Acasa InternationalBasarabia Carl Bildt: Moldova are nevoie de un acord de liber schimb cu UE, nu de gaz rusesc ieftin

Carl Bildt: Moldova are nevoie de un acord de liber schimb cu UE, nu de gaz rusesc ieftin

scris de M.A.
4 afisari

Perspectiva semnării unui acord de liber schimb cu UE va avea efecte mai benefice pentru viitorul Republicii Moldova decât gazul rusesc ieftin, a declarat ministrului suedez de externe, Carl Bildt, pentru EUobserver.

„Noi nu am oferit Republicii Moldova gaz. De fapt, Suedia stă foarte prost la acest capitol. Apropo, şi Polonia la fel”, a mai spus Carl Bildt, la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe care a avut loc luni la Bruxelles, după ce el şi omologul său polonez, Radek Sikorski, săptămâna trecută, au fost în vizită la Chişinău, transmite Unimedia. „Am luat notă de faptul că şeful administraţiei prezidenţiale ruse a vizitat Moldova cu câteva zile înainte de a veni noi”, a adăugat el. „Dacă e să analizezi de ce are nevoie economia moldovenească, constaţi că are nevoie de un acord profund şi cuprinzător de liber schimb cu UE. Acest acord poate duce peste o perioadă la o mai bună dezvoltare a ceea ce este astăzi cea mai săracă ţară din Europa. Nu zic că gazul ieftin este ceva rău, dar economia şi prosperitatea unei ţări nu pot fi construite pe un gaz ieftin,” consideră Bildt.

Declaraţia ministrului suedez de externe, vine după ce în publicaţia rusă „Ekonomiceskoie obozrenie”, a apărut informaţia potrivit căreia, Serghei Narîşkin, în schimbul constituirii în Republica Moldova a unei alianţe de guvernare în jurul comuniştilor a promis şi reducerea preţului de import a gazului rusesc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult