Acasa InternationalBasarabia Cetatenii Republicii Moldova nu mai au nevoie de stampila pe pasapoarte la iesirea sau intrarea din tara

Cetatenii Republicii Moldova nu mai au nevoie de stampila pe pasapoarte la iesirea sau intrarea din tara

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Incepand de luni, cetatenilor Republicii Moldova nu li se vor mai aplica stampile pe pasapoarte, la intrarea sau iesirea din Republica Moldova, informeaza Moldpres.

Directorul general al Serviciului Graniceri, Alexei Roibu, a declarat anterior ca, in urma eliminarii procedurii de aplicare a stampilei in pasapoarte, se va reduce timpul stationarii la frontiera a cetatenilor moldoveni, care vor sa plece sau sa revina in Moldova. Noile schimbari au fost coordonate cu serviciile de graniceri din Romania, Ucraina si Rusia.

Moldpres precizeaza ca cetatenilor straini li se va aplica in continuare stampila in pasaport la trecerea frontierei.

Procedura respectiva pentru cetatenii moldoveni a fost eliminata de Serviciul Graniceri, ca urmare a propunerii facute la 29 iulie de premierul Vlad Filat. Acesta a afirmat ca aplicarea stampilei in pasaport duce la schimbarea frecventa a documentului, la costuri suplimentare pentru cetateni, precum si la proceduri inutile pentru colaboratorii Serviciului Graniceri.

In ultimele sase luni, frontiera Republicii Moldova a fost traversata de aproximativ 4 milioane de cetateni moldoveni si 1,5 milioane de cetateni straini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult