Acasa InternationalBasarabia Buletine de identitate gratuite pentru sinistratii din Basarabia

Buletine de identitate gratuite pentru sinistratii din Basarabia

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Persoanele care au avut de suferit in urma inundatiilor din vara curenta vor beneficia de perfectarea gratuita a buletinelor de identitate, a anuntat Ministerul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor, transmite Moldpres. Mihaela Iacob, viceministru al Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor, a relatat sinistratilor, in timpul unei vizite de lucru, intreprinsa ieri in localitatile inundate din raionul Hancesti, ca ministerul a elaborat un proiect de hotarare cu privire la perfectarea gratuita a buletinelor de identitate pentru persoanele afectate de inundatii din tara.


Actualmente, documentul respectiv este transmis in Guvern pentru aprobare. Viceministrul a mentionat ca obtinerea gratuita a buletinelor de identitate va contribui la urgentarea asigurarii persoanelor afectate cu acte de identitate. Totodata, s-a decis ca in oficiul de stare civila din orasul Hancesti, ziua de vineri din fiecare saptamana va fi rezervata doar pentru deservirea sinistratilor pentru a urgenta eliberarea actelor de stare civila necesare perfectarii buletinelor. Anterior, MTIC in comun cu intreprinderile din subordine a transferat in fondul de ajutorare a sinistratilor 400 mii de lei. Potrivit datelor oficiale, inundatiile din vara curenta au afectat 13 mii de persoane, dintre care in jur de 3 mii au ramas fara locuinte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult