Acasa InternationalBasarabia Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei (Video)

Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei (Video)

scris de M.A.B.
515 Afisari

Câinele preşedintei Maia Sandu a încălcat joi protocolul diplomatic, muşcându-l de mână pe preşedintele austriac Alexander Van der Bellen, aflat în vizită în Republica Moldova.

După o întrevedere trilaterală de la Preşedinţie, preşedintele Austriei, Alexander der Bellen, preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, şi Maia Sandu au făcut o plimbare prin curtea instituţiei, unde se afla şi Codruţ.

La un moment dat, şefa statului moldovean s-a apropiat de animal şi l-a mângâiat. Natasa Pirc Musar a rămas deoparte, însă Alexander der Bellen s-a apropiat şi el de Codruţ. Când liderul de la Viena a încercat să-l mângâie, câinele l-a muşcat de mână. Maia Sandu a cerut scuze în engleză şi a explicat că animalul s-a speriat de numărul mare de oameni din apropiere.

În cele din urmă, Codruț s-a obișnuit cu liderii de stat și au făcut toți patru fotografii împreună. Patrupedul a lăsat-o pe șefa de stat din Slovenia să-l mângâie, însă der Ballen nu s-a mai aventurat de această dată.

Van Der Bellen a apărut cu mâna bandajată la următoarea întâlnire, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Discuţiile de la Chişinău, la care au participat Van Der Bellen şi preşedinta Sloveniei, s-au axat pe candidatura Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Codruţ a ajuns în atenţia publică în septembrie, după ce a fost surprins în curtea Preşedinţiei cu Maia Sandu. Ulterior, şefa statului a publicat o fotografie cu el şi i-a relatat povestea pe o reţea socială. Şefa statului a menţionat că animalul a fost adoptat la începutul anului 2023, după ce a fost găsit pe stradă lovit de o maşină.

Din nefericire, veterinarii au fost nevoiţi să-i amputeze o lăbuţă. De atunci, Codruţ a fost văzut în multiple ocazii alături de preşedinta Maia Sandu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult