Acasa InternationalBasarabia Chişinău: Ultima săptămână de campanie electorală

Chişinău: Ultima săptămână de campanie electorală

scris de Ziua Veche
17 Afisari

.Partidele politice din Republica Moldova au intrat în ultima săptămână de campanie electorală, înaintea alegerilor legislative anticipate de la 28 noiembrie. Despre ultimele evoluţii politice de la Chişinău şi rezultatele celui mai recent sondaj de opinie privind intenţiile de vot relatează corespondentul RRA, citat de Rador.

Ultima săptămână de campanie în Republica Moldova începe sub semnul unei ştiri venite în weekend de la Partidul Democrat, care a anunţat că pe listele sale va candida, pe locul doi, Vlad Plahotniuc, un om de afaceri, despre care s-a spus la Chişinău că ar controla un puternic grup de interese de tip mafiot şi că ar fi cumpărat Partidul Democrat pentru a-i sluji drept platformă pentru a deveni prim-ministru. Includerea lui Plahotniuc pe lista PD va fi cu siguranţă atacată de o parte dintre concurenţii acestui partid, cotat într-un sondaj de opinie publicat vineri cu 18% din intenţia de vot. Potrivit aceluiaşi sondaj, PLDM a avut până acum cea mai eficientă campanie electorală, urcând la 28%, în timp ce PCRM a scăzut de la 39% la 35%, iar Partidul Liberal s-a menţinut la 12%. Alte două partide, AMN şi Mişcarea „Acţiunea Europeană”, se situează, potrivit ultimului sondaj, sub pragul electoral de 4%, însă în marja de eroare. În ceea ce priveşte modul de desfăşurare a campaniei electorale până acum, observatorii locali şi ai OSCE au constatat că aceasta a fost, în general, calmă, cu unele violenţe izolate şi incidente de distrugere a afişelor electorale. Mass-media audiovizuală a fost, în general, echilibrată şi echidistantă, cu excepţia postului de televiziune procomunist NIT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult