în regiune”, a menţionat Blinken.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult