Acasa InternationalBasarabia Ce spune Vladimir Putin despre Acordul de Asociere UE- R Moldova

Ce spune Vladimir Putin despre Acordul de Asociere UE- R Moldova

scris de M.A.
13 afisari

Republica Moldova nu are nicio şansă de a furniza vin pe piaţa europeană în urma semnării Acordului de Asociere cu UE. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în cadrul şedinţei Clubului de discuţii, „Valdai”.

Ce spune Vladimir Putin despre Acordul de Asociere UE- R Moldova

Ce spune Vladimir Putin despre Acordul de Asociere UE- R Moldova

„Să încerce Republica Moldova să îşi vândă vinurile în Franţa sau Italia. Nicio sticlă de vin moldovenesc pe aceste pieţe de desfacere nu va fi procurat. Loturile de vin vor fi aruncate într-un şanţ. Toată producţia moldovenească de vinuri vine pe piaţa noastră. Cel mai mare volum de exporturi al Republicii Moldova se îndreaptă spre piaţa rusească, în Belarus, Ucraina şi Kazahstan. Să dea Dumnezeu să semneze Republica Moldova acest Acord de Asociere. Imediat după asta, pe piaţa moldovenească vor fi furnizate vinuri ieftine, necalitative din Franţa sau Italia. Ce va face atunci Moldova cu vinurile ei, mai ales că standardele europene în ceea ce priveşte importul din alte ţări diferă considerabil de ale noastre”, a spus Vladimir Putin, potrivit TRM.md.

Preşedintele rus crede că după ce Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE, pe piaţa rusă ar putea veni vinuri din alte state, sub brand moldovenesc. „Sunt nişte lucruri în sfera economică pe care nu le poate decide Moldova, dar sunt aprobate de UE. Pe piaţa noastră ar putea veni o avalanşă de producţie. Totodată ne îngrijorează faptul că producţia care va fi exportată pe piaţa noastră ar putea fi în mod oficial sub brand moldovenesc sau ucrainean, dar în mod neoficial ar putea fi produsă şi de unele state terţe. Nu e vorba despre faptul că noi am face o presiune. Doar spunem că, dacă argumentele noastre în privinţa acestor temeri nu vor fi luate în calcul, vom fi obligaţi să introducem anumite restricţii la importul produselor din alte ţări în Rusia”, a mai spus Vladimir Putin.

7 comentarii

cetateanul turmentat 20-09-2013 - 21:49

Sah mat! Ha! Ha! Ha! Ce face Base? Nimic, ca a indatorat o tara cu 100 miliarde de euro. Ce face Ponta? Nimic, nu au gaze si aur nu prezintaa interes . Ce face Crin? Un discurs anti-cooperatist, e megalomanie comunista, taiem totul ca in Romania si va bucurati de un loc la cules de capsuni in Spania.

Ela 20-09-2013 - 21:58

Da. Daaa… Puterea unui stat rezulta din independenta ,nu din dependenta!!!

silviu 20-09-2013 - 22:59

are dreptate vladimir putin europa ne otaveste cu toate prostile lor vor sa ne faca sintetici totu an europa este sintetic de la bautura pana la alune.nu are ce cauta moldova an eu.unia europeana este anti Hrist.lucru masonilor.

UnUL 21-09-2013 - 11:39

Silviu, înainte de a scrie p r o s t i i antieuropene, învaţă să scrii!

andii 21-09-2013 - 15:17

Dacian Ciolos este un om MOLCOM, MOALE care considera ca nu trebuie sa apere pe fratii nostri moldoveni de lupta cu rusia.

BULA 21-09-2013 - 16:50

Dacian Ciolos e cumparat de francezi si le apara interesele. Nu-l intereseaza nici de Romania, asa ca ce sa ne mai vaietam ca nu face nimic pentru Moldova.

andii 21-09-2013 - 15:18

Cumparati produse moldovenesti ca sunt de calitate buna.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult