Acasa InternationalBasarabia Ce se întâmplă la alegeri locale din Republica Moldova

Ce se întâmplă la alegeri locale din Republica Moldova

scris de M.A.B.
9 afisari

Toate secțiile de vot din Republica Moldova s-au deschis duminică dimineața pentru alegeri locale, în jurul orei 8.00. Iurie Ciocan, președintele Comisiei Electorale Centrale, a menționat în cadrul unei conferințe de presă că cele 1.977 de birouri electorale amenajate pentru alegerile locale de duminică au fost deschise la ora 07.00 fără încălcări. În cadrul acestui scrutin sunt eligibile 1.116 posturi de consilieri raionali, peste 10 mii posturi de consilieri locali și 898 de funcții de primar, a spus Iurie Ciocan.

alegeri locale moldova(Update 10:30) 14,44% dintre moldoveni și-au exercitat dreptul la vot.

(Update 10:00) Și președintele PCRM a votat. „Am votat pentru candidații care trebuie să facă ordine. Trebuie un primar care să întrerupă acest lanț de corupere”, a declarat Voronin.

(Update 10:00) Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și-a exercitat dreptul constituțional. La ieșirea din secția de votare, Dodon a declarat că și-a dat votul împotriva corupției și a oligarhilor.
(Update 10:00) Vasili Chirtoca a venit la secția de votare împreună cu soția sa. Candidatul PCRM la funcția de primar al capitalei a votat pentru „salvarea Chișinăului”.
Update 10:00) Comisia Electorală Centrală a prezentat datele cu privire la rata participării la votare. Până la ora 9:30, la secțiile de vot s-au prezentat 11,73 dintre alegători.

(Update 09:55) Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a votat. Alături de soția sa, Timofti le-a urat succes concurenților electorali.

(Update 09:30) La această oră, circa 8% dintre alegători și-au exercitat dreptul la vot. Ceea ce înseamnă că 230.164 de alegători au fost deja la secțiile de votare.

(Update 09:30) Candidatul Partidului Democrat la funcția de primar al capitalei, Monica Babuc, s-a prezentat la secția de vot.

(Update 09:05) Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și-a exercitat dreptul constituțional de a vota.
Update 09:00) Serafim Urechean a votat. Candidatul Partidului Liberal Democart a declarat că și-a dat votul pentru un Chișinău mai frumos și mai curat.
(Update 09:00) Conform datelor prezentate de către Comisia Electorală Centrală, până la ora 9, la urnele de vot s-au prezentat circa 6% dintre moldoveni.

(Update 08:37) Candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei și-a exercitat dreptul la vot. Zinaida Greceanîi s-a prezentat la secția de vot cu o întârziere de 30 de minute.
(Update 08:10) Dreptul la vot a fost exercitat și de președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat. Acesta evitat să anunțe presa la ce oră va vota și doar a postat o poză pe rețelele de socializare.
(Update 08:03) Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a intrat în cabina de vot. Acesta s-a arătat uimit de lungimea buletinului de vot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult